![]() |
Witam. W środę jadę w Gdańsku na pierwszy przegląd afriką - koszt 700zl w tym 400zl za robociznę. W innych serwisach też są takie stawki ?
|
To za zmianę oleju i niechlujne umycie sprzętu karcherem czy zakres jakiś szerszy :haha2:?
|
Cytat:
Poniżej wyszczególnienie, co zostało zrobione. Opony miałem swoje, więc dałem do założenia. - demontaż i montaż koła tylnego, - demontaż i montaż koła przedniego, - montaż dostarczonych opon (przód/tył), wyważenie oraz montaż nowych dętek(!), - wymiana napędu + łańcuch i zębatki (RK Takasago Chain, wzmocniony) - nie znam takiego, ponoć dobry, - rozebranie motocykla/przygotowanie do serwisu, - przegląd/serwis po 24.000, - ustawienie zaworów, - wymiana płynu hamulcowego, - wymiana klocków hamulcowych (wszystkie), - wymiana oleju + filtry (DCT), - uszczelka pod pokrywę, - filtr powietrza, - wymiana płynu chłodniczego, - jakieś uszczelki, - spray. Nie wymieniali łożysk w kołach. To, czy sprawdzili podczas wymiany kół - tego nie wiem. Sprawdzenie widelca tylko wizualnie czy nie cieknie. Na moje stwierdzenie, że trzepie kierownicą pokazał mi wyząbkowaną oponę. Fakt, że po wymianie opon telepanie ustało. |
Wymiana oleju i filtra, więcej raczej po 1000km się nie robi
|
Olej z filtrem to jakieś 150 ziko. Niezła przebitka jak wołają za to 700 pln.
|
Ja zawiozłem tam swój olej. Leję Motul 300V 10W40
Filtrów powietrza nie ruszają więc roboty żadnej nie ma. Pzdr |
To ile skasowali ?
|
Nie pamietam ale było dużo taniej. No i miałem olej jaki chciałem czyli w40 a nie 30 bo to przed gorącymi Bałkanami było. Olej kupiłem w filtrytotu w dobrej cenie i w oryginale zamiast z aledrogo. Filtr oleju zreszta też. Pzdr
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja właśnie chciałem się umawiać do Pomirskiego :/ Mam 4,5k nalatane i chciałem serwis olejowy przed dłuższym wypadem zrobić. |
Zrobiłbym Ci to po koleżeńsku ale w ptk wyjeżdżam i wracam 6-go
|
http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2088
Serwis 24 k, pewnie mój ostatni z Honda |
:vis:
|
Cytat:
|
Wczoraj odebrałem CRFa 1000 DCT z przeglądu na 24 tysie w Motopoint w Poznaniu, czynności serwisowe, olej, filtry (bez powietrza, były świeże), zawory, wymiana opon (zawiozłem swoje) wyszło 999 Brutto. Myślę że jak na przegląd "duży" to całkiem spoko.
Inne pierdoły robione na bieżąco, więc i pozycji na fv nie jest dużo. |
Cytat:
|
Surówka :-) klucz do dorobienia.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Podziękował.
|
Witam,Panowie zbliza mi sie przeglad na 24tys w mojej Natas i dostalem wiadomosc od dealera ze przeglad +/- 2000zł i trwa dwa dni bo to "duzy" przeglad ..jak to wygladalo w waszym przypadku? będę wdzieczny za podpowiedzi !
|
W Poznaniu 6h i 999 pln z regulacją zaworów.
|
Dzieki.Bedzie na przyszlosc.
|
U kogo?
|
Jakie filtry powietrza kupić? HFA1933 HifoFiltro jest ok?
|
Wczoraj założyłem HF, dlaczego nie ma być w porządku? Co prawda nie są nasączane ale zakładam, że po 10kkm znowu wymienię na takie same. Cena nieporównywalnie niższa od hądowskich.
|
Cytat:
Cytat:
|
Po 24 tysiach trzeba regulowac zawory. Jak wiesz jak wygląda regulacja w CRF i co trzeba zrobić aby się dostać do tychże to wcale mnie ten czas nie dziwi. Kupa czasochłonnej roboty.
|
Emku, czy zdażyło Ci się słyszeć żeby zawory po 24 kkm były poza parametrami? Pytam bo niedługo pora i na mnie i zastanawiam się czy tego trochę nie przesunąć. Mam plany wyjazdowe i wypadło by w połowie trasy. Oczywiście wiem, że mogę zrobić to wcześniej.
|
Ja reguluję raz w roku jak serwisuję maszynę po wyprawie. Jeszcze się nie zdarzyło żeby wszystkie były w tolerancji. Różnice co prawda niewielkie ale były.
|
Cytat:
T. |
Ok, dzięki za info. Ja musiałbym ten interwał wydłużyć o 4kkm. Muszę się zastanowić zatem jak to pogodzić.
|
O 4 tysie to szkoda sobie głowę zawracać. Jedź a zrobisz po powrocie.
|
Też tak myślę, dzięki.
|
u mnie po 70.000 dopiero wymagały korekty, ex były równo na minimum ... wcześniej wogule nie było zaglądane do zaworów w adnotacjach serwisu jest informacja, że na życzenie klienta nie robiono zaworów,
ja osobiście zaglądałbym co 48.000km przy wymianie świec ale jak kto woli.... |
Moglibyscie podac tu konkretne oznaczenie uszczelniaczy do lag? Najlepiej SKF jak i inne ?
|
Kupujesz do średnicy lag. KIT 45S do CRF.
|
Dzieki
|
Cytat:
|
Dzięki za info. Na pewno nie polecam zostawienia u nich motocykla na komis.
|
Jak to "na komis"? Żeby sprzedać?!
|
Można wstawić do nich motocykl do sprzedania używkę. Tak jak w Karliku
|
Cytat:
|
Mi w RPM we Wrocławiu robili same zawory po 24 tys przez jeden dzień (cały), ale moto zostawiałem poprzedniego dnia. Chodzilo o to by do regulacji silnik był całkowicie wystudzony i mogli zacząć od samego rana. Koszt to o ile pamietam 700 pln ze względu na roboczogodziny. To było w 2017.
|
Cytat:
Tu masz różne tylko model NAT odpowiedni wybierz. https://ruggedroads.co.uk/epages/00c...nge_ListPrice= |
Hej. Czy moze mi ktoś powiedziec ile kosztuje oryginalny Regler do CRF1000? Chodzi mi o salon hondy a nie cos taniego z chin na necie.
|
Już się zepsuł?
|
Cytat:
|
Znajomemu padl po 45 tys km.Na Sardynii krzykneli mu cos ponad 500Euro.Oczywiscie nie wzial go.Moglibyscie podac mi oznaczenie tego Tourmaxa?Choc ciekawy jestem ile kosztuje orginal .
|
Używany ale sprawny: https://www.boonstraparts.com/de/tei...&ID=B10002JVLF
Trudno dociec czy oryginał. |
|
Dokladnie taki kupil moj znajomy na Amazonie za 30Euro i nie dziala.Czy regler jest zly czy moze jednak cos innego nie daje ladowania jego Afryce....Po za tym dziwi mnie ze ten sam regler z tym oznaczeniem(symbolem) sa wszedzie do kupienia od 30 do ponad 100Euro.Skad te duze rozbierznosci w cenie?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |