Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Buty (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Buty trekkingowe - co polecacie? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40790)

redrobo 23.01.2024 10:40

Cytat:

Napisał Rafał_RD (Post 843414)
Pytanie do użytkowników Chiruca. Zamówiłem buty zgodnie z rozmiarówką, wszystko Ok, po odjęciu długości stopy od długości wkładki jest 1 cm i w rzeczywistości jest podobnie. Buty po pierwszych przymiarkach wygodne, pasują mi, ale...duży palec w lewym bucie dotyka przodu buta i nie wiem czy to się dopasuje, czy będzie udręką przy dłuższym użytkowaniu?
PS. Pół numeru większe byłyby pewnie idealne ale Chiruca nie ma połówek. Obawiam się że 1 rozmiar większe będą klepały.

Z mojego doswiadczenia, bedzie tylko gorzej. Jesli masz jakikolwiek dyskomfort na plaskim to przy schodzeniu nawet z malej gorki bedzie wiekszy problem. Przy dluzszych spacerach kazde niedopasowanie wyjdzie i bedzie wkurzac. Od razu oddaj jesli mozesz i po prostu szukaj dalej.

consigliero 23.01.2024 11:55

Cytat:

Napisał qbaRD07 (Post 842763)
Hej, jeśli buty do przekazania bezpłatnie i są "całe", to mam kogoś kto by się ucieszył.
Przesyłkę wiadomo biorę na siebie.
Jeśli aktualne daj znać.

Odpisałem na podanego maila ale brak odzewu, do wysyłki potrzebuję numer telefonu

qbaRD07 23.01.2024 18:53

A widzisz, a ja nie cisnę bo nie chcę być ... nachalny.
Wysyłam nr tel i email na priv

consigliero 23.01.2024 20:44

Bo widzisz, tem e-mail co mi się pojawił w wiadomości to na tlenie jest i pewnie już jest zapomnianym mailem

Rafał_RD 23.01.2024 20:54

@Mallory - dzięki za ciekawą propozycję, ja nie biegam ale buty wyglądają na mega wygodne. Mam kilka rzeczy tego producenta i jestem zadowolony.

@Redrobo - tylko utwierdziłeś mnie w moich obawach, oddaję i szukam dalej. Przymierzyłem już kilka par i Chiruca były najbliżej ideału.

qbaRD07 25.01.2024 16:05

Cytat:

Napisał consigliero (Post 843498)
Bo widzisz, tem e-mail co mi się pojawił w wiadomości to na tlenie jest i pewnie już jest zapomnianym mailem

Dokładnie tak :fool2:.
E-mail zaktualizowany.

consigliero 25.01.2024 16:06

1 Załącznik(ów)
Wyślę jutro, najpóźniej w sobotę. Dzisiaj miałem okazję przymierzyć nowe buty i pierwsze wrażenie jest pozytywne, ale po chwili zacząłem się zastanawiać czy nie są za duże. Tylko że ja mam tendencję do kupowania za małych butów, a teraz oceniam że mam w nich jakiś centymetr luzu, być może, zgodnie z tym co wypisują na swojej stronie to jest normalne. Moje stare buty też były raczej luźniejsze niż ściśle dopasowane jak jest w przypadku tych butów które będę wysyłał. Chyba sobie je zostawię i może nawet na motocyklu się sprawdzą.

consigliero 06.02.2024 14:28

1 Załącznik(ów)
Dziękuję za prezent

zimny 06.02.2024 14:45

Nie wiem czy były tu w wątku ale mogę polecić, nawet bardzo - buty marki LOWA z gore-texem.

Moje poddały się w tym roku, rozleciała się podeszwa. Kupiłem je w 2011 za astronomiczne jak dla mnie wtedy jak na buty chyba z 800zł, chodzone od zimy do wiosny + góry co najmniej raz lub dwa razy w roku. No świetne były. Małżonki kupowane także w 2011 i jej jeszcze parę lat posłużą bo ona używa ich tylko do górskich spacerów.

Osobiście nigdy się nie przekonałem i nie sądzę abym się przekonał do krótkich, niskich butów w góry.

Tak czy inaczej marka LOWA - bardzo mogę polecić.

Mallory 06.02.2024 15:16

Cytat:

Napisał zimny (Post 844989)

Osobiście nigdy się nie przekonałem i nie sądzę abym się przekonał do krótkich, niskich butów w góry.

Marcin spoko jesteś w większości:)

zimny 06.02.2024 15:52

Cytat:

Napisał Mallory (Post 844993)
Marcin spoko jesteś w większości:)

Piękny film :rolleyes:

Ja mam od razu adekwatny cytat jak na to patrzę:

Ja chodzę. Zresztą, nawet nie chodzę a spaceruję. Jak idzie o bieganie po górach, bo znam takich kilku wariatów to rozumiem że takie krótkie buty są lepsze. Tłumaczyli mi to. Ja bym się obawiał skręcić kostkę czy coś... :oldman:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:15.