Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Pierwsze koty za płoty. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6546)

Brunetka 26.05.2010 09:34

Myku - ja właśnie się zabrałam za gotowanie ( silnika) i sprzątanie (mycie afri po moich wyczynach) :D

czosnek 26.05.2010 10:07

Cytat:

Napisał diverek (Post 116936)
Ciekawe co by gość zrobił gdybym postawił się okoniem. I gdybym zażądał jednak umożliwienia mi sprawdzenia sprawności działania podstawowych podzespołów.:p A jeśli nie to odmawiam jazdy i udaję się do jego przełożonych z opisem zaistniałej sytuacji.

Obawiam się dobrodzieju, że gdybyś odstawił scenę z żądaniami to Pan by Ci dość szybko udowodnił na mieście, ze nie potrafisz jednak jeździć. Tutaj raczej obowiązują punkty:

1. Egzaminator ma zawsze rację
2. Jeśli nie ma, patrz punkt 1

jaro5000 26.05.2010 10:21

Cytat:

Napisał diverek (Post 116936)
I egzaminowany miałby przeprowadzić powiedzmy Gold Winga to może jakiś sens by był.

tym bardziej nie ma to sensu. Przecież to jest ciężkie i nie służy do pchania, a jak się zepsuje to co komu do tego czy będę pchał 10km do mechanika, czy zostawię w rowie. Egzamin jest na "prawo jazdy", a nie na "prawo pchania".:dizzy: motór to nie hulajnoga- trzeba mu było powiedzieć:D

Czosnek- tu bym się nie zgodził- jeżeli jesteś pewien swego to się da. Zawsze możesz zakwestionować werdykt egzaminatora. Teoretycznie powinien być egzamin nagrywany.
Problem leży gdzie indziej: przez takie odwoływania można stracić więcej czasu niż na ponowne podejście.

...swoją drogą kiedyś widziałem ogłoszenie o takiej treści: "Emeryt-społecznik chętnie utrudni życie dowolnej organizacji, zasypując ją skargami, za niewielką opłatą". :haha2:

diverek 26.05.2010 11:07

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 116886)
Filmik jutro... Jak Diverek go zmontuje :D

A oto filmik z trzeciego podejścia Brunetki do jazdy w terenie na Afri

PS. Coś, jak widzę i słyszę, dźwięk się rozjechał i nie jest zsynchronizowany z obrazem. Ale nie chce mi się poprawiać. Domyślicie się zapewne jak powinno być poprawnie.

Cytat:

Napisał jaro5000 (Post 116947)
tym bardziej nie ma to sensu. Przecież to jest ciężkie i nie służy do pchania, a jak się zepsuje to co komu do tego czy będę pchał 10km do mechanika, czy zostawię w rowie.

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym. Jednak przepychać tą masę żelastwa czasami trzeba. Choćby przy wjeździe i wyjeździ do garażu. Czasami podczas parkowania. I może się zdarzyć że rzeczywiście nie każdy podoła temu zadaniu w przypadku najcięższych maszyn. wiem że niektóre z nich maja bieg wsteczny ale mimo wszystko przepchać też czasami trzeba.

Brunetka 26.05.2010 12:04

Szkoda że nie ma nakręconego tego momentu jak leciałam w błotko :haha2:

Jak mi zdąży wyschnąć kombinezon idę znowu polatać :)
Diverek chyba stanie się moim prywatnym reżyserem :)

diverek 26.05.2010 13:46

Oj nie wiem czy dostaniesz dzisiaj Afri. Po wczorajszym latanku i ubłoceniu, umyłaś ja tylko myjką i to dość pobieżnie, jak dzisiaj zauważyłem. Ze 2 h musiałem ją doprowadzać do stanu sprzed ubłocenia. Więc nie wiem czy zasłużyłaś dzisiaj na jeżdżenie.

jorge 26.05.2010 13:53

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 116966)
Szkoda że nie ma nakręconego tego momentu jak leciałam w błotko :haha2:

Jak mi zdąży wyschnąć kombinezon idę znowu polatać :)
Diverek chyba stanie się moim prywatnym reżyserem :)

Cytat:

Napisał diverek (Post 116988)
Oj nie wiem czy dostaniesz dzisiaj Afri. Po wczorajszym latanku i ubłoceniu, umyłaś ja tylko myjką i to dość pobieżnie, jak dzisiaj zauważyłem. Ze 2 h musiałem ją doprowadzać do stanu sprzed ubłocenia. Więc nie wiem czy zasłużyłaś dzisiaj na jeżdżenie.

Diverek zabierz kobitkę na kolację, bo osobiście zaczyna się robić (via forum), a może tak F. to F. :D;). Powodzenia.

Kici 26.05.2010 15:09

Ubłocona afryka nabiera uroku ;) prawie jak umalowana kobieta

Afryka_Dzika 27.05.2010 13:34

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 116582)
Jak już będzie taka możliwośc zakupu drugiego motoru to chciała bym Hondę 650 Dominator - ze względów wagowych, waży 152 kg , więc napewno łatwiej jak dla mnie przy podnoszeniu :)
A poza tym, moim zdaniem ona jest miniaturką Afriki .

Jednak jest trochę cięższy - ok. 164 suchy. No i z tym podobieństwem... pamiętaj ze NX to (duży) singiel i jazda jest zupełnie inna niż V-ką. Zdecydowanie inna ;)

Brunetka 27.05.2010 13:50

Teraz to ja już sama nie wiem czy chce tego Dominatora :D
Fajnie mi się jeździ na Afri, jak już dałam radę ją podnieść, to mam luz psychiczny że nie zginę w lesie :D mecząc się z nią przy podnoszeniu ....

Ale Dominator jest troszkę niższy...
Poza tym będę się zastanawiać za jakiś czas, jak już będzie możliwość zakupu 2 motoru. Na razie ujeżdżam Afryczkę :)

elutka 27.05.2010 15:37

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 117151)
...Fajnie mi się jeździ na Afri, jak już dałam radę ją podnieść, to mam luz psychiczny że nie zginę w lesie :D mecząc się z nią przy podnoszeniu ....

Szczerze podziwiam. Uważam, że samodzielne podnoszenie Afri przez kobitkę to prawie wyczyn! Z tego co wiem, niewiele Lejdis dżwiga swoje moto (sama nie biorę się za mojego "Pieszczocha" GS-a, CBF-ki też nie podnosiłam :() - Może dacie jakiś filmik instruktarzowy jak sie to robi? Chętnie się podszkolimy!

Coś mi się też wydaje Brunetko, że jeśli utrzymasz zapał na tym samym poziomie, to przy następnym podejściu do egzaminu to Ty przeszkolisz pana egzaminatora :) - powodzenia! :Thumbs_Up:

Brunetka 27.05.2010 16:32

Elutka - co do filmiku z instrukcjami dotyczącymi podnoszenie Afri, to sama nie wiem jak ja to zrobiłam:D Naprawdę nie jeden raz z nią się siłowałam a tu się udało, myślę że po tym negatywnym egzaminie we wtorek byłam taka zdeterminowana na maxa że słonia bym chyba podniosła :D
Ale już wiem że dam radę !!!

Jak będzie jakiś babski zlocik - to będę Wam podnosić motory :D:D:D

Co do następnego egz. to termin mam dopiero 11 czerwca ...
11 - jest dla mnie szczęśliwą liczbą :)
11.... poznałam Diverka
11.... zdałam prawko na auto...

więc mam nadzieję że następna 11 przyczyni się do mojego szczęścia :)

Mój zapał dopiero się rozkręca...
Ostatnio jak pojeździłam na tzw wodstocku - po różnym terenie,błocie
Wróciłam sama do domku - po drodze :dizzy:
Na szczęście nie było smerfików :D Jak by coś, to Specnazik zdeklarował się (przy jakimś tam naszym spotkaniu) że zabrał by chłopaków na lody :haha2: W zamian żeby nie wystawiali mandatu !!!

Specnaz mnie :vis: za te słowa...:bow::bow::bow: Ale raz się żyje !!! :D

Brunetka 07.06.2010 15:10

Witam wszystkich
I tak skończył się długi weekend, wróciłam ze zlotu organizowanego przez Diverka
Trochę nas było, pojeździłam choć trochę, czasami na 4 kołach a czasami na 2 :)
Przetestowałam kilka motorów.
Jak chciałam mieć Hondę Dominatora tak zakochałam się w Hondzie Transalpie.
Dominator to maleństwo - po zobaczeniu i przetestowaniu na żywo...
Trampek - to jest to !!!
Choć dopóki nie będzie 2 motoru w rodzinie , będę musiała pocieszyć się Afri :hehehe:

Zlocik był superowy :)
Co niektórzy nie mogli w nocy spać więc impreza trwała 24 h :)
Efekty tego później były, jak okazało się rano że jest co nieco połamane :)
Z okolic Boryszyna wyruszyliśmy w sobotę , przyjechaliśmy do Kostrzyna i tam już zaczęła się impreza na całego.
Latanie po górkach, po wodzie, zielona noc dla Naczelnego Filozofa skończyła się pastą do zębów we włosach :D
Cała fotorelacja na http://picasaweb.google.pl/Diverka84
I jak zawsze z tylu zdjęć jestem może na 2-3 :)
Już się nie mogę doczekać kiedy będzie jakiś następny zlocik :)

diverek 07.06.2010 18:09

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 118452)
I jak zawsze z tylu zdjęć jestem może na 2-3 :)
Już się nie mogę doczekać kiedy będzie jakiś następny zlocik :)

No ale jak widać na tych fotkach, na które się załapałaś. To zostałaś okrzyknięta Miss Mokrego Podkoszulka:haha2:

Maćka 09.06.2010 15:24

Azja, kobieto... czy coś się dalej dzieje w temacie Twojego prawka?? Bo chyba się gdzieś zgubiłam z ostatnimi wieściami :D dajesz radę??

Pozdro
Maćka

Dona 09.06.2010 17:29

Cytat:

Napisał Maćka (Post 118801)
Azja, kobieto... czy coś się dalej dzieje w temacie Twojego prawka?? Bo chyba się gdzieś zgubiłam z ostatnimi wieściami :D dajesz radę??

Pozdro
Maćka

Maćka

Jak pewnie się domyślam Azja nie daje nam znaku życia bo pilnie trenuje, i zamiast siedzieć przy komputerze śmiga z L na plecach i rozprasza kierowców ;)
Czy sama wybierasz się do Kwidzynia ... niezły Lejdiskowy zlocik się szykuje...i miło byłoby Cię tam zbaczyć :)
;)

Azja 10.06.2010 12:05

Daję radę, baby kochane, jeszcze 4 godziny mi zostały.
30-stopniowe upały + wrocławskie korki, to nie jest to, co lejdisy lubią najbardziej:mur:
A, no i mam jeden problem - za szeroko wchodzę w zakręty, pan mówi "wolniej, albo bardziej się składaj" - wolniej się nie da, a składać się boję:confused:

diverek 10.06.2010 12:56

Cytat:

Napisał Azja (Post 118934)
30-stopniowe upały + wrocławskie korki, to nie jest to, co lejdisy lubią najbardziej:mur:
A, no i mam jeden problem - za szeroko wchodzę w zakręty, pan mówi "wolniej, albo bardziej się składaj" - wolniej się nie da, a składać się boję:confused:

No to za chwile będziesz miała egzamin. Fajowo. A co do składania się toż to przecież jedna z największych przyjemności podczas jazdy motocyklem. Posłuchaj pana. Upałów Ci współczuję, rzeczywiście we wdzianku na motor przy wolnej jeździe albo przy staniu w korkach jest nieciekawie. Odwodnisz się jeszcze :) Moja Brunetka ma jutro egzamin poprawkowy. Ciekawe jak tym razem jej pójdzie?

Dżolka 10.06.2010 13:27

Cytat:

Napisał Azja (Post 118934)

Nic się nie martw - nauczysz się - przecież nasza Lejdiska jesteś :D
Pozdrawiam i powodzenia na egzaminie.

Dżolka 10.06.2010 13:30

Cytat:

Napisał diverek (Post 118944)
Moja Brunetka ma jutro egzamin poprawkowy. Ciekawe jak tym razem jej pójdzie?

No to wszystkie Lejdiski trzymają kciuki :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::

oskar_z 10.06.2010 15:15

Brunetka, jutro chyba masz egzamin więc życzę powodzenia!:)

Maćka 10.06.2010 15:27

Cytat:

Napisał Dona (Post 118819)
Maćka

Jak pewnie się domyślam Azja nie daje nam znaku życia bo pilnie trenuje, i zamiast siedzieć przy komputerze śmiga z L na plecach i rozprasza kierowców ;)
Czy sama wybierasz się do Kwidzynia ... niezły Lejdiskowy zlocik się szykuje...i miło byłoby Cię tam zbaczyć :)
;)

Cześć Laski, Lejdiski, Lalki, Królewny, fajne Niunie :D
też wolałabym trenować niż siedzieć przy kompie... bo od tego to tylko dupa rośnie i kręgosłup boli :D to, że rozprasza kierowców to jakby nie budzi powszechnego zdziwienia :D wkońcu to prawdziwa Lejdiska :p

Donka, kochanie, mnie też byłoby miło Was zobaczyć i to nawet nie wiesz jak bardzo ale powiem tak... chęci są ale jak mam jechać cebulą i z Wami po krzakach nie polatać tylko siedzieć na dupie i z rozpaczy wódkę pić to pie..dolę, żal mi będzie dupę ściskał, bo moja cebula pomimo tego że ją kocham w krzaki się nie nadaje... nie mówię, że nie pójdzie bo ona pójdzie tam gdzie ją poprowadzę ale to nie to samo... na wścieklaka wciąż mnie nie stać chociaż rozglądam się, ojjj... rozglądam... niedługo mam nadzieję się zobaczymy bo liczę na to, że Jędrula znów pojedzie wodę odkręcać, renifery poić, zające z piwnicy na popas wypuszczać :D :D...

Pozdrawiam
Maćka

Wegrzyn 10.06.2010 18:43

Również trzymam kciuki:Thumbs_Up:

moher 10.06.2010 19:44

Brunetka tez życzę powodzenia!!!
Ja właśnie dzisiaj zdałam i jestem prze szczęśliwa !!!!

moher 10.06.2010 19:57

Azja i Brunetka trzyma za was kciuki i powodzenia.
Ja właśnie miałam dzisiaj egzamin w 32 stopniach i mało się nie rozpłynęłam, ale dałam rade i zdałam egzamin.
Szczerze mówiąc to jestem z siebie dumna ... no i jestem dumna, że teraz już oficjalnie należę do tak fajnego grona Lejdisek.
Lejdis, życzę wam powodzenia!!!
Ania

Brunetka 10.06.2010 20:37

Moher - gratulacje !!!!!!!!!! Jak tam było na egzaminie ???

dzięki ...
trzymajcie kciuki dopóki nie odpiszę na forum :D

Brunetka 10.06.2010 20:45

Moherku - więc jak ja już kiedyś zdam :) to przyjadę na któryś zlocik lejdisek :D

Ja mam jutro egz. i to w samo południe !!! UGOTUJĘ SIĘ !!!:vis::vis::vis:
Mam nadzieję że nie trafię na jakąś mendę :mur:

Ostatnio na zlocie po lubuskim , przejechałam się hondą dominatorem - i już mi się nie podoba :) maleństwo.
Naczelny filozof pożyczył mi swoją hondę transalpa - i to jest to !!! Jak kiedyś będzie możliwość kupienia drugiego motoru to tylko trampek :)
Choć Afri też będę jeździć ....

moher 10.06.2010 21:18

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 119018)
Moher - gratulacje !!!!!!!!!! Jak tam było na egzaminie ???

dzięki ...
trzymajcie kciuki dopóki nie odpiszę na forum :D

A dziękuję, dziękuję ... strasznie gorący dzień dzisiaj był i trochę męczący. Ale co tam jak się coś chce osiągnąć i dąży do celu to ni to 30-to stopniowy upał ni to mróz nie jest nam straszny, nawet wredny egzaminator też nie. Najważniejsze żeby nie poddać się nerwom i nie dać się wrednemu egzaminatorowi zdenerwować. Ten mój mnie trochę pognębił i miałam wrażenie że ma ochotę mnie usadzić, ale w końcu udało się.
Więc moja rada, zero stresu, zrelaksować się i robić swoje.
życzę powodzenia i trzymam kciuki !!!

moher 10.06.2010 21:31

Brunetka,
A na zlocik Lejdisek chętnie się wybiorę tylko teraz swoje maleństwo muszę zdobyć! No właśnie mam ochotę na hondę transalpa. Tak się jeszcze zastanawiam i rozglądam co by tu było najlepszego dla mnie ale po paru za i przeciw stwierdzam ze Trampek to jest to.
Powodzenia jutro i do zobaczenia na najbliższym zjeździe.

Brunetka 10.06.2010 21:35

Ja pojeździłam troszkę na trampku i naprawdę super się nim jeździ :)
A co najważniejsze stoi się pewnie na nogach :)
Bo jak pomykam Afryką Twin i staje to stoję na palcach, ale już opanowałam sztukę postoju :)

moher 10.06.2010 22:00

Ja jeszcze nie miałam okazji dosiąść tampka ani Afryczki, ... no poza plecakowaniem. Afryczki na pewno są dla mnie za wysokie. Więc rozważam inną niższą opcję. Teraz na szczęście mogę na spokojnie się rozglądać i przymierzać do różnych sprzętów. Zanim prawko otrzymam to na pewno coś wybiorę.

Azja 10.06.2010 22:37

Cytat:

Napisał Maćka (Post 118966)
niedługo mam nadzieję się zobaczymy bo liczę na to, że Jędrula znów pojedzie wodę odkręcać, renifery poić, zające z piwnicy na popas wypuszczać :D :D...

tak! tak! tak!:kumbaya::friday:

Dżolka, dzięki za kciuki:)

Ania, gratuluję zdanego egzaminu, fajnie, że masz to już za sobą.:Thumbs_Up:

Brunetka, trzymam kciuki po raz drugi, dasz radę!

Brunetka 11.06.2010 15:52

Brunecia nie jako przyszła ale już
LEGALNA MOTOCYKLISTKA

właśnie przyjechałam z Gorzowa z egzaminu ...
Poszło superowo, bez żadnej " wpadki "
Byłam jako pierwsza na placu i na mieście :)
Tylko egzaminator miał nie wiem czemu jakieś wątpliwości do tego czy na pewno zdaje na kat A :) a nie na B :)

Jednym słowem NIUSIOWATO :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Oj teraz to już biedny będzie Diverek - pozostanie mu tylko służyć swojej pani jako plecaczek :)

Oj będę dziś i jutro :chleje::lc8::chleje::lc8::chleje:

Mój 100 post i taka nowinka ;)

Najgorsze jest to czekanie na plastik ... :dizzy:

Brunetka 11.06.2010 15:56

MELDUJĘ że jestem od godziny 12.30 legalną motocyklistką :)
Egzamin zdany :D:D:D:D:D:D:D:D

PUFF 11.06.2010 15:56

Gratulacje!
Ja jak zdawalem w ziemie, to specjalnie dla mnie odsniezali plac z osomka :D
Jeden napalony sie znalazl, ktory chcial w grudniu przed swietami zdawac :)

Brunetka 11.06.2010 15:59

no nieźle :)

Pratowasik 11.06.2010 16:30

No gratuleszyn Basiu, jak odbierzesz prawko to proponuje traske do nas. :) Pozdrawiam

Brunetka 11.06.2010 16:39

Nam nie musisz mówić dwa razy :)

Wegrzyn 11.06.2010 17:52

Gratulacje :Thumbs_Up:
To teraz zbieranie kasy na drugie moto .... ?

Azja 11.06.2010 19:11

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 119132)
LEGALNA MOTOCYKLISTKA

super! gratuluję:D

Azja 11.06.2010 19:15

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 119133)
MELDUJĘ że jestem od godziny 12.30 legalną motocyklistką :)

jeszcze raz gratuluję;)

Brunetka 11.06.2010 19:26

Dziękuję bardzo !!!
Ja sama jeszcze w to uwierzyć nie mogę ale mimo wszystko cieszę się jak dziecko !!!!!!!!!!

oskar_z 11.06.2010 20:12

Brunetka gratuluje. Gdzie się będziecie kręcić jutro? Może dołączyłbym?

moher 11.06.2010 21:14

Gratuluję Brunetka !!!

mario650 11.06.2010 22:38

Gratulacje Brunetka teraz kolej na wymarzonego Trampka, Pozdrawiam.

myku 11.06.2010 22:47

Ufff...Wreszcie bedzie mozna ten watek zamknac:D.Gratuluje:Thumbs_Up:

Brunetka 11.06.2010 23:11

Cytat:

Napisał myku (Post 119178)
Ufff...Wreszcie bedzie mozna ten watek zamknac:D.Gratuluje:Thumbs_Up:

Oj nie wiem czy on się teraz jeszcze bardziej nie rozwinie :)

ATomek 11.06.2010 23:42

Ktoś coś mówił o winie? Co opijamy?
Przeczytałem o tym wibratorze w Twoim podpisie i przypomniało mi się:

"O Pani!
Nogi masz jak dwie bajki!
Nic więcej nie stworzę
Lecz pozwól,
Że To między bajki włożę!"

Trochu śmiałe ale..
Pozdrawiam i życzę coby wątek się rozwijał i rozkwitał jak te 'pęki białych róż'

Azja 12.06.2010 11:46

Mykuś, a Ty nie powinieneś się już pakować? Twoja Wyspa czeka;)

lena 12.06.2010 18:56

Cytat:

Napisał ATomek (Post 119183)
Ktoś coś mówił o winie? Co opijamy?
Przeczytałem o tym wibratorze w Twoim podpisie i przypomniało mi się:

"O Pani!
Nogi masz jak dwie bajki!
Nic więcej nie stworzę
Lecz pozwól,
Że To między bajki włożę!"

Trochu śmiałe ale..
Pozdrawiam i życzę coby wątek się rozwijał i rozkwitał jak te 'pęki białych róż'

No ATomku, z tej strony Cię nie znałam...znowu nadużyłeś:beer:?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.