Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   TYRAWA SOLNA-czyli SZUTER PARTY II (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6702)

smiglo 13.07.2010 22:15

Spokojnie, bez kostek da się przejechać 80% trasy - tylko tzw. "hardcore" może stanowić problem po długim deszczu, ale zawsze jest możliwość lekkiego nagięcia tracka - zamiast jechać lewą stroną polany wystarczy wybrać prawą i już da radę! Poza tym upał jest taki, że trzeba będzie sporo wody, żeby powstało typowe bieszczadzkie błoto...

Maciek "Śmigło"

Lepi 13.07.2010 22:18

Spoko, ja już się o tą wodę modlę ;)

mirek 13.07.2010 22:36

Niestety, ale zmuszony jestem zrezygnować.
Pozycja na liście nr 42 jest wolna

Przepraszam za zamieszanie i życzę udanej zabawy.

Jaro-Ino 13.07.2010 22:38

Dzisiaj zmokłem jak pies. W krótkim rękawku jechałem w burzy i ulewie...:at: Jak tam popada to dopiero będzie zabawa:dizzy: Sam nie wiem, czy chce to przeżyć:D Dopiero co poskładałem sprzęta. A ani kostek, ani gmoli, ani stelaży nie mam:hello: Będzie jazda:D 400km jednego dnia po takich terenach. Oj zejdzie czasu:lc8:

BLOB 13.07.2010 23:42

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 123551)
Dzisiaj zmokłem jak pies. W krótkim rękawku jechałem w burzy i ulewie...:at: Jak tam popada to dopiero będzie zabawa:dizzy: Sam nie wiem, czy chce to przeżyć:D Dopiero co poskładałem sprzęta. A ani kostek, ani gmoli, ani stelaży nie mam:hello: Będzie jazda:D 400km jednego dnia po takich terenach. Oj zejdzie czasu:lc8:

Nie strasz bo zrezygnują:dizzy:.
Poza tym myślisz, że dlaczego napisałem w pierwszym poście nie palimy na stosie organizatora:D

Jaro-Ino 13.07.2010 23:56

No ja już czuje pismo nosem :D To będzie niezapomniany weekend. Już nie mogę się doczekać :)

motormaniak 14.07.2010 00:07

Ja również. Już załadowałem tracka na mojego igo 8 i bangla..!!! Dzięki za trud w opracowanie trasy na gps-a!! NIE CHCIAŁ BYM OMINĄĆ ŻADNEJ KAŁUŻY KTÓRĄ PRZYGOTOWAŁ DLA MNIE Z POŚWIĘCENIEM ORGANIZATOR :)

BABA 14.07.2010 00:19

Pytanie za 100 punktów !!!! Ja startuję z podlasiA ( Bielsk Podlaski) i mam takie 3 opcje:

1. Jadę WR-ką terenem , a ktoś po drodze wspomoże jakimś dodatkowym środkiem transportu po drodze typu przyczepka lub BUS żebym się sama nie zajechała

2. Jadę BUSem z WR-ką i ktoś się po drodze podpina do mnie

3. Jadę całą trasą terenem pod warunkiem że ktoś po drodze się pod teren podepnie

...czy ktoś podpina się pod którąś z tych opcji ??

!! Na czasie jazdy mi nie zależy, kwestia tylko czy ktoś potowarzyszy, od tego zależy która z opcji wejdzie w życie. Mogę nawet wystartować we czwartek.

chinol 14.07.2010 16:12

BLOB...Bedzie jeszcze jedno miejsce dla małego chińczyka ?

Zaraz mogę przelew puścić

Wegrzyn 14.07.2010 17:32

Dzięki Blob za priv. Dobrze, że udało mi się załapać :D

Wegrzyn 14.07.2010 19:50

A mam jeszcze jedno pytanie, czy taką trasę jak jest zrobiona do AM i Igo8 da się do TomToma zrobić czy nie ?

BLOB 14.07.2010 23:02

Cytat:

Napisał chinol (Post 123651)
BLOB...Bedzie jeszcze jedno miejsce dla małego chińczyka ?

Zaraz mogę przelew puścić

No to lej waść te piniondze. Ja dopisuję.

BLOB 14.07.2010 23:08

Cytat:

Napisał Wegrzyn (Post 123680)
A mam jeszcze jedno pytanie, czy taką trasę jak jest zrobiona do AM i Igo8 da się do TomToma zrobić czy nie ?

Wbij z tym tematem do Cheniek-a z pszczyny;)
Jakiś waryjot z niego:D, ja jak go poprosiłem to zrobił to w 5 minut.

BLOB 14.07.2010 23:28

Oki
bo troszki się temat zacisnoł prosze osoby które się nie odzywają do mnie a zdecydowały sie na wpisanie na listę wyjazdową:
Proszę serdecznie o odpowiedź i konkretną decyzję, z powodu zapytań które dostaję na priv o wolne miejsca jak nie jedziesz oddaj miejsce.
Pozdrawiam Maciek nadal grzeczny BLOB

Mucha 15.07.2010 02:16

Blob, Wilku podkarpacki.
Sie zapisalem, sie nie odzywalam, na lazienki nie zdazylem, czasu duzo nie mialam, sporadycznie na chwile na forum zagladalem i sobie myslalam, ze skoro sie zapisalem, to wystarczy, ze w terminie siano posle.
Mialam zamiar o tym poinformowac jutro (znaczy sie dzisiaj, pozniej), ale doczytalem wlasnie zes Ty 2 metrowy, grozny Wilk... tako tez, ja mala Muszka informuje uroczyscie, ze siano poszlo, bedzie dzis i za zadne skarby z miejsca nie rezygnuje.

Dzieki.
Na gazie! :)

wojtek77 15.07.2010 08:29

przelew poszedł wczoraj

BLOB 15.07.2010 09:02

Cytat:

Napisał Mucha (Post 123744)
Blob, Wilku podkarpacki.
Sie zapisalem, sie nie odzywalam, na lazienki nie zdazylem, czasu duzo nie mialam, sporadycznie na chwile na forum zagladalem i sobie myslalam, ze skoro sie zapisalem, to wystarczy, ze w terminie siano posle.
Mialam zamiar o tym poinformowac jutro (znaczy sie dzisiaj, pozniej), ale doczytalem wlasnie zes Ty 2 metrowy, grozny Wilk... tako tez, ja mala Muszka informuje uroczyscie, ze siano poszlo, bedzie dzis i za zadne skarby z miejsca nie rezygnuje.

Dzieki.
Na gazie! :)

Zrobiłaś ze mnie zielonego ogra galicyjskiego:D.
A ja jak ten baranek:at:.
Zbyt pedanteryjnie podejście do tematu to ciśnienie ludzi chcących odwiedzić naszą imprezę. Ciągnie ich do naszych Bieszczad.

No a teraz kto mnie tak namalował typuję tam jednego afrykańskiego dziada ale niewiem niewiem pewny nie jestem ?? Zdradź mi kto.

cheniek 15.07.2010 11:33

Cytat:

Yyy nie wiem ... się zobaczy ... :D
priv poszedł

Zoltan 15.07.2010 17:14

A ja się przyznaję bez bicia, że bezwstydnie i bez skrupułów wziąłem sobie waszego gps-traka i nanioslem na mape, na której V etap TdP zaplanowany. I pewnie skończy się tak, że trasa zostanie zmodyfikowana w taki sposób, żeby choć trochę waszymi śladami pognać po szutrach :at:

Póki nie biją, to jednak zapytam: M..M..Mo..M..Mo..Mogem??

Mhv 15.07.2010 19:43

poszło i ode mnie:D

borunin 15.07.2010 22:04

Może jednak dam radę przyjechać, przelew wysłałem Maciusiu przed chwilą. Jeśli nie wypali to kup za to zimne kefiry na rano:)

BLOB 16.07.2010 08:09

Łokej
Cieszy to moje skromne uszy, kędziorku.

wolly 16.07.2010 10:05

Kolega Wikorowski , nie że chce ale musi się pojawić :kolejne nauki serwisowania maszyny,(bezcenne) -zresztą impreza bez ojca dyrektora = lipa

cheniek 16.07.2010 10:31

Cytat:

Cytat:

Napisał cheniek (Post 123767)
Yyy nie wiem ... się zobaczy ... :D
priv poszedł

No i się zobaczyło :vis:
Z tego co wyczytałem to TT nie ma możliwości pokazywania śladu GPS :mur:
Jeżeli ktoś wie w jakim formacie powinien być ślad GPS na Tomka, tak żeby był pokazywany na mapie to niech powie teraz albo zamilknie na wieki :D

Zoltan 16.07.2010 10:52

Pobawiłem sie Tomkiem Jąkałą i wychodzi na to, że jedyny sposób to przekonwertować gps na plan trasy w formacie *.itn. Ale co za sieczka z tego może wyjść to aż się boję :D

cheniek 16.07.2010 11:26

Niestety soft którego używam (GPS Babel) nie radzi sobie z taką konwersją :mad:

Wegrzyn 17.07.2010 00:58

Dzięki chłopaki za dobre chęci. Po prostu trzeba zmienić sprzęt na coś bardziej uniwersalnego. Mój tomtom ma już ładnych kilka lat :vis: i do takich modernizacji kiepski. Może mi się uda nadążyć za kimś z navi ....

Mucha 17.07.2010 01:27

Cytat:

Napisał BLOB (Post 123751)
No a teraz kto mnie tak namalował typuję tam jednego afrykańskiego dziada ale niewiem niewiem pewny nie jestem ?? Zdradź mi kto.

Naprawde, nie wiem, nie wiem... ktory to dziad tak napisal - ale przebiegly on ci jest i podstepny skurczybyk... swietnie sie pod Ciebie podszywa...
Ale z czasem namierzymy goscia... :vis:

Cytat:

Napisał BLOB (Post 123130)
Wbrew pozorom trzeba się wyluzować i obrażenia wielce prawdopodobnie bendą mniejsze.
Jak moje 2-u metrowe cielsko owaliło się z crossa przy 40 max 50 jak złamała mi się stopka sponiewierałem się strasznie a kamienie do tej pory prześwitują(byłem spięty). A gdy lecielim w 3 sie zabawić w lasach i dolot był po jakiś polnych drogach i ze 110 wpadlim w pustaki które ktoś wysypał aby utwardzić sobie hajłeja do przejazdu traktorem zaliczyłem rolkę i lot nad kukułczym gniazdem nic mi się nie stało a tu było tak ze 3 browarki w organiźmie na szybciora.
Więc morał jest taki jak nie wyluzujesz to gryziesz ancwalt-gdzie nie namawiem do jazdy po pijaku bao tak to trzeba nazwać.

wolly 18.07.2010 19:59

nie żebym się czepiał , mam pytanie do przecieraczy szlaku , Prełuki -Rzepedz (trac 006) stara droga wzdłuż torów taka bardzo zapomniana, jakoś tak dziwnie ślad się urywa, damy rade ?? :(

Jaro-Ino 18.07.2010 21:10

Mógłby ktoś wrzucić dość dokładną mape z naniesionym śladem GPSu? Żeby tak chociaż odrobinę zapoznać się z trasą wizualnie, może sobie to druknąć.

Czy w tym ośrodku w Tyrawie będą pościele itp., czy trzeba brać swój śpiwór, poduszke?

borunin 18.07.2010 21:39

Cytat:

Napisał wolly (Post 124140)
nie żebym się czepiał , mam pytanie do przecieraczy szlaku , Prełuki -Rzepedz (trac 006) stara droga wzdłuż torów taka bardzo zapomniana, jakoś tak dziwnie ślad się urywa, damy rade ?? :(

Spoko, ponoć w 1981 jakiś rolnik przejechał tamtędy Ursusem

cheniek 18.07.2010 21:42

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 124159)
Czy w tym ośrodku w Tyrawie będą pościele itp., czy trzeba brać swój śpiwór, poduszke?

O to to ... Pana organizatora uprasza się o wyjaśnienie powyższej kwestii ....

Jaro-Ino 18.07.2010 21:55

Cheniek, Ty śmigasz tam w tych GPSach itp. Mogłbyś dać tutaj albo na priv info jakim programem jaki plik otworzyć, żeby zobaczyć tą mapke z wyznaczoną trasą? Będę wdzięczny za pomoc :)

lorsol 18.07.2010 23:26

1 Załącznik(ów)
hejkum,

troche niechlujnie (zdublowane slady), ale mozna obejrzec sobie traske w google maps, czyli bez instalacji zadnych programow, itd:

http://maps.google.com/maps/ms?hl=pl...8,2.469177&z=9

ustawilem wyswietlanie publiczne, mam nadzieje, ze widac;

wzglednie przerobiony plik z IGO do .gdb ponizej (mozna to otworzyc w garminowskim MapSource);

3mka,
l.

Jaro-Ino 18.07.2010 23:48

tam nie ma asfaltów:eek::eek::eek: Ma ktoś może o jakąś pare kostek za dużo i chce mi wysłać, żebym sobie zmienił? :D

Mucha 19.07.2010 01:10

http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=6084
:)

Jaro-Ino 19.07.2010 01:14

Miałem raczej na myśli czyjeś niezadowolenie z posiadanych kostek i moją pomoc w tym temacie w postaci przyjęcia tych kostek, z których ktoś nie jest zadowolony :D To byłaby obopólna korzyść ;)

BLOB 19.07.2010 11:58

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 124159)
Mógłby ktoś wrzucić dość dokładną mape z naniesionym śladem GPSu? Żeby tak chociaż odrobinę zapoznać się z trasą wizualnie, może sobie to druknąć.

Ad. 1 Trasa jest pokazana w poście nr 1 w niezłej jakości. Pod postem do pobrania ślady do gps-u AutoMapa oraz IGO8 dostępna jest też Garmin na miejscu do wgrania. Wydrukowane mam 60 szt na A4 do rozdania wam też na miejscu. Tutaj masz od Cheniek-a http://www.gpsies.com/map.do?fileId=amvmbmxctdlicnag tez przykleję do pierwszego posta.

Ad. 2 W ośrodku są pościele i poduszki w domkach są łazienki a w reszcie sanitariaty zbiorcze.

Eny thing mor.
Pozdrawiam

zibiano 25.07.2010 23:00

hej !
z żalem.....

odstapię miejsce w domku z łazienką
priv

pozdrawiam

Jarkoni 26.07.2010 13:02

Tyrawa

Wpadniemy w sobotę w odwiedziny.

puszek 26.07.2010 13:26

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 124202)
Miałem raczej na myśli czyjeś niezadowolenie z posiadanych kostek i moją pomoc w tym temacie w postaci przyjęcia tych kostek, z których ktoś nie jest zadowolony :D To byłaby obopólna korzyść ;)

Mam nie do konca dojeżdzonego Mitasa E09 na tył 130 chyba.. chyba około połowy bieznika...Jesli chcesz to przywioze do Tyrawy.... Ale musiałbyś zmienić w tempie max 25 minut... Bez pomocy:haha2:... trenuj:haha2:-Izi robi to w kilka minut...Jesli nie zdarzysz to cena za niego to 1 piwo za każda minute wiecej... wchodzisz?

puntek 26.07.2010 13:54

jak mierzone ?
od postawienia motóa czy od ściągnięcia koła z motonga ?
jakiś zakład by mozna postawić :)
i zawody zrobić :)

Cytat:

Napisał puszek (Post 125053)
Mam nie do konca dojeżdzonego Mitasa E09 na tył 130 chyba.. chyba około połowy bieznika...Jesli chcesz to przywioze do Tyrawy.... Ale musiałbyś zmienić w tempie max 25 minut... Bez pomocy:haha2:... trenuj:haha2:-Izi robi to w kilka minut...Jesli nie zdarzysz to cena za niego to 1 piwo za każda minute wiecej... wchodzisz?

Jaro-Ino 26.07.2010 14:09

Oczywiście, że wchodze :D A musze sam zmieniać, czy moge z pomocą? :p

puszek 26.07.2010 14:23

Start moto na cenralce.... i koniec koło gotowe do zamontowania... To chyba dobry pomysł....Pomoc dopuszczalna ale Ty jestes glównym aktorem...

wolly 26.07.2010 14:38

no i zaczynają się klimaty ,tylko żeby przy pomocy nie wyszła Traja

Jaro-Ino 26.07.2010 14:49

Jaka Traja? co to jest?;p Ma ktoś kontakt do Iziego? :D Musze go zapytać o to i owo ;p

BLOB 26.07.2010 15:08

Jaro ty lepiej wejdź w tą propozycję Puszka bo pogoda u nas wymagająca :). Ja z twardziela przechodzę w mięczaka i szukam zamianki na e o9.
Odnieście się do propozycji Zibiano może ktoś z waszych znajomych ma chcicę.

majki 26.07.2010 15:18

Traja - trajka (3kołowe coś ;) ).
A Izi jeszcze się chyba szlaja u Talibów :)

wolly 26.07.2010 16:40

Cytat:

Napisał BLOB (Post 125069)
.Ja z twardziela przechodzę w mięczaka i szukam zamianki na e o9.
.

I pewnie łyżki 1,2m do tego mietka :), Do tego browca za każdą min proponuje kilka dętek na zapas albo dużo łatek. Jako ułatwienie to bym jeszcze dołożył szpanera jak ma być tak 100% off-wo;)

BLOB 26.07.2010 19:03

Cytat:

Napisał wolly (Post 125088)
I pewnie łyżki 1,2m do tego mietka :), Do tego browca za każdą min proponuje kilka dętek na zapas albo dużo łatek. Jako ułatwienie to bym jeszcze dołożył szpanera jak ma być tak 100% off-wo;)

Łukasz komu jak komu ale tobie tłumaczyć nie muszę.
Ja czekam z utęsknieniem na imprezę i mam zamiar troszki powalczyć :at:
a jest gdzie. Jak poleje jeszcze ze dwa dni przed imprezą to łoloBogaMatkoBosko.
Narazie motor w częściach jak przed wszystkimi spotkaniami, przeradza się to u mnie w tradycję składania w nocy w przed dzień wyjazdu :)
A że poczyniłem trochę zmian to wszystko idzie jak po grudzie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.