![]() |
Z 2-3 msc temu Tuarega można było dorwać poniżej 50 tys. No i T7 też nadal poniżej 50 tys.
|
Info z Plaza W-wa.
W maju mają być już testówki w salonach. Nie będzie, jak w przypadku crf1000 objazdówki po salonach celem pomacania nowego modelu. Plaza W-wa ma już zamówione dla klientów 7 sztuk na czerwiec. Następne zamówienia są zbierane na lipiec. Cena jeszcze nie jest dokładnie ustalona, ale powinna być poniżej 50k zł. za najtańszą wersję. |
Taki se ten Transalp. Mi się nie podoba.
|
Taka mniejsza afra. Ale dziewczyny i chłopaki radochę mieli!!! Gęby pouśmiechane od ucha do ucha :D oto chodzi :D
|
Własnie w tym problem ze to nie jest mniejsza Afra,
tylko CB500X uadwenczerowany... Honda poszła na łatwizne, bała sie dużej Afryce rynek zabrać. https://www.honda.pl/content/dam/cen...tions/c2_r.jpg |
Pojeździmy to będziemy oceniać. Ja tymczasem się nie mogę doczekać polatania hornetem :at:
|
|
1 Załącznik(ów)
Porównanie z nową Afrą.
|
Nie ma co narzekać - przecież transalp nigdy nie był Afryką. Ani nie miał tej mocy ani urody. Miał za to inne zalety.
Faktem jest, że ten nowy wygląda jakby wzięli silnik i ramę z horneta, pooglądali zmodzone CB500X, z magazynu wzięli kółka od afryki i... jest :) Ale, jako kontynuacja transalpa może będzie OK, czas pokaże. I faktycznie honda musiała być ostrożna coby nie stworzyć czegoś co ludzie chętniej kupią niż NAT. Mnie ten segment aż tak nie jara już jak kiedyś, ale fajnie że rynek się zapełnia tego typu praktycznymi motorkami. Pozdrawiam zimny |
kiedyś już pisałem aby nie było kanibalizacji to wystarczyłoby aby honda wypuszczała tylko ATAS bez zwykłej AT. A zamiast zwykłej AT tak zwaną małą Afrykę. Wilk syty i owca cała.
pozdrawiam Marcin Jan |
Z końcową ocena chyba trzeba poczekać. Podobno ten silnik w Hornecie to mistrzostwo świata. Nie jeździłem, tyle co czytałem w tym temacie. Powiadają, że lepszy niż CP2 Yamahy.
W trampku wiadomo, potrzebna inna charakterystyka, ale może i tu coś fajnego zestroją.. Może się okazać że moto, pomimo wyglądu takiego sobie ma naprawdę fajne argumenty. |
Cytat:
Trampek jest zestrojony na szose bardziej jak widze. |
Stary trampek ma moc przy 7500 a moment przy 5500. Znaczy że stary jest bardziej adventure od nowego bo bardziej użyteczne obroty ma? :haha2:
|
Cytat:
|
Dam znać jak zacznę. ;)
|
:hehehe:
|
Nawet śmiesznie wyszło :)
|
Taaaa.... Trochę śmieszno trochę straszno :)
Miałem starych trampków 600 kilka. Chyba z 5 i trochę nimi najeździłem. W żadnym nie odnotowałem ani momentu obrotowego ani mocy ;) no może troszeczkę. Odnośnie technologii to na kolegi cb500x które ma 47 koni i nie wiem ile nm, miałem wrażenie że lepiej od trampka 600 się zbiera. Co wtrysk i inna konstrukcja to jest różnica. W tym nowym trampku sądzę że moc będzie jak w Rolls Royce - wystarczająca. A jak nie to pan honda ma przecież AT w ofercie. Zresztą 85 koni w takim motocyklu to świat i ludzie. A tu jest jeszcze więcej. Ja tylko naprawdę nie mogę zrozumieć tego smoka olejowego w silniku nowego trampka :) ale mimo wszystko, silnik w hondzie to ostatnie czego można się obawiać. Albo będzie dobry albo wybitny. A propos t7, tam jest taki sam silnik jak w mt07 z okolic 2017? Pozdrawiam Zimny |
Cytat:
tak, oczywiscie lekko podstrojony, Co do jakości hondy, to przestałą juz być tak oczywista niestety |
Silnikowo hąda to chyba nadal klasa. Co do reszty, wiem , różnie bywa jak wszędzie.
Jeździłem na mt07 i byłem pod wrażeniem jaki fajny jest tam silnik. Taki elastyczny dość - od razu pomyślałem że idealny do takiej właśnie trenerki. Udał im się ten piec. Sorry za offtop |
Ceny w IRL dodatki i pakiety:
https://youtu.be/bFMaJu4bFvc |
Dzięki. Czyli jest szansa na cenę poniżej 50k pln. Fajny polski akcent z HEED. Oby do wiosny.
BTW często oglądam filmy tego gościa, szczególnie o speed twinie. |
Honda podała ceny pakietów do trampka nowego.
https://motorcycleconfigurator.honda.../#/accessories Pakiet rally: 6727,66 zł :) Jak pisze producent pakiet zawiera wszystkie akcesoria pozwalające zmaksymalizować możliwości terenowe motocykla. :) Jakieś jaja. Rurki z szajsmetalu i kawałek aluminiowej osłony. Już wolałbym tą kasę wsadzić w zawieszenie. |
Cytat:
|
mi dealer powiedział cena powinna być czterdziesći pare tysiecy bez pakietów a z tego co widze może być piećdziesiąt pare, to znacznie za dużo IMO za takie moto.
Cena z pakietami to juz kosmos, już bym wolał podstawową Afryke. Miałem oferte za 64k. Ale zobaczymy. |
Mniam dźiam mniam... trochę zbliżeń. Ta farba na mocowaniu kiery to tak powinna schodzić przy przykręcaniu śrub czy robili to udarem w deszczu, że tak zeszła (3min27sek)? Lepiej, żeby ten trampek rzeczywiście miał super silnik, bo na razie chyba łapie więcej negatywnych opinii. Póki co trzeba jeszcze chwilę się w cierpliwość uzbroić. |
Nie rozumiem tych cen jak zobaczyłem napis na wiązce elektr. CT zdjełano Chiny
|
1 Załącznik(ów)
Wygląd jest ważny. I dla mnie słabo to wygląda. Za mało trochę adventure, nie czuć przygody, stary trabsalp miał więcej tego ducha.
Ciekawe jak się będzie sprzedawał. Może tego trzeba? Ja się na biznesie nie znam więc pewnie będzie ok dla Hondy:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak Wam się podobają przełączniki na kierownicy? Ten plastik przy pierwszym małym "paciaku" nie legnie? Mała obcierka kiery i ruda działa.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
|
No właśnie się nad tym zastanawiałem i też myślałem, że to z montażu. Tylko czego tak naciapane?
|
to nie pisak, to gołębie posrały.
|
Czego oczekujecie przy cenie poniżej 50 tys od Hondy.
Jakość wszystkich motocykli spadła niestety. Obawiam się że w tym przypadku szału nie będzie niestety |
1 Załącznik(ów)
Ten sam projektant po prostu.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Z perspektywy czasu wolałbym zostawić kasę w kieszeni i wziąłbym trampka niż CRF. O ile w ogóle bym rozważał takiego kloca a raczej bym nie rozważał. 50 koła to teraz kosztuje endurak w dwupaku od KTMa więc Trampek jest dość rozsądnie spozycjonowany. A Aryka Herni kosztowała bodaj 53500 cennikowo jak wyszła. Brałem z pierwszego rzutu i nie kojarzę żeby cena spadła poniżej 50K , no chyba że w negocjacjach z dealerem.
|
Przykład który znam dobrze. V-Strom 650, niedrogi, prosty, zacny sprzęt - w 2017 kosztował 31 tys nowy z salonu. Dziś kosztuje jakoś 40-41. To nie jest tak jak CRF 1100 zamiast 1000 tylko dokładnie TEN sam model. 2017 od 2022 nie różni się niczym poza kolorem.
Mało tego - jak miałem w 2017r. DL650 z 2012 z przebiegiem 14 tys km wyceniłem go i sprzedałem za ok 22k pln :vis: Dziś za tak wyposażony i ten sam rok, przebieg 40kkm ludzie życzą sobie 25-27. A motocykl ma kilka lat więcej.... Dlatego ja zdziwiłbym się raczej gdyby ten trampek był wyceniony na 40. Co do motocykla nie mam zdania, czas pokaże jak to się będzie sprawdzało. Źle nie będzie, to raczej na pewno. Różnica jest taka że ten segment teraz jest tak bogaty jak np. SUVy (których odwrotnie do motocykli adv nie trawię) :dizzy: w samochodach. Także taki trampek ma obok wiele innych, ciekawych motocykli. Od GS850 po Triumpha 900, o T7 nie wspominając. Pozdrawiam zimny |
Cytat:
|
Cena AT w 2015 sugerowana przy wypuszczeniu informacji prasowej była 12700 euro, najtaniej euro stało wtedy 3,98 = 50.500zł. Można przyjąć, że cena była od 52k wzwyż.
|
żeby był konkurencyjny musi byc cena około 45k zł max, goły bo jak pakiety dołożysz to sie robi ponad 50k...
to NT1100 mozna było łyknac za 60k jak wchodziła wyposażona full. |
Cytat:
|
Cytat:
|
I to była odpowiednia cena za taki motocykl... aktualne ceny kompletnie z dupy!
Na dniach kumpel kupił 2022r. w auto i zawiasem elek. i położył 84k chyba..:dizzy: Dramat..dobrze że choć w końcu koła bezdętkowe ma..:p |
Cytat:
przynajmnioej sie nie straci przy odsprzedaży. |
Tylko na Gejesa trzeba wyjąć kolejne 20k PLN i nadal nie będzie automatu.
A ATAS też dobrze wartość trzyma... Swoją drogą ATAS DCT ES + najdroższy pakiet bez rabatów to już okolice 110k PLN :-) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |