Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   VIII Rajd Podlaski (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14914)

Jarek 22.10.2012 10:00

-co prawda zwinąłem się już w sobotę(mus to mus) ale trasę przejechałem całą i (jak zwykle) podlaskie klimaty poczułem bardzo wyraziście- dzięki wszystkim za super imprezę- organizatorom w szczególności...ale gdzie ten Czesław to nie wiem:):)-i nie chodzi tu bynajmniej o Niemena:):):D
gorące pzdr:)

ArtiZet 22.10.2012 10:19

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 264523)
Nie dziękujemy cwaniakom, którzy nie dali zrzutki- nie ma sprawy- pokryjemy z własnej kieszeni. Widocznie 20 zł to za dużo.

Dla niektórych nie ma obciachu...ale że afrykańskie stado to dopadnie to bym nie pomyślał:(

P.S. nie mogłem być i żałuję

Elwood 22.10.2012 10:31

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 264523)
Elwood. Nie było tam żadnego Lenino. Sam sobie krzywdę zrobiłeś...
Podziękowania kierowane do mnie przekazuję organizatorom głównie Pioterowi i Iwonie.Kłaniam się nisko z uznaniem.
Ja również dziękuję.
Do wiosny

Łoj, Święte Słowa!

agl123 22.10.2012 10:32

A i ja już cały i zdrowy w domu...
Fajnie było się zobaczyć i pobawić. Dzięki za możliwość uczestnictwa w tak fajnej imprezce.
IVI, Szymon, Pioter - organizacja i miejscówka w dechę, dzięki
Pioter, Wojtek i kto tam jeszcze - dzięki za przygotowanie trasy off bo mnie się bardzo podobała...
Mam nadzieje do rychłego zobaczenia na następnym Podlaskim...

frog 22.10.2012 10:38

Wasil ja zapłacił 20 zł .A co do tego,to fakt 20 zeta to nie majątek PANOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Na wiosnę jak dożyjemy składkę na wjeżdzie trzeba brać .

adi 22.10.2012 10:47

Dojechalim, na metę (co prawda w tępię światłowodu i niestety w sob wieczór).
WIELKIE dzięki organizatorom za wszystko - a wszystko już opisane było.
Byłem 3ci raz ale dopiero 1 raz naprawdę obecny, dzięki Xerze Gołębia a raczej jego niemocy porannej :) za co go kocham szczerze i dziękuję.
Najbardziej jednak chciałem podziękować wszystkim przypadkowym kolegom, co to mnie podtrzymywali co bym kopnąć świnię bo nie zawsze grunt pozwalaną na stopkę, zwłaszcza koledze z XRy w białej arafatce co to nauczył mnie ją kopać a koledze Sebie... za nauki odpania Xry z ręki..- wow.
pozdro i szkoda że do wiosny..
ale jakby kto nie wytrzymał deprechy jesiennej to wraz z kolegami zapraszamy na wspominki przy kominku do MoToRoWni Cafe w Białymstoku.
Kto to był ten czesław?

Ivi 22.10.2012 10:47

Jak tak piszom i dziekujom to i ja napisze. Dziekuję za kolejny super Rajd, dla mnie chyba będzie najważniejszy bo w końcu udało mi się wylądować w kałuży i poczuć wspaniałe właściwości błotka na własnej twarzy :D. Frekwencja nam dopisała, dużo Nowych do nas dołączyło pewnie nie długo pojawią się na forum ;). Klimat na Podlaskim znowu był taki jak być powinien, udało się nawet coś zaśpiewać " Choć, choć , choć tu na siano.............:D".
Ja to chciałam podziękować oczywiście Wasilkowi, za to,że jak piszcze, że może źle że namioty, że ludziom tyłki zmarzną, że będzie deszcz i śnieg to On mnie zawsze sprowadza na ziemię i wie,że będzie dobrze (chyba ma jakieś układy, że pogoda jest zazwyczaj tak a jak być powinna) ;), dziękujem Pioterowi za On wie co no i chłopakom- Ziembie, Poniatowi, Wojtom dwóm za traskę ( krowy na pewno były zaplanowane :D).
Jeśli chodzi o wpisowe, może nie wszyscy po prostu mnie usłyszeli, albo nie przeczytali kartki ;) , kto jednak chciałby a nie dał, to niech napisze do mnie na priva - podam numer konta.

Qba 22.10.2012 10:58

Nie róbcie z siebie łacha, 20 zł to są śmieszne pieniądze, za takie przygotowanie i zabezpieczenie trasy. Organizatorzy musieli zapłacić za wynajęcie miejsca, kupić drzewo, żeby Wam w dupy ciepło było i co by zimnej kiełby nie szamali.

Proponuję podać numer konta do wpłat, i tym co się zapomniało, niechcący, z zakręcenia, braku pomyślunku, i innych powodów, przypomni się i zapłacą kaskę. Nie powinno tak być, aby Podlasiaki musieli dokładać do tego, że pół Polski bawiło się na ich terenie i za ich kasę.
Samo przygotowanie 120 km trasy pochłonęło sporą ilość PLNów, bo nikt nie jechał na pałę i może się uda. Kilkakrotnie musieli przelecieć tę trasę, aby wiedzieć co i jak, a do zbiorników nikt nie sika.
Poza tym nie ma nic za darmo, na innych imprezach wielkość składki zlotowej jest dużo wyższa, i nie ma tylu atrakcji, tego klimatu co na Podlasiu !!!!!

Teraz na koniec jedno krótkie pytanie.
Komu będzie się chciało gościć ludzi, którzy nawet 20 zł szkodują na opłatę zlotową, komu będzie się chciało, przygotować taką fajną trasę, komu będzie się chciało????????????????????

Zastanówcie się czy będzie kolejny Rajd Podlaski na wiosnę?

Blackdog 22.10.2012 10:58

Ja dołączam się do podziękowań za imprezę. Byłem na niej pierwszy raz, a już stałem się jej zagorzałym fanem. Miejscówka przygotowana super, trasa ... mniam... w tym miejscu dziękuję również tym, którzy na trasie pomagali mi podnosić mój spadek po dziadku z wehrmachtu. Dzięki takim ludziom ja wy, i ja i mój tygrys dotrwaliśmy do końca trasy.

PS.
Oczywiście zapłaciłem, bo w mojej ocenie za tak przygotowany rajd, to żadne pieniądze. Jestem pewien, że ci co zapomnieli z wrażeń po rajdzie z pewnością wpłacą na konto, a jakby było mało to i sam coś jeszcze dorzucę bo było warto.

Henryk-Knox 22.10.2012 10:59

dzieki dzieki , było super .

wasilczuk 22.10.2012 11:01

Co do składki to wychodziłem z założenia, że każdy sam z siebie poczuje za punkt honoru uiszczenie tegoż, znajdzie Iwonę i składkę zapłaci. Widocznie się przeliczyłem.

Blackdog 22.10.2012 11:07

Wasil, jeżeli mogę coś powiedzieć, to następnym razem trzeba by od razu przy wjeździe pobierać opłatę. Wjeżdżasz, meldujesz się i opłacasz. W wielu przypadkach ludzie po prostu mogli zapomnieć. Ja widziałem Ivi jak zbiera kasę i od razu zapłaciłem, ale wrażeń było tyle, że mógłbym zapomnieć o takim szczególe jak 2 dychy, bo co to w sumie jest 2 dychy? ....

Elwood 22.10.2012 11:15

Szczerze pisząc, to i ja zapłaciłem tylko dlatego, że dostrzegłem Iwonkę na końcu samym z jakimś woreczkiem foliowym i kasą!
Kompletnie ja nie miał glowy do tego, bujając gdzieś wysoko w obłokach (mgly).
Łoj, paliłbym sie ja teraz ze wstydu!

wasilczuk 22.10.2012 11:15

Flaszkę kupić jakoś każdy pamiętał.

siwy 22.10.2012 11:17

Trza podać nr konta i zapominalscy jak się poczują to zapłacą, nie sądzę że ktoś nie zapłacił specjalnie z pazerności.

Vertus72 22.10.2012 11:54

Cytat:

Co do składki to wychodziłem z założenia, że każdy sam z siebie poczuje za punkt honoru uiszczenie tegoż, znajdzie Iwonę i składkę zapłaci. Widocznie się przeliczyłem.
Coś w tym jest środowisko się robi jakieś takie komercyjne do bulu i jak tylko się uda dupę szkłem wytrzeć to czemu nie i 20 zł się przyda, wiem że niektórzy mogli zapomnić, ale właśnie
Cytat:

Flaszkę kupić jakoś każdy pamiętał.
Dziwnie się jakoś niemiło czyta takie info.

Ps. Oststnio gumę na przodzie złapałem, baruję się, cienko mi idzie, nagle słyszę jedzie singiel myślę uff będzie pomoc, śmignął mi tylko, myślę niezauważył czy co, baruję się dalej wciągam wieprzeka na pieniek, znów słychać silnik myślę zapędził się i wraca, tak wrócił, mało wiater mnie nie obalił i tyle go widziałem...ło takie tera się ludzie zdarzają co latają po krzakach.

Lucky Luke 22.10.2012 12:51

Teksty podczas przejazdów zwalają z nóg:
"Hitler będzie zadowolony"
"tam ktoś parnik z ziemniakami chyba wstawił" :haha2:

Leonr2 22.10.2012 14:04

Mnie nie było, nie mam jeszcze odpowiedniego moto,( na wiosnę będzie) ale mogę wpłacić 20PLN żeby organizatorom nie odechciało się organizacji takich świetnych imprez przez kilku imbecyli.
Pozdrawiam

Lucky Luke 22.10.2012 14:49

siwy 22.10.2012 14:51

Wasilczuk i jego gitara gotowi do drogi:
http://zapodaj.net/images/c6a0fdd85b9ac.jpg

Ivi 22.10.2012 15:14

Cytat:

Napisał siwy (Post 264599)
Wasilczuk i jego gitara gotowi do drogi:
http://zapodaj.net/images/c6a0fdd85b9ac.jpg

Hehheeh pokrowiec firmy WASILTECH :D

małyżuczko 22.10.2012 16:34

Wielkie podziękowania dla organizatorów traski off :D Było bosko, tylko trochę ślisko hahaha. Mam nadzieję że zobaczymy się znów na podlaskim wiosennym. Pozdrowienia.

Ivi 22.10.2012 16:39

Cytat:

Napisał małyżuczko (Post 264611)
Wielkie podziękowania dla organizatorów traski off :D Było bosko, tylko trochę ślisko hahaha. Mam nadzieję że zobaczymy się znów na podlaskim wiosennym. Pozdrowienia.

Młody na wiosenny Rajd Ty wyznaczasz trasę :D

Wodzu33 22.10.2012 18:02

Dziękuję Wszystkim za wspólną zabawę. Było super, trasy z rajdu na rajd coraz fajniejsze :) Ja przyznaję, że zapomniałem zapłacić na miejscu, tyle atrakcji było, ale już wysłałem przelew. Kilka fotek wstawię później. Pozdrawiam i do następnego razu

mareksz007 22.10.2012 18:30

Dzięki za wspaniale spędzony czas w Waszym towarzystwie:bow:. Od rana mam banana na twarzy:), a wstałem o 5-ej do tyrki. Co do składki to wierze, że ludzie wpłacą z opóźnieniem na konto:umowa:. Zapytam się także każdego kogo widziałem na podlaskim czy to uczynił. Nalepkę pamiątkową przykleję w najbardziej widocznym miejscu i ze spokojnym sumieniem będę się szczycić, że miałem okazję z Wami się bawić. Jako Podlasiak jestem gotów dołożyć się jeszcze do kasy co by szanownym organizatorom chciało się nadal:at:.

siejkoxrv 22.10.2012 19:24

dzięki wielkie panie i panowie

robertG7 22.10.2012 19:32

"TADZIK! TADZIK! Chodź! Krowy pomieszali!" - kiedy to stado łaciatych żubrów przez las biegło :dizzy:

Paula(tor) 22.10.2012 19:33

Moje marzenie się spełniło :) Dziękuję wszystkim za cierpliwość podczas rajdu. Wyobrażam sobie jak musieliście pod nosem psioczyć na moje wywrotki i ślimacze tempo :D Ale obiecuję poprawę i może na wiosnę wykażę się lepszymi umiejętnościami ;)
Jeszcze raz dzięki za doping i słowa otuchy :) Pozdrawiam
A to kilka zdjęć: https://picasaweb.google.com/1083685...eat=directlink

JarekAT 22.10.2012 19:51

link nie bangla

Paula(tor) 22.10.2012 19:56

a teraz?:)

JarekAT 22.10.2012 19:58

"niestety nie znaleziono strony"
może nie upubliczniłeś go??

Paula(tor) 22.10.2012 20:00

upubliczniłam... popatrzę jeszcze co i jak..

Paula(tor) 22.10.2012 20:03

https://picasaweb.google.com/1083685...eat=directlink

JarekAT 22.10.2012 20:04

gites majonez, już działa :D

Paula(tor) 22.10.2012 20:05

super :D

gruby 22.10.2012 20:07

Niestety, nie znaleziono strony.??

WojtekBBI 22.10.2012 20:10

Cytat:

Napisał gruby (Post 264672)
Niestety, nie znaleziono strony.??

ja mam tak samo mialo dzialac i nic

WojtekBBI 22.10.2012 20:10

juz jest

strobus1 22.10.2012 21:36

Imprezka zajefajna... Szkoda, że tak szybko musiałem się zbierać. Ale jeszcze bardziej mi głupio, że do grona cwaniaków dołączyłem.
Składka przelewem pójdzie.
Szcun wielki dla oraganizatorów:bow::bow:

WojtekBBI 22.10.2012 21:43

dziekuje wszystkim przybylym za kulturalne zachwanie sie na terenie szczalnicy bo tylko raz trzeba bylo uzyc kepucia i musztardy :hehehe: Pawelku co do skladki ja mysle ze nie kazdy uslyszal jak mowilem a pod wplywem swiezego powietrza i emocji :friday: ogloszenie wiszace przy drzwiach bylo traktowane jako element dekoracyjny moze da sie to jeszcze jakos naprawic... fajnie bylo poznac nowe twarze i te stare troche lepiej , robic szajbe w muzeum Qbus lobuzie jeden ...przez chwile stac sie szczesliwym posiadaczem Afryki w wersji choper z sośniakiem zamiast amortyzatora :haha2: a przede wszystkim widziec Wasze szczesliwe giemby przynajmniej przez to co piszecie pozdrawiam wszystkich

pioter 22.10.2012 22:05

Chciał od siebie podziękować uczestniczącym, że miejsce jakie zastaliśmy takie zostawiliśmy :Thumbs_Up: naprawdę będąc później na szczalnicy, nie wyglądało na szajbę jaka tamtędy przeszła. Za klimat, który stworzyliście i dobre słowo, gdzie myślę po cichu, że dało się dupy na koniec trasy.. :o

Za nowe znajomości, gdzie część może nie kojarzy :D

Mam nadzieję, że wsiem wszystkim się podobało i u każdego banan na giembie gości ;)

Wasilu dziękować zarwanych nocy i trzeźwego spojrzenia ;)
Ivce, Szymonowi, Wojtkom, Pointowi i Ziembie za wspólne ogarnięcie tematu :)

To wsio chciał. Dziękować:D

PS: w muzeum prawie się poszczałem :haha2: ^^ jak Quba upraszał o uwage a sam wypalił zdrowo w wejściu do chałupy, sorry Quba wiem, że bolało ;)

siwy 22.10.2012 22:07

Pioter, trasa była mega. Mnie się bardzo podobała i każdemu z kim gadałem. Organizacja też super. Podziękowania i szacunek dla was za kawał dobrej roboty.

Ivi 22.10.2012 22:21

Nooo odzyskuję wiarę w Czarnuchów i sens organizowania Rajdów ;)

WojtekBBI 22.10.2012 22:34

Cytat:

Napisał Ivi (Post 264715)
Nooo odzyskuję wiarę w Czarnuchów i sens organizowania Rajdów ;)

droga Pani Soltysowo chcialbym zauwazyc ze sens zawsze jest a zaistniala sytuacja to pewnie jakies nieporozumienie i szkola na przyszlosc wiosna robimy jak na znanej imprezie bielskowej masz bilecik masz kawke herbatke i zupke ha ha

calgon 22.10.2012 22:39

ale czadzior i jeszcze pogoda Wam sie udała!!! pozdro!

Ivi 22.10.2012 22:57

Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 264719)
droga Pani Soltysowo chcialbym zauwazyc ze sens zawsze jest a zaistniala sytuacja to pewnie jakies nieporozumienie i szkola na przyszlosc wiosna robimy jak na znanej imprezie bielskowej masz bilecik masz kawke herbatke i zupke ha ha

Wojtuś to Ty w nagrodę za tak fantastyczny pomysł będziesz siedział na bramie przez dwa dni :D

wasilczuk 22.10.2012 23:04

Paulina- Sliczne foteczki. Dzięki. Co do Twojej jazdy to naprawdę dobrze Ci szło. Nasz rajd nie jest wyścigiem. Spotykamy się, żeby dobrze się bawić a nie wzajemnie poganiać.

Przy okazji szczególny szacun dla chłopów z okolic Opola za przyjazd z partyzanta po rozmowie telefonicznej w czwartek. Krótka piłka:
"Robimy rajd.
A kiedy?
w ten weekend.
a można przyjechać?
no pewnie że można.
no to przyjadę z kolegą.
no to szerokiej drogi."

Qba 22.10.2012 23:12

Brawa Ślązakom należą się jeszcze za przejazd całej trasy rajdu w podwójnej obsadzie na jednej afryce. Umiejętności tego duetu robiły na mnie wrażenie i wzbudziły wielki podziw zwłaszcza węże w piachu oraz przejazdy przez kałuże. Brawo, brawo, brawo!!!!!

Nie wypada nie wspomnieć o przemiłej Paulince "Mrówkowej", która moto ma od 2 tygodni i dała radę przejechać całą trasę Rajdu Podlaskiego!!!
Brawo, brawo, brawo !!!!!!

WojtekBBI 22.10.2012 23:21

Cytat:

Napisał Ivi (Post 264728)
Wojtuś to Ty w nagrodę za tak fantastyczny pomysł będziesz siedział na bramie przez dwa dni :D

to ja se jakies krzeslo zalatwie bo jak brama bedzie miala ostre metalowe elementy to moze byc lipa:haha2:

SzymonBBI 22.10.2012 23:23

Dziękuję, dziękuję, dziękuję za wszystko wszystkim i oby do wiosny! :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:22.