Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Jaki kask szczękowy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=897)

e200g_ 21.07.2008 22:31

No i stało sie:rules: SHOEI Multitec jest mój:lol8: Kolor biały, dodatkowo w komplecie oprócz szybki przezroczystej, dostałem szybkę lekko przyciemniana oraz całkowicie ciemna czyli mam trzy sztuki !!! Pin lock oraz nie paruj±ca nakładka na szybę tez jest. I to naprawdę działa, można chuchać i dmuchać i żadnej pary. Kask leży na mojej niewymiarowej łepetynie jak robiony ma miarę i aż mi sie go nie chce zdejmować, chyba dzi¶ w nim ¶pię:dizzy: Jedyna lekko niepokoj±ca mnie historia to DD Rings, rzeczywi¶cie trzeba trochę wprawy, aby opanować ten rodzaj zapięcia, ale cóż, full profesjonal, chciałem, to mam. My¶lę ze ten kask da rade i będzie mi służył !!!Robiłem tez przymiarki do ARAI Tour X3 i SHOEI Hornet, ale jako¶ nie teges:Sarcastic:

podos 21.07.2008 22:57

Witaj w klubie białasów.

e200g_ 21.07.2008 23:02

Cytat:

Napisał podos (Post 16271)
Witaj w klubie białasów.

No Panie tego, Bialy rowna sie wypas, ze tak powiem !!! Nalepki mozna ponalepiac i napisy rozmaite porobic, jak ktos lubi (ja nie lubie). Normalnie ¶pię dzisiaj w tym kasku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dj.1 21.07.2008 23:10

Ja dawno glosilem ze Shoei Multitec to klasa dla siebie a nikt mnie nie sluchal :oldman: jak w 2009 wyjdzie z blenda model (mam nadzieje) od shoei to jestem pierwszy co go kupuje ! a te wszystkie szuberty itd ,o kilo ciezsze i wielkie jak kosmonauta to na zlom ,o Makaroniarzach nie wspomne dzis mi lewa uszczelka odleciala :Sarcastic:

e200g_ 21.07.2008 23:31

Cytat:

Napisał dj.1 (Post 16279)
Ja dawno glosilem ze Shoei Multitec to klasa dla siebie a nikt mnie nie sluchal :oldman: jak w 2009 wyjdzie z blenda model (mam nadzieje) od shoei to jestem pierwszy co go kupuje !

Pan ze sklepu, co to dzi¶ kupowałem mojego Shoeja powiedział, ze firma SHOEI nigdy nie wyprodukuje kasku z blenda, z tego powodu, ze wszystkie kaski Shoei maja w okolicach czoła specjalna wkładkę czy takie co¶ wkladkopodobne, które to co¶ absorbuje energie w wypadku uderzenia, a to miejsce, gdzie jest wsadzona blenda tzn. ta wolna przestrzeń powoduje utratę wytrzymało¶ci kasku i oni nie zamierzaj± obniżać poziomu bezpieczeństwa swoich produktów ze względu na czasowa modę. To samo dotyczy tez kasków Arai. Tak mi dzi¶ powiedział oficjalny diler Shoei + Arai:oldman:.

7Greg 21.07.2008 23:42

A da się z tego Shoeja wyj±ć ¶rodek do prania?

e200g_ 21.07.2008 23:49

Cytat:

Napisał 7greg (Post 16290)

Ano da sie.

Truck 22.07.2008 10:50

Cytat:

Napisał e200g_ (Post 16289)
Pan ze sklepu, co to dzi¶ kupowałem mojego Shoeja powiedział, ze firma SHOEI nigdy nie wyprodukuje kasku z blenda, z tego powodu, ze wszystkie kaski Shoei maja w okolicach czoła specjalna wkładkę czy takie co¶ wkladkopodobne, które to co¶ absorbuje energie w wypadku uderzenia, a to miejsce, gdzie jest wsadzona blenda tzn. ta wolna przestrzeń powoduje utratę wytrzymało¶ci kasku i oni nie zamierzaj± obniżać poziomu bezpieczeństwa swoich produktów ze względu na czasowa modę. To samo dotyczy tez kasków Arai. Tak mi dzi¶ powiedział oficjalny diler Shoei + Arai:oldman:.

A ja kiedys jak robiłem szkolenie z nowych produktów to na wniosek misiów z markietingu opowiadałem ze silniki o dużych pojemno¶ciach zasilane common railem nie będ± spełniały normy Euro 5.:vis:
I wystarczyło jakie¶ 2-3 lata i proszę sprzedajemy silniki Euro 5 zasilane common railem :)
Tak sobie my¶le że tak będie i z Araiem i Shoeiem :)

podos 22.07.2008 16:55

no ale po co ta blenda? Okulary p. sloneczne i tak musze miec bo jak sciagam kask to zostaje bez. wiec tacz czy siak musze wozic jedno i drugie.
Aha pod ramiona okularow sa w Shoei'u takie wglebienia wewnatrz wysciółki co powoduje ze okulary nie gniot±. Od lat wybieram zresztatakie okulary co latwo pod kask wchodz± bezkolizyjnie...

bardziej brakuje daszka, to bezapelacyjnie plus do hornetow,arajów - ani okulary ani blenda nie pomoga ow wschodzie i zachodzie.

e200g_ 23.07.2008 19:54

Cytat:

Napisał 7greg (Post 16290)

Kurde, chyba jednak nie da sie wyj±ć tego wszystkiego ze ¶rodka do prania:Sarcastic: Boczki przy policzkach, zapinane na 3 zatrzaski wyci±gaj± sie bez problemu, ale cala reszta jakby przyklejona na Butapren co najmniej:mur: Instrukcja obsługi zachowuje w tej kwestii wyniosłe milczenie:drif: Podos wiesz cos wiecej na ten temat niz ja wiem, bo nie chce niczego popsuc??

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:31.