![]() |
Cytat:
To w końcu gdzie znalazłeś "tę jedyną" (mowa o CB500X) ? Napisz, jak już będzie u Ciebie i jakie wrażenia. |
W Siedlcach, nawet już wcześniej korespondowałem ale krakoski saloon przykuł moją uwagę przez chwilę. Myślę że więcej detali będę miał jutro, jak zaksięgują zaliczkę. Liczę też na szanowne gremium posiadaczy PNAT , gdzie kupuje się takie osłony na ręce. No i jaką osłonę silnika wybrać
|
Częstochowa pomocą służy https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...ID6CA1D1.html?
|
Tylko że jest taki dopisek: "Przed zakupem prosimy o kontakt w celu sprawdzenia dostępności danego modelu". :D
|
Problemy trzeciego świata. Brać na firmę czy olać.
|
Olać - nie psuje się - koszty żadne :-)
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Olać. Za mała kasa, żeby odliczać cały VAT trzeba kombinować (realne jest odliczanie połowy VAT), z dochodowego 75 procent wchodzi w koszty a przy sprzedaży masz cały przychód i cały VAT.
Przy tej wartości CB to moim zdaniem szkoda zachodu. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka |
A powiedzcie proszę jak wyglądają interwały serwisowe tego silnika?
Miałbym wobec tego piecyka pewne plany... :) |
Cytat:
1. Olej + filtr : 12.000 km 2. Zawory : 24.000 km (na płytki, ale fajnie umieszczone pomiędzy zaworem a dźwigienką, nie trzeba zdejmować wałków a potem szklanek :mur: , jak w starej CB500, wystarczy odkręcić i wysunąć oś dźwigienek :) * - z naciskiem na "chyba" |
Jeśli oś wspólna dla całej armatury to może być ciężko wyluzować wszystkie Sprezyny w tym samym momencie...
|
Consigliero... to by było ;)
Btw z innej beczki pięknie tam sobie stroisz ;) |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Nie wiem o czym mówicie ale pewnie Adam Dukała będzie wiedział, ja mogę sobie zmienić olej. Cały czas się zastanawiam nad tą osłonę z Rally RAID bo to takie 2 w jednym, osłona i gmole. Rozumiem że te osłony na ręce kupuje się w Mefo Sport?
|
Cytat:
Cytat:
Tam był zawór, talerzyk, płytka, otaczająca to szklanka popychacza ("denkiem" do góry) i wałek rozrządu. Nie da się. |
3 Załącznik(ów)
Tak podobno wygląda w realu.
Chyba zamówię jako jedyną ochronę do motocykla plus te barkbustery |
Cytat:
|
Dlaczego z garażu? Przecież nie kupuję go po aby go trzymać w garażu. Przydałaby się jakaś fajna wycieczka nowym motocyklem.
Czy brać AC ? Szkoda mi pieniędzy na taki zbytek a to w tzw wariancie dealerskim wychodzi 1300 PLN, za osłonę silnika zapłaciłem 1130 PLN. Chciałbym też po odebraniu zrobić ten pierwszy 1000 km aby pojawić się w serwisie w poniedziałek. Pewnie to będzie jedyna moja wizyta w Siedlcach, jak wszyscy wiedzą, najlepszy serwis jest w Krakowie u Adama. Może bym pojechał do Huty Pieniackiej, tylko pewnie z dokumentami się nie wyrobię. |
Cytat:
Mi dal ofertę o ponad 200 zl lepszą od pakietu dealerskiego (nie mówiąc o nonsensownych ofertach z leasingu). Dodatkowo dał mi dużo lepszy assistance. |
2 Załącznik(ów)
Nie wiem czy brać oryginalny tankbag, może lepiej zaadoptować posiadany z Touratecha tylko nie mam zestawu mocującego, co myślę jest do zorganizowania. Jedynie kwestia wielkości, oryginał 3 litry chyba, a Touratech chyba dużo większy i nie wiem czy to się da połączyć. No i jakiś zgrabny bagaż na miękko raczej, tylko chyba jakiś stelaż warto może zmontować, na przykład coś w tym stylu http://www.rally-raidproducts.co.uk/...product_id=830
|
Zasadniczo oferta od Onufrego, pokrywa się z tym co daje dealer jeżeli chodzi o kwotę. Może nawet jest 2 PLN więcej, ale lepiej dać zarobić swojemu, a warunki chyba lepsze niż pakiet z PZU. To ostatnie zleciłem mojemu panu od ubezpieczeń aby się przyglądnął co się dzieje w firmie w której pracuje. Planując ten tydzień liczyłem na lepszą pogodę, aby spokojnie pojechać po motocykl i wracać do domu tak z tysiąc kilometrów. Obecna sytuacja za oknem nie napawa mnie optymizmem, nie wiem co będzie jutro bo chciałbym aby zamknęli styropian na elewacji. Plan był taki aby wracać przez Tykocin a następnie wzdłuż granicy na południe. Teraz może tylko Tykocin i bardziej prosto do domu, na przykład Nałęczów, chyba mają tam jakiś basen. Wybór szczęśliwego numeru też nie był prosty, trzynastek nie było z kilku tablic od numeru 035 do 049 wybrałem 049 bo tylko ona wpadła w oko. Niestety obecne tablice zaczynają się tak że kojarzą się bardziej z kościołem niż z Krakowem, może w Busku było dokonać rejestracji, ale już raz miałem samochód z TBU i żona się ze mnie nabijała.
|
3 Załącznik(ów)
Gdzie można dorobić taki kabel. Wolałbym zrobić nowy drugi niż pociąć obecny przerabiając wtyk na uniwersalny. Opcja druga to zasilanie kamizelki bezpośrednio z akumulatora poprzez małe gniazdo zapalniczki zamontowane gdzieś, pytanie gdzie?
Mam już też rozwiązany problem zamontowania nawigacji w sposób estetyczny, mam taką nadzieję, że estetyczny |
Wtyczka się rozbiera więc nic byś nie ciął tylko zamienił to ustrojstwo na normalny wtyk i po sprawie.
|
|
No ale przeskoczyłeś to drzewo z ostatniego zdjęcia?
Bo jak nie to nie ma zaliczenia :) |
Zrobili skocznię z tego płotka co po lewej stronie leży i poszli górą nad drzewem :-).
|
|
Widać, że za mało gazu było. Koleina za płytka. :)
|
Cytat:
https://www.wunderlich.de/shop/en/di...090-000-1.html |
Cytat:
To chyba znaczy, że dobra była :) |
2 Załącznik(ów)
Raczej nie da się wykorzystać w moim przypadku tankbaga z GSA, trochę duży jest.
|
Kup od Onufry22 tankbag Enduristan 4s. Będzie pasował idealnie.
|
A sprzedaje?
|
Pogadaj z Darkiem, bo nie wiem czy to aby nie była tylko próbna partia. Ja kupiłem i zadowolony.
|
Sprzedaje wszystko z katalogu Enduristanu. Został przedstawicielem na Polskę.
|
Cytat:
Tak potwierdzam, ale z tą informacją jeszcze czekaliśmy, aby wszystko po układać. Towar jest już w większości dostępny. Planowałem uzupełnić, ale nie wiem jak w obecnej sytuacji będzie z dostawami. |
Cytat:
Pozdrawiam |
|
Mały tankbag od gs by lepiej pasował.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Tankbag na razie idzie na drugi plan, pierwsze to podnieść szybę. Nie mam instrukcji pod ręką ale wygląda na to że trzeba najpierw odkręcić szybę a później dopiero przekręcić uchwyty ją mocujące. Mówiono mi że GS chodzi jak traktor
|
Pewnie mocno się zdziwisz ze na motocyklu wieje :)
Po przesiadce z cegły na ncka po ponad roku wciąż się z tym borykam. M |
Nabądźta deflektor. Będzieta zadowolone.
|
Cytat:
|
Wontpie
|
Cytat:
|
Tu podobna szyba jak w nc. Do spółki z kanapą to dwie nckowe furie.
Albo telepie łbem albo szumi... najlepiej jest bez szyby. U mnie zadziałała dopiero wyższa szyba plus deflektor. M |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Ja już nim przejechałem 500 km i tregadii nie było mimo mocno niesprzyjających warunków. Deflektor mam z GSA pewnie spasuje, ale na początek chciałbym podnieść szybę, bo jest w najniższym położeniu. Szkoda że się nie zgodizłemna to w serwisie, bo chcieli, a ja bym miał darmową naukę.
|
Miałem 4. Geesowy turatechowy najgorszy. Loster najlepszy. Ale to na GSA, a każdy motór i każdy kierownik inny. No i jeszcze jaki kask do tego, bo też robi różnicę.
|
4 Załącznik(ów)
Podniosłem tą szybę, na początku wydawało mi się że jest gorzej i być może tak jest. Teraz muszę ją opuścić w dół aby się przekonać. Zasadniczo jedzie się motocyklem dobrze na naszych drogach sam z siebie trzyma prędkość do 100 km/h. Na złych odcinkach dróg, na przykład Annopol Opole Lubelskie, prowadzi się źle, nie chodzi o utrzymywanie kierunku jazdy, tylko o podskakiwanie trochę jak piłka. Może regulacja zawieszenia coś da, ale raczej jestem złej myśli. W Kazimierzu Dolnym pojawił się dodatkowy efekt uboczny podniesionej szyby, podczas pełnego skrętu szyba opiera się na handbarach. Jazda bez nawigacji w moim wykonaniu przypominała(dotyczy drogi powrotnej) ruchy konika szachowego. Najpierw pojechałem na Lipsk, bo chciałem zobaczyć ale się nie udało bo wyskoczyła mi droga na Sandomierz ale odbiłem na Ostrowiec Św. , przez chwilę chciałem skręcić na Ćmielów, tylko nie mogłem sobie zwizualizować mapy w głowie. W Ostrowcu wymyśliłem jazdę na Nową Słupię później Łagów i od Szydłowa już było dobrze tylko zaczęło być chłodno.
Jazda z plecakiem to już nie dla mnie, no i dupa trochę zabolała. Efekt epidemii widać na drogach i w miastach, pusto i brak ludzi. Jedynie ciężarówek jest sporo |
niestety po przesiadce z Bawarii będziesz miał proces dostosowawczy w każdym kierunku.
Tak czy siak zazdroszczę Ci tego 19" z przodu. Te skuterowe kółka w NC dobrze jadą tylko po czarnym. zawias podobnie jak w CB twoim jest twardy i nawet nie próbuję nic z tym robić. moto kosztowało 32tys. twoje pewnie jeszcze mniej - trzeba o tym pamiętać. M |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |