![]() |
Cytat:
2. Nie 3. Są OK 4. Tak 5. Nie Mam te buty 5 lat i jedyna wada to taka, że po 5 latach przepuszczają wodę. Ale pewnie każda membrana ma swój czas ;) |
Sam całe życie szukam butów dla siebie bo mam 12 czyli 48 ale przy Twoim kłopocie to mój jest pikuś. Z tego co szukałem po całym swiecie to nie widziałem wiekszych niz Big Travel GTX tak jak to napisał Hubert.
powodzenia! sam sie przymierzam do Trans Open GTX ale czekam na chomika coby mi na ich temat cos wiecej powiedział. Na razie sie nie pokazuje. |
Cytat:
Tak stanowczo mówisz że nie da sie wcisnąc spodni w buty to troche szkoda bo taki ładny napis daytona sie zasłoni:vis: Ponadto czy te rzepy co sa z tyłu to nie służa do jakiejs regulacji dopasowania do łydki? Może napiszesz jak sie w tych butach chodzi np po lesie albo w miescie po zakupy? :) Oraz zamki sa OK i nie rozwalaja sie? |
Cytat:
|
@petrosbike. Faktycznie masz rację. Te rzepy są do regulacji łydy. Po prostu 5 lat temu wyregulowałem i zapomniałem o nich :(
Buty są dosyć dopasowane, jeżeli masz skórzane, obcisłe spodnie do pół łydki to pewnie włożysz do środka. Typowych długich spodni tekstylnych nie. Do chodzenia są super wygodne. Mam też Sidi i są gorsze. Zamki przez 5 lat nie zawiodły ani razu. |
Oxtar - wiecej niz 6 godzin jazdy w deszczu. Momentami bylo to oberwanie chmury. Nic a nic nie przepuscily. Moze miales zle zapiete, wlecialo cos góra po łydce,? nie wiem...
A klamry są ok, oprocz jednego szczegółu - mogą wypasc kiedy są niezapięte :/ to jest napewno duzy minus tych butow. No ale one nie sluza do uzywania z odpietymi klamrami. |
Wszystko fajnie - zacząłem szukac Open Transów ale klapa bo w [polsce niema numeru 48 a za granica kupic to ryzyko zbyt wielkie niedopasowania numeru. Na to wychodzi że znowu stoje w swoich kapciach polskich z Dan-but zbyt miekkich i słąbych na off. Przyznam sie do jednego -do własnego gustu- nie podobaja mi sie te buty klamrowe- przy moim wieku to byłoby demonstracją( jaki to ja wielki crossowiec) po prostu nie moge narazac sie na politowanie. Crossowiec to ze mnie żaden przeciez.
Dlatego podobały mi sie te Transy. szukam czegos podobnego, bezdemonstracyjnego ale solidnego i chroniacego noge. Cross to ja uprawiam tylko dla wąłsnej przyjemności i nikomu sie nie lansuje z takimi butami np. po miescie jak tam zjade z terenu. To by było na tyle w tym wzgledzie. No i na wszystko inne juz: nie w kolorowe łatki i ciapki!! |
Myślę, że można kupić 48 w Polsce. Sam nie raz kupowałem 2 lub 3 pary i dogadywałem się ze sprzedawcą, że wezmę tylko pasujące na mnie a resztę odeślę. Nigdy nie miałem problemów.
http://www.sklep.motoracer.pl/buty-d...en-p-1627.html http://www.4bikes.pl/product_info.php?products_id=261 http://www.tarbor.pl/buty_motocyklowe_kowbojki prawie na dole strony http://www.motosprzet.pl/?m=Main&f=Producer&id=1 i wiele wiele innych. Nie biadol tylko weź się do roboty i załatw sobie te buty :) |
Cytat:
|
A co sądzicie o gnojołazach Forma ATV
Oglądałem je dzis i nie wiem co o nich myslec - raczej nie ptrzebuje buciorów hardenduro ale ochrona wiadomo musi byc http://www.motocombo.pl/images/forma/ATV_ONE.jpg |
Reinchardt - byla o nich mowa, miekki but przeznaczony dla quada bardziej. brak mocnego zabezpieczenia kostki - co prawda lepiej niz w turystycznych ale gorzej od crossowych.
|
Cytat:
|
a jaki chcesz? 661 ma teraz jakies wyprzedaze i promocje posezonowe :)
|
Rami a w jakiej cenie mialbys te formy atv?
|
ponizej 490zl, w poniedzialek dowiem sie czy w ogole jeszcze są
|
Cytat:
Czyli ogółem wiochą pachnie na milę. |
Cytat:
Po ile Panie Ramiresie ta promocja i wyprzedaz? ;) samul |
owszem, moze nie mają za duzo ... ale za to jakie :)
buty hurricane po 820 buty flight 630 comp po 500 kaski flight po 785 Oczywiscie ceny są TYLKO dla czarnuchów! ja z czegos musze zyc ;) |
No i dupa zbita. Przepatrzyłem wszystkie polskie sklepy w poszukiwaniu butów nr 48/49 i NIKT takich niema. Także u Louila w de wszystko znikneło z półek.
Może koledzy mi powiedza gdzie mozna naprawde ku[pić buty w takim rozmiarze ale o formie Open Trans GTX ? |
@7greg
Mam jeszcze jedna prosbe- napisz czy te buty Trans Open trzymaja konkretna rozmiarówke tzn czy numer np 45 to rzeczywisty 45 czy nie czasem 44,5 albo 45,5 i tak dalej? Jest to dla mnie bardzo wazne czy mam brac 48 czy 49 bo znalazłem takie na ebayu. |
Mam nadzieję, że jak kupisz złe to nie będzie na mnie ;)
Zwykle noszę buty 42 lub 43. Wiadomo każda firma ma minimalne wahnięcia. Daytony mam 42 i są dobre. Także nie musiałem kupować zawyżonego rozmiaru. Jeżeli nosisz zwykle 48 lub 49 to chyba 48 będzie dobry, ale jeżeli większość masz 49 to pewnie lepszy będzie większy numer. |
Ja co prawda nie mam buciorów Daytona, ale mierzyłem kilka modeli w tym Trans Open. Generalnie zawsze nosiłem 44, ale ostatnio zawsze musiałem kupować 45. W Daytonach 44 było OK.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wg dostawcy jest pelna rozmiarówka ATV ONE takze mozna zamawiac.
|
Trans Open czy big travel ?
Wracam jeszcze raz do butów Daytona. poniewaz nie moge dostac Trans Open GTX w rozmiarze 48 wiec padł mój typ na inne daytony czyli Big Travel GTX - tutaj mam mozliwość dostac swój rozmiar
http://www.moto-akcesoria.pl/product...roducts_id=783 Mam pytanie do kolegów czy ktos miał styczność z tymi Big Travelami? czym one sie róznia od Trans Open poza brakiem stalowych nosków? czy w srodku i konstrukcyjnie sa takie same? lub czy może są jakims nastepca? Widac że na stronie Louisa Transów juz nie widac.Może juz nie produkowane sa? |
Pewnie to samo tylko bez blaszek .
Mam Trans Open Gtx ale wolę od nich Turaeg Rally HG lub jak kto woli Bmw Sawanna czy Oxtar. " transopeny" były dla mnie za ciepłe na lato. Przypomniało mi się ,ze jest zmieniony importer jakoś niedawno. Może szukasz w złym miejscu. Zmiana importera podała była w motocyklu albo ŚM w tym miesiącu |
Zakup
Cytat:
Powiem jedno -takich wygodnych butów to jeszcze w zyciu nie miałem. Numer 48 i jak ulał! Jednak niemcy jak cos zrobia to jest perfekt. Skóra piekna, matowa czerń az mi zona zazdrości:) . Jestem cały Very Happy. Na razie w nich chodziłem po dywanach i parkiecie - hmmm troche blacha drapie powierzchnie, ale nawet zona niebardzo mnie skrzyczała bo tez je podziwia:) Chodzenie wygodne jak w kozaczkach. Jeszcze nie jezdziłem na moto bo jestem w trakcie poszukiwania tarczy i klocków do transalpa(PD06) Wczoraj buty przyszły, poszedłem do garazu sie przymierzyć na moto i dojrzałem że tarcza dojrzała do wymiany. Po pomiarach okazało sie że ma 4,1 mm czyli :vis:. Jakie tarcze i gdzie polecacie no i klocki dobre? Przy okazji zapytam o wazna rzecz- jak ustawic wajche biegów na trampie? Nie pasuje mi teraz do nowych butów bo albo za nisko albo za wysoko! Czy raczej wyzej, zeby sie but lepiej miescił pod wajcha czy w dół, zeby łatwiej było redukowac? nie podnoszac zbyt wysoko nogi? Jak to robicie zeby w terenie było cacy? a szczególnie podczas jazdy na stojaco? Acha i cena - no nie powiem spora bo ponad 1300- :dizzy:( za buty oczywiście) Jeszcze o butach : do srodka sie mieszcza spodnie tekstylno skórzane Polo Mohawk i jeszcze mam luzu troche- może mam szczupła łydke? Rzepy z tyłu sa do regulacji łydy ale zakres raczej na plus a nie minus. Ogólnie buty EXTRA klasa. Zobaczę po pierwszych rajdach w terenie, no i ogólnie po asfaltach. |
Cytat:
Podobno tez SG10 Gaerne oraz Tech6 i Tech8 Alpinestarsa sa do 15ki... Powodzenia, samul |
daytona trans
Pytanie do 7Grega i Petrosbikea. Jesli chodzi o buty mam jeden problem zajebiscie marzna mi stopy gdy jest chłodniej a szybko sie poca gdy jest ciepło.
Poniewaz dwa lata temu stałem sie nieszczesliwym posiadaczem rozwalajacych sie w ekspresowym tempie i nadajacych sie nie wiem do czego butów o nazwie SWIFT-przestrzegam kazdego potencjalnego nabywce. (smierdza jak obora w lecie,pizdzi w zimniejsze dni (2 skarpety) , zamek sie pieprzy wkładka sama wyjezdza przy sciaganiu) Teraz nie chce juz wyrzucac hajsu i zdecydowalem po przeczytaniu zamieszcznych na forum informacji o zakupie daytonek. Czy sa ciepłe ? czy zakladacie jakies skarpetki speszial.Odnosnie gore to wiadomo nie trzeba tłumaczyc. Aha i czy zamki wygladaja solidnie ?O tym chyba juz było ale wole sie upewnic. pozdro calgon |
Witam. Mam dobre wieści dla ludzi z dużymi stopami :) Właśnie kupiłem Tech 6 a mam rozmiar 51,5. Jeszcze nie testowałem, ale jak to zrobię to napisze. Kupiłem je za 399 pln + przesyłka. Co ważne rozmiarówka się trochę nie zgadza bo według producenta to rozmiar 50 czyli 14-stka, a co ważne mają też 15-tki :)
|
Cytat:
Zamki są solidne i tak uszyte ze po zapieciu buty nie nadweręzaja same z siebie ich materiału, ponadto sa kryte paskiem na rzepy. Trzeba tylko zakładac nie na siłę a dociskajac cholewki do łydki. |
Cytat:
Pewnie wiesz to, ale jakby co wszystkie buty cross i twarde enduro kupujemy o rozmiar albo i poltora ;) wieksze od normalnych. Raz, ze potrzeba miejsca na porzadna skarpete, dwa, ze maja podwiniete noski. Na to, ze nowoczesne buty z plastikowymi skorupami "sie rozchodza" raczej liczyc nie mozna ;) Ja tam wreszcie trafilem co chcialem, Fox Tracker albo jakos tak. Chodzic sie da, a wysokie i skorupowate. Wczoraj je objechalem, trzeba bedzie podniesc wajche zmiany biegow... albo przesunac bak do przodu ? :D |
nie ma to jak porzadnej firmy bucik crossowy , but ma sluzyc do jazdy a nie do wedrowek pieszych , pamietam jak dzis ... moze ze dwadziescia lat temu wyjechalem doslownie na piec minut sprawdzic motorek ( bez butow - tzn w jakis zwyklakach ) i skonczylo sie tak , ze w nowy rok ( godz 24.00 )po molo jezdzilem z jednym butem crossowym ( chyba wtedy mialem bp cieszynki ) a na drugiej nodze mialem jakis lekki bucik , bo nic na stope nie moglem wlozyc z powodu opuchlizny
|
po sopockim molo
|
2 Załącznik(ów)
Powiedzcie mi drodzy panowie, czy któryś z was ma doświadczenie z butami O'neal element?
Czy w miarę nadają się też do chodzenia po zejściu z moto? Załącznik 2484 Załącznik 2485 |
1 Załącznik(ów)
A ja dalej wyszukuję różne wynalazki. :vis: Znalazłem dziś w sklepie buty Gaerne sg-1. Jako, że jest to stary model można je kupić za ok 490zł. Czy ktoś z was miał doświadczenie z tymi butami?
Załącznik 4256 |
Cytat:
|
ktoś miał może to w rekach i na nogach mozecie cos powiedzieć
http://www.fmx.pl/zasoby/images/middle/W2_atv_m.jpg fajne bo maja membrane http://www.fmx.pl/prod_1098_Buty_W2_ATV_Adventure.html zastanawiam się tylko czy nie mają zbyt grubej podeszwy i wyglądają na dość ciężkie . \przeznaczenie turystyka |
Cytat:
Fajne buty nadające się też do normalnego chodzenia. Są całkiem lekkie a na pewno lżejsze od crossowych |
DIADORA po przerwie :)
10 Załącznik(ów)
No wreszcie wziąłem aparat do garażu i porobiłem parę fotek moich butrów, z góry przepraszam za to, iż droga do garażu z aparatem trwała tyle miesięcy..:(
Zdjęcia poniżej przedstawiają buty po lekkim sezonie - zrobiłem w nich około 4k km i w zasadzie tylko po asfalcie i lekkich polnych drogach - żadne hard enduro, żadne błoto i takie tam. Wcześniej bodajże Wieczny stwierdził, że dobrze było mieć dwie pary butów- jedną do enduro drugą do podróży "prawie offroadowej". MUDy nadają się moim zdaniem do tej "prawie "" Od razu przepraszam za stan (znaczy brudne), po lekkim ofrołdzie, spłukane przez obsługującego myjnię strumieniem z karchera... znaczy błoto spłukał , a woda się nie wlała do środka. Jeździ się w nich rewelacyjnie, są lekko usztywnione (mam skręcone kostki i nie zdażył mi się wykręcić w nich nogi. Dobry protektor na podeszwie pozwala „złapać” nóżkę w każdej sytuacji. Chodzenie w nich nie należy do specjalnych wyczynów, da się chodzić , aczkolwiek długie treckingowe trasy raczej będą trudne. Trzeba się przyzwyczaić do sztywności buta przy przełączaniu biegów, teraz dla odmiany mam problem z wyczuciem biegów w miękkich butach. W sumie ja jestem z nich bardzo zadowolony no i nie kosztowały jakiś kosmicznych pieniędzy… A ha prawie zapomniałem, przy 2-3 stopniach robi się lekko zimno - ale dodatkowa para skarpet załatwia sprawę :) |
a gdzie te zdjęcia??
|
Cytat:
|
Cytat:
jak nie to wieczorem coś wkleję .... |
Wie kto gdzie można zdobyć części zapasowe do butów O`neaila? :) Paski klamr by się przydały mi
|
rozmiary butów
Ludzie pomóżta: jak to jest z rozmiarami butów, interesują mnie konkretnie Alpinestarsy tech (8 np.),
normalnie noszę 7/41, słyszałem opinie że powinienem brac o nr. większe - prawda to? a druga rzecz to jak to jest z tą numeracją bo w każdym źródle inaczej piszą: US7- EUR39, US7- EUR40,5, US7- EUR41, zwariowac można najlepiej by było zmierzyc ale nie bardzo jest gdzie, chcę kupic przez internet i boję się że nie trafię w rozmiar |
Jak mi kumpel kupował tech 3 w USA to najpierw zadzwoniłem do polskiego sklepu który handluje takimi i poprosiłem o zmierzenie wkładki.
Jak buty dotarły to po prostu miód malina:). Spróbuj tak! |
tech 8 :43 to 43 pasują idealnie :)
|
tech 3 noszę 44 czyli 10 (44,5)zakupiłem
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:42. |