![]() |
Powiedz czy sam napinacz nie napina wstępnie sprężyny swą wysokością nawet przy zerowym wysunięciu tłoka? Pytam bo ważę 50kg i każdy milimetr SAG'u to dla mnie skarb :).
|
Niestety tak i to sporo. (Ja mam ten kawałek z Ohlinsa) Sensownie było by za 300zł kupić krótszą spręzynę i wtedy ładnie sie to pomieści.
|
w przypadku mojego rozwiązania sprężynę można jeszcze rozprężyć o około 1-2 cm szlifując jeden z elementów hydraulicznego napinacza ale wydaje mi sieze sprężyna jest słabo napięta, można ja bez problemu obracać ręka.
można oczywiście tez zwiększyć wstępne napięcie sprężyny, na dwa sposoby: zwiększyć wysokość kołnierza w toczonym elemencie lub zastosować podkładkę miedzy sprężyną a ruchomym elementem napinacza |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Podosie różnica w wysokości ohlinsa jest znaczna kiedyś się przyglądałem. W tym napinaczu showa musiałem delikatnie napiąć sprężynę do skręcenia całości. poprzednio miałem większy luz i skręciłem bez napinania sprężyny( miałem zeszliwany napinacz) tym razem zostawiam jak fabryka dała , wydaje mi się ze przy mojej wadze będzie lepiej ;) trzeba być twardym a nie mietkim :p |
Cytat:
Fatalny pomysl. Mozna dorobic http://pospring.pl/ , i dobrac parametry majac za wzorzec orginalna (krotsza - dluzsza, twardsza- mieksza, a moze by tak progresa jakiegos zmotac?). Jak ktos zauwazyl pokretlo skojarzylem z devil-kowym |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, czy przerabiał ktoś temat hydraulicznego napinacza na amorku od RD04? Mam napinaczyk od NTVki ale nie bardzo mogę go zastosować do amorka "czwóreczki" gdyż jest trochę inny niż w RD07A. Pomóżta
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:59. |