![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oj to żart był :confused:
Nie wiedziałam, żeś takiego posiadał. Napisz więc Panie cuś więcej, żebym i ja wiedzę posiadała! Bo przydać się może...:bow: Ps. Poza tym nie podskakuj bo kto Ci moto będzie podnosił na Podlaskim:D |
Spoko, przeca się nie obraziłem. :p
Co do XFa, to dużo nim nie polatałem, bo za mały był zdecydowanie. :dizzy: Ale: - całkiem zrywny (na gumę nieźle stawia ;) ), - jak off to lekki (kółko 19 z przodu i małe skoki zawiasu - 170mm), - przy afryce to cudzuki jest leciutkie (ok. 180kg zalany) i jedną ręką go przestawiałem, ale dla kobiety to najlżejszy nie jest, - spalanie miał całkiem sensowne (coś koło 5l), - szybka raczej symboliczna (nawet MGG jest nie wiele wyższa), - lampa świeci słabo: Igen, bez soczewki (nawet po umyciu i założeniu dobrej żarówki), - kanapa wygodna i ogólnie moto dość przemyślane. - mało popularny, więc mało gratów do niego można znaleźć, części też nie zawsze są, mimo, że silnik jest wspólny z DRkami, (świece dwie i dość drogie jak za zwykłe świeczki, ok. 30zeta/szt) - fabryczne "gmole" są z...plastiku :haha2: To singiel i trochę masuje, do tego mój miał jakiś problem ze sobą i potrafił się w sobie zamknąć pod światłami i tak trwał przez kilka-kilkanaście minut, po czym mu przechodziło i już było ok. Ten problem udało się rozwiązać dość szybko, ale potem coś mu się nie podobało przy porannych odpałach i czasem musiałem jechać puszką do roboty. Jak wracałem to odpalał z pierwszego strzała. :mur: Z odpałami dalej ma różnie, ale kumpel z nim walczy i mówi, że efekty są ok. Ma dwa gaźniki na jeden gar i trzeba się trochę bardziej przyłożyć, żeby to ustawić. Poprzednik na tym moto zjeździł całą EU i sobie chwalił zabawkę. Tak wyglądał mój u poprzednika: http://www.bikepics.com/members/magnes/97freewind650/ Tu jest trochę opisu i danych tech: http://www.republika.pl/chudzikj/XF650.htm |
Cytat:
|
Ucuś...for you
' W "Lennonkach" Lennona... Do uszka Van Gogha.. Dołączyc już pora... legendę Dominatora... Dominiś najlepszy... Dominis kochany... Wzdychają do niego.. Dziewczynki i damy... uff..kończę te rymy częstochowskie ( z całym szacunkiem dla Częstocowy) i zabieram sie do roboty... |
Majki -jesteś wielki:bow: Dzięki za info:)
|
Się do tych dzięków dla Majkiego dołączam:)
Już nie mogę się doczekać kiedy zacznę zdobywać własne doświadczenia z moją panienką :D W końcu jakoś zasnęłam, Fredzia mieszka chwilowo w cieplutkim garażu u mojego kumpla. Samotna tam nie jest, towarzystwa dotrzymuje jej bardzo szarmancki (i przystojny) Trampuś :) Nie wiem, czy w związku z powyższym się wyspała...:Sarcastic: Wolę nie pytać ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Rzeczywiście, prawie jak GS. Nie bardzo tylko kojarzę który.... |
Cytat:
Nie wiem tylko dlaczego wydało mi się, że strona 3-cia jest ostatnią strona tego wątku i gdy dodałem odpowiedź, ta oczywiście pojawiła się na tej prawdziwej ostatniej stronie i przyznaję w tym miejscu wygląda idiotycznie. :D |
Witam, witam! Także poszukuję czegoś na pierwsze moto. Z polecanych powyżej sprzętów spodobał mi się Varadero. Mój problem - to często już tu przerabiany - temat wzrostu :D Niestety do wielkoludów nie należę... 156 cm w kapeluszu :P Czy nie było by problemu z obniżeniem siodła do około 75cm? A może lepiej Dominatora?
|
Hej Lejdiski
Jeździła może któraś po lasach i dołach hondą XL 350? Interesuje mnie w zasadzie wszystko co dotyczy odpalania tego (wyłącznie na ciepło ;-)) z kopa i ogólnych odczuć z punktu widzenia kobiety. Co o tym sądzą faceci wiem, bo poczytałam fora, ale żadna dziewczyna o nim słowem się nie odzywała... trochę mnie to niepokoi, a wydaje mi się że to dobra alternatywa do małego Dominika. Wiadomo, że to staruch, ale Ślicznota (TA) też jest leciwa, a daje radę. |
Cytat:
Maszyna owa jak napisałaś leciwa ale wdzięczna jeździ się nią fajnie jest do ogarnięcia a zwłaszcza jak pomieszasz zębatkami. Niestety są to stare motocykle i części do nich jest naprawdę mało. Kolega ma takie już niestety w częściach ja przechodziłem perypetie z tymi rocznikami ale w XL PD05 500R Jak widzisz tu https://picasaweb.google.com/1138017...89610764504034 to nie mają lekko u nas. Z tych trzech wszystkie żyją i dają radość. Jeżeli chodzi o odpalanie to najmniejszych problemów nie ma. Jeżeli ktoś o nią zadba bedzie się dzielnie spisywała. Jedyny problem jak w nich występuje to nagminnie ugotowany stator ale i to się da zrobić teraz. |
No cóż, nie znalazłam XL-ki w rozsądnym stanie więc jako maszyna dla babeczki, czyli dla mnie, została nabyta w Dzień Kobiet pewna wdzięczna i leciutka maszyna. Z racji koloru zwana tymczasowo Ogrem lub Shrekiem. Jest to Kawasaki KLX 250. Dumna jestem strasznie bo odpalam ją z kopa nawet na zimno. Fotki w najbliższym czasie ;-)
|
Dominator na spróbowanie.
Witam,
mam pytanie. Czy nie ma może tutaj kogoś z okolic Szczecina, kto pozwoliłby mi się przysiąść na chwilę na małego Dominatora ? Problem polega na tym, że 1) czuję, że to mogłoby być TO ale w Polsce / na allegro nic nie znalazłam 2) a tak się składa, że za dwa tygodnie jadę do Frankfurtu, więc praktycznie przez całe Niemcy ... no i gdybym wiedziała, że właśnie tego motocykla pragnę mogłabym poznajdować coś po drodze i poumawiać się / ewentualnie zakupić. Miałby to być mój pierwszy motocykl ... dzisiaj siedziałam na Yamaszce XS400 DOHC... ale jej się trochę przestraszyłam, a po lekturze forum stwierdziłam, że Dominator.. może to właśnie ten jedyny? No ale wiadomo ... na zdjęciu wszystko inaczej wygląda niż w realu. |
Cytat:
Dominator z Krakowa / Niemiec http://www.moto-top.pl/motocykle/hon...nator,486.html |
Ze Szczecina do Trójmiasta nie jest tak daleko Beata Kiełbasowa ma Dominatorka i w Redzie też jeden się wozi :) jeśli chciała byś się przymierzyć :)
A co do kupna to polecam z Niemiec przywozić ja sprowadziłam 2, oba były w świetnym stanie, ten motor jest na tyle mały że mieści się w combi ;) wiec logistyka z lawetami odpada. Zobacz sobie na www.mobile.de jest ich z 15 :) i ceny przystępne. |
Dominatorka upychaliście w całości do kombiaka czy rozbiórka kół, lag itp???
Wychodzi na to, że prędzej w niemcowni będziemy niż gdzieś się trafi okazja zrobić przymiarki dla Żonki. |
Nawet nie musi być kombi: http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=250
https://picasaweb.google.com/windsur...inatoraWSwiat# ;) |
[QUOTE=kodanski;243851]Dominatorka upychaliście w całości do kombiaka czy rozbiórka kół, lag itp???
Nie jestem pewna czy przednie koło było zdejmowane ale na pewno lagi zostały na swoim miejscu :) i nie trzeba go było rozbierać na części pierwsze hihi |
Witam, proszę popiszcie troszkę...uczę się...raczkuję, a jeśli moto na początęk to może Transalp, a może cbf 600 ? tylko Honda :) ma się rozumieć.Zbieram informacje...słucham. Mam 164 i ważę 65...a reszta to determinacja i zachwyt dla 2 kółek.Pozdrawiam
|
Cytat:
Pozostawała by ci np obniżona beemeczka F650. Koleżance z nóżką 73cm taka obniżona pasuje. Dobrą opcją jest coś małego jak CB500 ale musisz sobie odpowiedzieć na pytanie : po jakich drogach chcesz jeździć. Jeśli nie tylko po równym asfalcie to CB odpada. Oczywiście na niższym będziesz się pewniej czuć ale enduro za to prowadzi się o wiele fajniej i to jest warte tego ciutek wyższego siedzenia. Powinnaś usiąść na różne motocykle i sama wybrać ten na którym ci dobrze. To Ty będziesz go dosiadać i tobie ma pasować. Przejedź się kawałek i sama ocenisz co sprawia Ci przyjemność. Każdy ma swoje preferencje i podpowiedzi innych nie zawsze będą dla ciebie właściwe. Dadzą wskazówki ale nigdy odpowiedź. |
http://moto.allegro.pl/honda-xr-125-i2416478725.html
Albo ten sam silnik w innej wersji nadwozia: http://otomoto.pl/honda-inny-trans-c...-M3246482.html Takim małym nx-em Mygosia z Bystrej objechała w zeszłym roku Polskę dookoła. Daje radę. Jeśli budżet pozwala to tu jest super maszyna- mogę polecić w ciemno: http://otomoto.pl/honda-nx-250-dominator-M3219890.html Cena kosmiczna, ale zadowolenie gwarantowane!:) Co do XR czy NX 125: Mały, lekki, tani, prosty w obsłudze i mało -nawet bardzo mało pali!;) Do "stawiania pierwszych kroków"- jak to sama napisałaś będzie w sam raz!:Thumbs_Up: I nie daj sobie wmówić, że musi być od razu 600 ccm pojemności "bo mniej to obciach". Tą małą xr-kę sama podniesiesz z ziemi choćby do góry kołami leżała. Nie jest to jakieś super osiągnięcie japońskiej techniki, ale zawsze to honda a nie chiński skuter. Moc Cię nie porwie, ale za to silniczek dość trwały i tani w serwisie! Nie traci dużo na wartości więc jak Ci się znudzi po dwóch miesiącach to sprzedaż i kupisz większy a coś potrenujesz i się poduczysz! Sam szukam czegoś podobnego dla żony, która miała kilka lat przerwy w jeżdżeniu i musi się uczyć od nowa! Pozdrawiam! |
Marcinie proponujesz małe silniczki ale dość wysokie sprzęty głównie na wertepy a nie do jazdy uniwersalnej.
Fakt że przy tym lekkie ale Ela póki co nie określiła się że tylko Off . A dla np swojej żony spokojnie jako nawet pierwsze moto postawił bym trampka 600. I nie dlatego że poniżej 600cm to obciach ( gdyby była niższa to f650) tylko dlatego że mogła by sobie jechać gdzie tylko by chciała a nie tylko w koło komina lub na przyczepce na zlot jak to wiele osób praktykuje właśnie malutkimi motorkami. |
hej elaela, mam 164, ważę 55 trampka kupiłam na 1sze moto i nie żałuję, co prawda glebnęłam parę razy kiedy nóżka mi uciekła w koleinie albo pod górkę, ale moje dość wydziwaczone gmole jednak działały, a wrażenia z jazdy niesamowite! ze względu na wysokość i na wagę zdecydowałam się i niedawno trampka sprzedałam. zmieniłam go na cb500;) sporo niższa, trochę lżejsza, co daje uczucie pewności jakiej brakowało mi na trampku. jak tylko nabiorę takiej 100% pewności nie zawaham się kupić trampka znowu. także podsumowując, oba modele pana Hondy są moim zdaniem warte uwagi jako kandydaci na pierwsze motocykle, tylko pytanie na jakiej nawierzchni zamierzasz jeździć najczęściej, o czym wspominali przedmówcy, no i najlepiej dosiądź paru egzemplarzy, przejedź się i wybierz. powodzenia!
|
Cytat:
|
Cytat:
Do krzaków pasuje mały silnik i lekki sprzęt na drodze jednak przyjemniej się jedzie ciut większą pojemnością która nie musi być od razu bardzo ciężka. Dziś kupiliśmy dla koleżanki BMW F650 o której wspominałem 5 postów wcześniej . Dosięga i ogarnia gabaryt a 650 jest tutaj zaletą a nie wadą. |
Świżo upieczona motocylkistka szuka motóra, mam tramka 650 z 2000 roku i jest dla niej za duży, dziewucha ma 176 cm wzrostu, chopery odpadają, proponowałem Horneta, moze Bandyta lub Fazera, co proponujecie? do wydania jakieś 7000 poslich złotych sztabek złota, hej
|
do wydania jakieś 7000 polskich złotych sztabek złota
|
Poszukajcie motorka bezpecznego. Bez nadmiaru mocy i z przelotowa około 80 km/h Na dwa lata zupełnie wystarczy.
|
Jeżeli nie musi zjeżdżać z czarnego, to może standardowo XJ/CB? F650 też nie powinna być za duża. Może Suzuki GS500?
|
Mam Diversiona 600 98rok w wersji obnizonej pod kobite za 5500pln
|
na szose diverka600 jak znalazl ;)
|
tomekv4
Mam Diversiona 600 98rok w wersji obnizonej pod kobite za 5500pln zapodaj jakąś fotkę, może dziewucha się skusi, |
2 Załącznik(ów)
Mam nadzieje że widac na fotkach ze sporo obnizona. Tez kobitka jeżdzila
|
"Kawał baby", niech się uczy jeździć a trampek zrobi się mniejszy.
|
Jest Dominator 250 igla na sprzedaz..i cebula..objezdzone obie przez kobitke.
Czas zmieniac na trampka, gs 650, ktm LX4 military i takie tam ...co spasi. Jesli sa zainteresowani..szczegoly na priv. UPD: Dominator jest juz sprzedany. Pozostala Cebula. |
Nie wiem, czy mozna ten post tu umieszczac..ale dzisiaj..przyjechala juz do nowego domu moja nowa pociecha...prosze kochac i szanowac, moja: Angela Merkel :D BMW GS 650.
http://i1100.photobucket.com/albums/...Zdjcie0113.jpg Przy okazji mojej niezmiernej wdziecznosci za uratowanie "zycia", kupilam Kwintalowi Afryczke :D Maszyna cudna..szkoda,ze jeszcze za duza jak na mnie :D http://i1100.photobucket.com/albums/...Zdjcie0112.jpg Dziewczyny tak duzo czasu spedzily razem, ze nie chca sie rozstac. Musimy juz z Kwintalem jezdzic razem :D, nie ma wyjscia..bo jeszcze sie tfu tfu popsuja sie :D http://i1100.photobucket.com/albums/...Zdjcie0114.jpg Jutro natomiast mnie czeka caly kurs warsztatowy...jesli Pan prowadzacy pozwoli..pokaze caly proces..ale chyba tu juz wszyscy wiedza jak wymieniac olej, wymieniac swiece, naciagac lancuch..etc :D |
Fajne ale zdjęć w okolicy garażu to bym jednak unikał, żeby nie kusić losu:dizzy:
|
Szybka z Ciebie Babeczka :bow:! Z kolorem włosów też:).Ledwo Cię rozpoznaję.
Gratulejszyn:Thumbs_Up: No to do szybkiego zobaczenia. |
Aaa, to jednak padło na GSa... Gratulacje, ciesz się nim i bądź ostrożna.
Jeszcze jedno - co to za historia z Kwintalem? Ma nową babcię 03? |
Cytat:
|
A gdzie kupiłaś taką ładną rd03?
|
Cytat:
|
Leonr2 jeśli mogę zasugerować - szukałbym Rd03 na włoskich stronkach, np e-bay.it . Tam jest ich dużo i wyglądają ładnie. Tylko nie zrób takiego błędu jak ja parę lat temu - pojechałem po cud-Afrykę Rd04 do Szwajcarii i wróciłem, ale tylko z wrażeniami turystycznymi po pokonaniu Alp fiatem Uno. Myślę, że jeśli już będziesz miał konkretny namiar w tamtym kierunku, to są na naszym forum osoby obeznane z włoskimi klimatami.
|
Cytat:
okazala sie w lepszym stanie niz moja BMW :( przeklinalam na prawo i lewo..jak zobaczylam pekniety korek od paliwa :( |
dzięki za podpowiedz. Mówicie, że z Włoch, nie wiem czy warto , tzn czy koszt transportu nie przekroczy kosztu rd03
|
diwersja nie pasuje, niby za ciężka, pośpiechu nie ma, może i dobrze, na coś trzeba sie napalić,
|
Witam :)
Czy ktoś tu jeszcze żyje? Jak większość osób z tego tematu szukam motocykla dla siebie. Za rok po zrobieniu A2 mam zamiar jaki kupić. Jakiś, bo już nie mam pojęcia co brać. Wiele czytałam, słuchałam i na prawdę nie wiem co mogłoby być dla mnie dobre, który motocykl. Mam 168-170cm wzrostu ( nie wiem dokładnie, bo jeszcze rosnę ) jestem drobna :P Szukam motocykla do podróży, a nie do niedzielnych wypadów. A2 - maksymalnie 35kW i stosunek mocy do masy własnej nieprzekraczający 0,2kW/kg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |