![]() |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Moje o tym samym numerze mają dodatkowo blaszki filtrujące złą energię podczas hamowania :). Ot, tak się pochwaliłem.
Natomiast nie mogę się pochwalić ceną, bo kupione w serwisie Hondy, w jakiejś dziurze na południu Włoch, bo był mus. |
Ja na takich zrobiłem 6.000km i było mi przykro:mad:, teraz ekonomicznie EBC zobaczymy ile przelatam:at:.
|
Cytat:
Ja teraz mam przejść na Ferodo racing klocki, płyn ferodo racing 5.1 i stalowy oplot i trochę mnie przeraziłeś tym stwierdzeniem wyjace. Po doswiadczeniach z taniością obliczyłem, że i tak na tym zyskam. Klocki są bardziej wytrzymałe ponoć w terenie a płyn na drodze wolniej sie gotuje. Zobaczymy jak sie to bedzie miało jak je poukładam na tarczach. pozdro |
Cytat:
|
Jeżdże drugi dzień na klockach BREMBO. Muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony nimi. Wymagają małej siły i mocno i bezszelestnie hamują. Narazie się docierają wiec trzeba poczekać na jakieś konkretne opinie. Jak się spiszą, bede je mieć w ofercie za 90zł na tarcze (przód i tył)
|
A ja jak pisałem
Po wyczyszczeniu i rozebraniu w drobny maczek zacisków i organoleptycznym spenetrowaniu części wymieniłem klocki na Ferodo Platinium http://www.braketech.com/index.php?o...d=64&Itemid=91 zalałem płynem Ferodo Racing 5.1 a to wszystko spiołem stalowym oplotem. Co następuje : Pierwsze kilometry przejechał kolega z którym to dziobałem w celu oczyszczenia się pierwszej warstwy klocka o raz tarcz pooblewanych płynem a niedostatecznie wytartych. Potem przyszła kolej na mnie wsiadam i okazuje się że przyspiesza tak samo :) a po naciśnięciu klamki w starym stylk czyli mocy przybywaj przednie koło łapie uślizg i omal nie jebnełem gleby. Teraz do przyciskania klamki używam tylko jednego palca wyzwalając hamulce w stopniowanej skali nie tak jak wcześnij jebudu na klamkę nic nic i pełny hamulec. Czyli nieskromnie kończąc kierownik jest zadowolony i ma nadzieję, że nie rozpierdzieli ryja na ancwalcie jak się zapomni. Docelowo pompa promieniowa 22mm :) i większe tarczki |
Cytat:
Na moich jest coś takiego: KBA-50385 (-5 jest słabo widoczne, może to być coś innego) OBMQS-1GF |
tak te niebieskie :) wyglądają jak nissiny ns ale hamują lepiej od nich. Czy są lepsze od nissinów ST to nie wiem. Na sbs nie jeździłem, ale testowałem carbone loraine i brembo są od nich narazie lepsze
|
Moje tylne klocki są już w stanie agonii i muszę jak najszybciej zakupić coś dobrze hamującego!Kolega ma niebieskie brembo w TA i też sobie je chwali więc i ja postanowiłem sobie takie zafundować :-) Tylko jest mały problem :-( Przeszukałem neta wszerz i wzdłuż i nic!!! Ani śladu!!! Ma ktoś może dojście do tych klocków albo namiary gdzie je można kupić?! Bede wdzięczny za info...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15. |