![]() |
|
Nie znam się ale podobno praca skrzyni automatycznej w trybie Neutral jej nie służy. Tak przynajmniej wypowiadają się spece od skrzyń automatycznych.
|
Aaa to nie wiedzialem o tym.Zastanawiam sie tylko komu sluza przygazowki :haha2:
|
Cytat:
Jak jest w przypadku DCT? nie wiem |
W dwusprzęgłowych jest tak samo (podobno). Wrzucanie N na postoju nie jest zalecane.
|
Jechałem ostatnio taksówką, i gościu z automatem, co stawał na dłużej niż 30 sek, przełączał dźwignię w pozycję neutral....
Po co komu przygazówki, to było zawsze naistotniejsze stwierdzenie skuterzysty |
Choćby po to aby dać dźwiękiem znaka puszkarzom że nadciągam. Czasem się przydaje.
|
Pierdolicie, przegazówkki są fajne bo są fajne a nie ze mozna dac znac puszkarzom... tak samo przelot. morda sie wygina w usmiechu i jest badass i jezdzenie na gumie i ogolnie terror. kiedy mi kurwa motocykl zamiast dawac frajde bede se wyjasniac racjonalnie cos z nim zwiazanego to znaczy ze stetryczlem i juz mi on niepotrzebny. sorry za styl pisania, pisze jedna reka :)
|
Wbrew pozorom przygazówki mają praktyczne zastosowanie przy wolnej, technicznej jeździe: podwyższona prędkość obrotowa silnika zwiększa stabilność motocykla i udostępnia większy moment w razie takiej potrzeby. A przynajmniej tak twierdzą policyjni instruktorzy techniki jazdy :) Jak na takim szkoleniu policjant nie słyszał u mnie przygazówek to krzyczał: "pracuj sprzęgłem!", a ja odkrzykiwałem: "nie mam sprzęgła!" (dla purystów językowych, bo są tu tacy: chodzi o dźwignię przy kierownicy, po naciśnięciu której następuje wysprzęglenie) :P A jak w przerwie spytałem go, jaką technikę by sugerował dla mnie, to odpowiedział, że jest instruktorem techniki jazdy motocyklem, a nie skuterem :D
|
Przegazówki są potrzebne tym co kupili akrapa:haha2:
|
http://motovoyager.net/2016/08/japon...ie-patentowym/
Ciekawe czy regulowana szyba będzie w standardzie... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:19. |
|