![]() |
Wrzućcie sobie po prostu zielony listek:)
|
Cytat:
Cytat:
Proponuję "Zapierdalam powoli" :) ps. jak to będzie po angielsku? :D |
no to mamy nową świecką tradycję :D
graficy do pracy! |
U nas takie coś koło szkół stawiają, więc jak zmodyfikujecie se nalepkę na np: 'seventy is plenty' to chyba będzie akurat ;)
http://www.farehamlabour.org.uk/wp-c...-is-plenty.png |
A ja chcę z żółwiem :)
Serio mówię. Kto to będzie projektował? |
https://sklep.selected.pl/images/obr...RDALAC%203.png
Lekka przeróbka i się nada. |
3 Załącznik(ów)
U mnie po kilkuletniej przerwie po Królowej zadomowiła się klasyczna cycata dwuzaworowa Bawarka :)
|
Tak na marginesie…
Zazdraszczam. Oglądać telewizje i kątem oka zerkać na lśniący w salonie motocykl. To jedno z moich marzeń. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Fajna ta bawarka. Spuściła się na parkiet, na czarno :-).
|
Znaczy teren. ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Każdy facet powinien mieć taką jaskinię wtedy spokój i harmonia w domu murowane :) Ja mam nieogrzewany garaż ale jak stara wkur.... to i tam jest co robić nawet przy minus 20 !! :)
|
Ja mam garaż w którym mam łóżko ,sprzęt audio na kasety i CD, kuchenkę, i sprzęt turystyczny.
Jest tam cisza i nikt ode mnie nic nie chce. Do garażu przychodzą moi moto-koledzy i możemy sobie wymieniać klocki , oleje i płyny. |
Właśnie, płyny :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Fajnie że takie tradycje przetrwały, ja w takim garażu przesiadywałem od gówniarza, magiczne miejsce w którym stały motory taty. Dziś są dwa takie garaże upchane motorkami i to jest kulminacja szczęścia dla kogoś kochającego motorki. Tylko kumpli z tamtych lat już nie ma….
|
Nie z wrocka kiedyś ten Mystic? Marian?
Co do jaskini to wszystko prawda. Na szczęście, myśle, ze moja jeszcze nieogrzewana bo bym tam mieszkał :) Tak na marginesie - kiedyś już o tym gadaliśmy. Jak robicie foty tych swoich paści :) to upewnijcie się ze nie załączanie danych lokalizacyjnych w zdjęciu. Nie wiem czy takie coś powędruje później na forum ale raczej tak. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. |
O to to to! Własny garaż prawem nie towarem!
Każdy chłop, dla własnego i reszty rodziny, zdrowia psychicznego powinien mieć miejsce izolacji, wyciszenia, przemyśleń i zadumy. |
Bywa, że nie pomaga.
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Przypomniało mi się, że jak jechałem chyba w 17 roku do chyba Albanii to w Krakowie spotkałem takich dwóch dinozaurów. Jeśli dobrze pamietam Angole wybrali się na kilkumiesięczną wycieczkę.
|
Mam w Afrze kufry w takim samym designie :)
|
1 Załącznik(ów)
Ja też kiedyś ładnego Enfielda spotkałem w trasie.:) Niestety bez kufrów.;)
|
Z taka kierowniczka i bez kufrow moze byc :)
|
Nie no.
Niekompletnie ubranym babom, do tego nie mającym nic wspólnego z motocyklizmem, które wyginają się obok zacnych sprzętów, mówimy stanowcze... ...Dlaczego nie? |
Ale ona nie jest wygięta :) ona tak ma :)
|
Tak w temacie naklejki "Nie lubię zapi.....", to przyszło mi na myśl takie zaprzeczenie znanego hasła:
"Not so fast, but not the last !" nawet się trochę rymuje, a i powinno być szeroko zrozumiane... Tak tylko sobie napisałem... Dbajcie o swoje klasyki. |
Cytat:
|
Ortopedy domorosłe się znalazły :D
Swoją drogą, jak ostatnio widziałem lekramę strojów motocyklowych, w których występowała niewiasta w wieku zdecydowanie poborowym, to zamiast podziwiać krój ubrania zdecydowanie podkreślający walory użytkowniczki, zacząłem się zastanawiać, czy jej aby nerek nie zawieje w tym kusym podkoszulku... |
4 Załącznik(ów)
Zboczeńcy :)
Przerobiłem nowe klamki wkładając tuleje mosiężne zmniejszając luzy i jeśli się to kiedyś wyrobi to po prostu wymienię tulejkę. Ruski przełącznik dwupozycyjny przerobiłem dokładając dodatkowy styk i mam teraz klasyczny pstryczek do kierunków i klaksonu. Rolgaz okazał się o pare dych za ciasny i musiałem go liznąć delikatnie od środka. No i przyszły materiały na nowy wydech - trochę przekłamuje perspektywa ale rury są o takiej samej średnicy 89mm. W tle oryginalny tłumik. Okazało się ze rura wydechowa jest również stłumiona od środka do 1/3 przelotu. Obciąłem już spawy i wydobyłem ze środka zwezke o długości 35cm! Wraz z nowym przelotem powinno to zacząć prawidłowo oddychać. W międzyczasie zmieniłem koncept i zamiast wyoblać ta redukcje widoczna na zdjęciu postanowiłem zastąpić ja dennica z nierdzewki 89mm - pozwoli to zachować oryginalny wygląd tłumika. Over M |
Dennica z nierdzewki:mur: Co to kuwa jest? Do czego? Po co? To brzmi jak dzieńcielada czy jakiś świeżomb:dizzy: Ale wyglada zacnie;)
|
1 Załącznik(ów)
Przyjedzie to pokażę. Można się dowiedzieć w google co to jest dennica - jakby było faktycznie zainteresowanie...
BTW - dowiedziałeś się już jak wyjąć amortyzator z CRF300? :D p.s. nie wierząc w chęć do samoedukacji zalączam zdjęcie. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Żeś Matias wyj.bal z tą dennicą. A już to w takie fajne stronę dywagowalo....
|
przecież dalej dywaguje :D czy coś :D
jak będę zamieszczał zdjęcia ciasnych rur i zwężek będzie to dogodnie dla Ciebie konweniować? :D |
Albo nie oglądałeś, albo już nie pamiętasz: "...kobiałki są miętkie..."
A ty tu z kwasówką wylatasz. Toć to tylko rua, jak mawiał mój koleś w ogólniaku. A baby, baby są inne (to już z innego wątku, o filmach) |
Nie wyciągam amora bo ja tam wiem czy sprężyna dojdzie? Będzie jak z tym angielskim Himilsbacha;)
|
2 Załącznik(ów)
My dzisiaj też w warsztacie.
W Afryce dokończyłem przegląd przedniego zawieszenia i założyłem koło. Ale ważniejszy proces zaszedł przy Kubowym Reksiu. Młody sam założył nawigację. Kupiłem ją jakiś czas temu na FAT i w końcu przyszedł jej czas. Po śniadaniu Kuba zapytał czy idziemy do garażu no i poszliśmy. Następne pokolenie zaraziło się tym czymś. Jak ją już założył siedzieliśmy i gadaliśmy o tym gdzie pojedzie i jakie mamy plany na ten rok. |
Super Czarny - gratuluję Ci SUKCESU z młodym. Bardzo się cieszę. Ja sam wciąż tkwię w niepewności w tym względzie :/
BTW - zajebisty tankbag :D |
Cytat:
Niestety, jest mała obsuwa. Dostawa planowana na wtorek wieczór. |
Matjas, ten tankbag jest dla Kuby święty :)
Cały czas pamięta od kogo go dostał. Pisze z nim swoją opowieść o wyprawach, które zaczął nawijać na koła. Co do zarazy? Jak odkręcałem osłonę silnika, żeby wymienić olej, to zwolniłem trochę i zacząłem się przyglądać, pracy młodego. Chyba mnie peselioza dopada, bo dotarło do mnie, że to jest tak naprawdę sens tego wszystkiego. Kuba, który nie dopuszcza myśli, że Afryka nie zostanie z nami, a jak mi zabraknie sił i odkupię od Ciebie ruchola, żeby Anię wozić w koszu, to on ją przejmie. Gina, dla której pierwszym warunkiem jaki musi spełniać kandydat do dzierżawy ręki i paru innych części ciała, jest to, że ma być motocyklistą (ostatnio z obrzydzeniem opowiadała o kumplu ze studiów, który nie wiedział, że złe zapakowanie motocykla może potęgować szimi) Mały Kuba, który ze zgrozą patrzy jak Gina chce Moplika przerobić na 125 ccm, bo wtedy wydłuża się jego droga do własnego sprzęta... Dobra. Bo się smutno zrobi od tego tetryczego marudzenia. Dupy jakieś dawać. Najlepiej na motocyklach. ps: Trzymam kciuki za Twoje Kaszojady :) |
3 Załącznik(ów)
Proszę :)
|
dżizas te nowe silniki brzydkie są jak noc...
:D apropos... jakby kogoś dupa swędziała: https://www.olx.pl/d/oferta/royal-en...tml#332c8b6be6 zarejestrowany, pierwszy właściciel, 1500km przebiegu, Uć. |
LO matkoo… teraz zwróciłem uwagę, że tam są też silniki:dizzy:
|
Eee tam, te wasze laski to sprzęgła od hamulca pewnie by nie odróżniły ;)
Trochę real life poniżej. Więcej na https://www.facebook.com/miros.photomoto/photos https://i.postimg.cc/wM8Y6Bzq/old2.jpg https://i.postimg.cc/NGmwdR85/RE1.jpg |
Cytat:
|
|
Fajne. Ale co ludzie maja z tym dziubaniem gaźników przed odpaleniem⌠dzizas.
|
Matias, to proste. Dziadek mi tłumaczył, że w gaźniku jest trochę powietrza, do którego odparowuje to, co najlepsze w paliwie powodując jego zubożenie. Wystarczy parę ruchów paluszkiem i wtłaczamy z powrotem moc do paliwa. A jak się paliwo uleje, to znaczy że zabieg był zbyt późno i to paliwo już bezwartościowe i zbędne.
Pomogłem? A co do tych fotek, to wolę młode laski na starych motorach niż odwrotnie :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:50. |