![]() |
Cytat:
A tu nie dość, że nie żona, to jeszcze panna :dizzy: Zazdroszczę ;) |
Nie ważne czy z papierami/obrączką czy bez ale, że chce jeździć a to już wielki sukces. :D
|
Jo dwa razy rozjechała pachołki na egzaminie i "instruktor był niemiły a pachołki źle ustawione".
Mhm. Dlatego za kare jeździ Yamaha xsr 125. Fajny pizdzik ale.... Cała woda z asfaltu leje na kanapę i robi na niej kałuże nawet jak nie pada. Straszna wtopa projektowa. |
Taka malutka uwaga z mojej strony, duża ilość warstw nie jest ciekawa z powodu ciasnoty.
No chyba że za miszelinka ktoś chce robić ;) Stawiam na jakość a nie ilość. Z obserwacji , coś wygodnego stosunkowo ciepłego na ciało by zatrzymać ciepło ( nie termoaktywne bo to nie grzeje) , na to odpowiednio coś grubszego by zatrzymać ciepło ale już też odizolować dostęp chłodu z zewnątrz stosownie do warunków , dalej przydatna (np wpinana lub stała) membrana jako ochrona przed przenikaniem wiatru, reszta to już kurtka ( są cieńsze i grubsze). Jak czytam o np 5 warstwach to już mi się ciasno zrobiło :) Kiedyś się ubrałem za ciepło za dużo warstw, jazda to katastrofa była zwłaszcza że raz było 1500mnpm i śnieg na poboczu a po godzinie blisko +20* po zjechaniu z gór. Także wolę cieniej i wygodniej niż grubo i ciasno. Ale co tam kto lubi. |
Błędnie interpretujesz termoaktywność. Jak za ciepło zawsze możesz się rozebrać.
|
Cytat:
Ale co kto lubi ;) Poza tym w ogóle nie przemawia do mnie: "wolę cieniej i wygodniej". Jednak wolę grubo i ciasno :D i do tego ciepło ;) A mówiąc serio: sweter jest faktycznie grubszy, ale pozostałe 4 warstwy mają łącznie ok. 2 mm, więc wiele miejsca nie zabierają. Ale nie namawiam: każdy ma swoje sposoby. |
Cytat:
Dredd, ależ ja nikogo nie próbuję przekonać,przecież każdy sobie sam dobiera w czym mu dobrze. |
Panna kupiła ocieplacz rukki.
Taka bluzo kurtka podkurtkowa. Pojeździmy zobaczymy |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:40. |