![]() |
No ja mam pytanko w sprawie kupna Zumo 400. Jest kupa wersji w roznych cenach. Czy one różnią się tylko mapami? Na przykład
Garmin Zumo 400 MPC. Pozdrawiam. |
nareszcie cos z czego bedziesz zadowolony, wszystkie zumo 400 sa te same , roznice oczywiscie tylko w mapach. Kup jak mozna bez map a my ci podeslemy linka na city navigator 2010.1 i na gp mapa 2008.4
|
No to mnie uspokoileś. Zaraz zakupie, a co do map to potrzebuję coś na Mongolię i dojazd do niej. Jest coś takiego? No i jak łatwo to wgrać? Wiem co to jest komputer ;)
|
Ja już mam nawet mapy na Euro 2012 z naniesionymi nowymi autostradami :)
|
ale że jak? na Ukrainę? :D
|
Cytat:
|
oczywiscie ze podamy, o to prosze pisac na PW. :)
|
No i dupa, ze sklepu internetowego przyslali mi meila ze nie moga zrealizowac zamowienia. Wie ktos gdzie zanabyc zumo 400?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie zebym sie powtarzal ale zumo 400 sam uzytkuje i jest super! A widze ze ceny w pl zaczynaja sie zblizac do ceny noowki w uk z przed ponad 6 miesiecy............zmiany ida Panie! |
hej a zna ktos moze kogos coby "odblokowac" nawigacje MIO - zeby mozna bylo korzystac z innych map (np. citynawigatora i innych) oraz słuchac muzy i ogladnac film?
|
Cytat:
Cytat:
Wiec pytanko, czy ktoś nie sprzedałby lub odplatnie pożyczył Zumo 400? W razie zniszczenia bym odkupil oczywiscie. Wrzuce temat do działu "kupię/sprzedam". |
Hej, wznawiam temat. Odebralem dziś Zumo 400.
Niezawodny Rambo obiecal zalatwic mapy na ukraine i rosje. A moze ma ktos chocby glowne drogu na Mongolie? Wyjazd juz w sobote :) |
Dziś zakupiłem Zumo 550 niestety bez uchwytu.
Moje pytanie czy ktos ma na zbyciu uchwyt motocyklowy, albo wie gdzie kupic w rozsądnej cenie? |
nie wiem czy w rozsądnej ale może tu znajdziesz http://www.uchwyty-samochodowe.pl/ze...-c-92_214.html
|
Cytat:
W zakonczonych aukcjach na allegro pytałem ale tez juz nie mają.:Sarcastic: |
Cytat:
Minus - brak routingu |
1 Załącznik(ów)
Ja używałem WolrdMapa w Afryce i powiem, że było spoko, na szczęście tam drogi nie zmieniają się zbyt często :) i był aktualny, zwykła mapa + worldmap i można śmigać....
Lepi jak chcesz mam te mapy.... |
A jest w ogóle mapa city navigator europe 2010 w wersji bez NT ?
|
Cytat:
|
Dzięki.
|
Ja mam 2009 non NT
|
Ze strony www.garmin.pl
http://www.garmin.pl/tech/index.php?...231&ct=article Cytat:
|
Ja też mam 2009 bez NT :)
Generlanie jest jeszcze dobra mapa świata, wunderlust. Pare osób u nas na forum ma ale głównie posiadacze GS BMW i jakoś nie chcą się dzielić nią. ;) |
Czy może ktoś z Państwa jest posiadaczem instrukcji do Zumo 550 w pdf-ie w języku polskim?
|
Pytanie do korzystających z Garminów serii 26XX/27XX Streetpilot-Jakich uchwytów używacie do tego sprzętu??Mój plastikowy umarł w tragicznych okolicznościach i muszę do czegoś czepić Garmina.
|
mam gps asus 4,5' prawie telewizor, ale ja ślepy, czy istnieje jakiś uchwyt w który go mogę do motonga zamocować?
|
mam asusa R700 ekran 4,3' czy jest jakiś uchwyt który mógłbym zastosować????
|
Cytat:
http://quady.eu/index.php?akcja=poka...y&produkt=8166 |
tego nigdzie nie mają od ręki ,trzeba czekać cholera wie ile i ciągle tylko puste obietnice...
|
Żadko mi się zdarza polecać produkty turatecha, ale uchwyty pod 2610/2620 mają baja. DO tego jest nowy sklep w PL
|
rambo. mówisz o sklepie w Bielsku-Białej?
|
tak, ponoć już działa
|
mam do nich jakieś 500 metrów. jutro mogę zajechać, pogadać, złożę pierwsze zamówienie, zobaczymy jak pójdzie realizacja....
|
Po raz kolejny robie plebiscyt. ;)
Mam do wyboru 3 garminy, bo tomtoma olalem zbyt jest "inny". Wszystkie w podobnej cenie ok. 750 franoli. Kazdy z nich troche mi odpowiada, a zaden w 100%. Chcialbym takiego, ktory by byl dobry i dla mnie na moto i 4 kolka i dla mojej ukochanej do jej 4 samochoda. Dlaczego rozroznienie? Bo ja nienawidze jak do mnie maszyna gada! "Phepah youhhselv two tuhn hhight!" Ohyda! Moja Pani zas to chce miec koniecznie. I zeby duzy ekran byl! ... o ile 3/4 wodotryskow mam gdzies, to jednak duzy ekran... summa sumarum, po eliminacjach zostalo trzech: -Map 276C (zajebiste parametry i brak tucz skrina!, ale stary i wolny) -Oregon 400T (brak mapy drogowej i tucz skrin, ale spory ekran, szybki i poreczny) -zumo 660 (niezle parametry uzytkowe, uchwyty itd., ale tez tucz skrin i malo trackow) Aha, wszystkie ww mialem w reku, ale nie uzywalem ich niestety. Stad pytanie do uzytkownikow :) samul |
Kupił bym coś na łindowsie CE i nie zamykał sobie drogi przestarzałym garminem. Na windzie tez można mieć interface garmina mobile XT i większość map na tym działa.
|
Twoje preferencje sa znane ;) i pewnie masz racje, ale, gdybym musial, predzej bym sobie Aj!-fona kupil niz cos pod CE.
Mialem w reku i uzywalem i nie chce wiecej :( Niemniej dzieki za opinie :D |
Błądzisz kolego :p
Pod winde wrzucasz Automape, iGo, Route66, garmina, tomtoma, i mase innych rzeczy. Ja na codzień używam garmina, ale pracuje nad tym by znowu mieć na moto na codzien automape i iGo, to jest inna klasa map, obsługi i nawigacji. |
rambo a myslales o Beckerze z100 (krokodyl) jest na CE?
|
tak. CE 5.0. Stawiasz co chcesz :)
|
Te inne mapy to dzialaja ale jakies tam zawsze problemiki sa a wiec ja bym z tym nie kombinowal lepiej orginal z garmina na garmin.
(oczywiscie orginal darmowy z netu) na moto to chyba tylko zumo a jaki model to juz zalezy od kasy mnie by starczyl zumo 400 bo bluetot nie uzywam. |
Cytat:
|
Temat wałkowany na każdym forum.
Jedni wolą szewrloleta inni toyote :) Osobiście uważam że garmin jest przedpotopowy i jego mapy odstają od wiekszośći map konkurnecji ( automapa Igo Tomtom) nie ma opcji prowadzenia jazdy np rowerem czy autobusem, można jechać tylko krótko szybko lub na kreske, gdzie inny firmy oferują jazde terenową, przełajową pieszą czy rowerem. Co do urządzeń to OK. takie zumo ma dobrą obudowe i dobrą elektornike w środku. Ale soft jest fatalny, powolny i całość dużo za droga |
Ją tam się nie znam ale w moim garminie mam do wyboru samochód /motocykl, autobus, ciężarówka . Jak wyciągnę z szafy to napiszę co tam jeszcze można ustawić , chyba jest też opcja pieszy , ale tutaj nie wiem czy w zumo czy w astro 220 możliwe że jest w obu .
|
Cytat:
- autobus - ciezarowka - dostawczy - pieszy - pojazd specjalny - rower - smochod/motocykl - taxi fakt brakuje mi opcji jazdy terenowej... ale jak sie ustawi ze ma omijac drogi utwardzone i wybierac gruntowe to daje rade... Jakoś bym tak nie przekreslal Garmina.... |
Ja go nie przekreślam, wszak sam z niego korzystam codziennie na moto w pracy cały dzień :)
a ile jest w waszych garminacg opcji routingu, tj sposobu kalkulacji trasy..? |
no jest:
najszybciej najkrutsza trasa bez autoban offrroad pomijanie polnych drog pomijanie platnych pomijanie przepraw promowych przez rzeki no i moze jeszcze cos co niepamietam. :umowa: |
omijanie sobie darujmy.
U ciebie jest najszybsza najkrótsza i na azymut. czyli 3. na moim starym 2610 jest jeszcze 4 opcja, gdzie sam wybierasz jakimi klasami dróg ma kalkulować trase i jaki klasy dróg ma omijać. Np ustawiasz trase Wawa - Katowice i przy wyborze prowadź najgorszymi drogami ale omijaj gruntówki, jedziemy po samej gierkówce zamiast 100% trasy to np tylko 5%. A reszta przez fajne terene naszego pięknego kraju i robimy ok 10% wiecej km, niż trasa najszybsza czy najkrótsza. Pewnie w 60cxs to jest jeszcze jakoś fajniej niż u mnie zrobione. w zumo 550 tego nie widziałem. Kto mi porzyczy 60cxs na tydzień :) Będe pisał art o navi i brakuje mi obycia z ta navi :) |
Pamiętaj o tym że wybierając opcję pieszy i prowadź najkrótszą drogą i już masz opcję poznawania poznawania naszego pięknego kraju wszelkimi możliwymi ścieżkami.
Nie bardzo wiem jak miałaby wyglądać opcja jazdy terenowej , według jakich kryteriów ma być wyznaczana trasa w tych innych urządzeniach. Dla mnie jazda terenowa to jazda na punkt czy też na przełaj i nic więcej. PozdrawiaM |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:36. |