![]() |
Ja akurat po przygodzie z dr350 mam zawsze termometr w powietrznym silniku i miałem również w każdym przed incydentem z dr350 ;)
W moim xt600 roboczo było 110C przy normalnej jeździe latem niezbyt gorącym. W xl600lm było 95C i po przekroczeniu 95kmh do 100kmh temperatura zaczynała wzrastać aż do 120C wiec trzeba było odpuszczać. W 80GS trzyma równe 110, jak chłodniej to 95-100. Ciekawe ile wygrzeje sie jesienią bo już chwile nie jeździłem. W enfieldzie ledwo liże 90. Na pewno powietrzaka można przegrzać. Wielu mówi wyjeb termometr ale gdybym nie miał termometru w dr350 uszkodziłbym silnik bo zle złożyłem gaźnik i chodził na oparach - nie dałem podkładki pod iglice. |
Ja mam termometr oleju w kokpicie, ale od jakiegoś czasu nie podłączony. Idą kabelki do śruby spustu oleju z dołu silnika. Zabieram się już długo żeby to naprawić, może tej zimy zrobię.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
ale jaki problem? że na czym polega?
|
Prostota i przemyślana konstrukcja tego motorka jest dla mnie fenomenalna jak na tamte lata. Problemem zawsze jest użytkownik a nie silnik i świadoma eksploatacja motocykla chłodzonego wiatrem .
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
- duzy zbiornik - podwojna lampa - kopnik i rozrusznik - palenie nie wymagajace sprawnego aku - schowana wysoko kiwaczka - wysoko umiejscowiony filtr powietrza z gabki - niesmiertelny prosty silnik - sucha miska olejowa + duzy zbiornik oleju - solidna plyta alu wzor do nasladowania. XT600E 3TB zostala koncertowo spier... jezeli chodzi o jej porownanie do XT600Z 3AJ - udaje hard enduro, ktorym nie jest |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tylko takie krótkie pytanie: do którego roku były czarne silniki w 3AJ?
Moja '88 jeszcze miała czarny |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:08. |