![]() |
Niektórzy już kochają :D
|
Np. Ja ;]
Nie ma lipy... jadę do Japonii ją dotknąć. Będę pierwszy i kij wam w oko :P Myślicie, HQ Hondy będzie miała jakąś jedną w zapasie? Czy wszyskie wysłała do głodnych klientów na starym kontynencie? |
Cytat:
Przy okazji - skrobnij pan coś w swoim wyjazdowym temacie. Jest ciekawość. Pozdr |
Gdyby nie to że mały kat 1050 czy 1090 (jakoś tak) ma małe kolo z przodu- dla mnie byłoby takie cudo. cena podobna do nowej AT. Kat ma tą przewagę ze jest namacalny.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
A swoja droga, to 26 lat i dalej się nie nauczyli robić kanapy wyprofilowanej tak, żeby pasażer nie zjeżdzał do przodu... :)
Właściwie to jest chyba bardziej pochylona niż w starszym modelu. http://i.kinja-img.com/gawker-media/...wgs0vbqka6.jpg |
żeby nie było 70% to marketing, a 30%motocykl. :]
|
Cytat:
http://africatwin.com.pl/attachment....5&d=1439673815 |
2 Załącznik(ów)
Chetnie bym sie dowiedzial co te guziki beda robic. Bo jest tego troche. Cos czyje ze wersja DCT bedzie miala Cruise Control?
|
czy to nie jest wlacznik z automatu na tip tronic :D.po drugiej stronie tez masz przelacznik biegow
|
1 Załącznik(ów)
Moim zdaniem te motocykle nie sa takie 1:1.
AT vs LC8 - przeswit 250 vs 261 mm (na dodatek wystaje ta kiwaczka amora i kolektory...) - rozstaw osi +5 mm (jeszcze dluzszy jamnik...to pewnie po tym zabiegu chirurgicznym przed samym wybiegiem zeby zmienic kąt główki) - Szyba niestety wydaje sie blizej kierowcy - Kierownica wydaje sie nizej + nizsze siedznie 850/870 vs 880 mm Oczywiscie powyzsze to moje dywagacje. Chetnie wezme szydere, obrazliwe komentarze i pomidory na klate :hehehe::hehehe::hehehe: |
AT vs LC8
- przeswit 250 vs 261 mm (na dodatek wystaje ta kiwaczka amora i kolektory...) Plus dla Kata ale dzięki temu mamy duży plus dla nowej AT za niższe siedzenie kanapy. To przy TWOIM i MOIM wzroście się chyba bardziej liczy niż te 11mm prześwitu. IMHO. Dla mnie ważne jest odległość od siedzenie do podnóżków, bo zbyt ugięte nogi w kolanach to dyskomfort na dłuższych przelotach. Dla mnie to poprostu ważne, ale to dopiero na jesieni bedzie można rozważać czy wygodniej się siedzi na Kacie czy na nowej AT. - rozstaw osi +5 mm (jeszcze dluzszy jamnik...to pewnie po tym zabiegu chirurgicznym przed samym wybiegiem zeby zmienic kąt główki) Większy rozstaw - większa stabilność powyżej 120kmh. Choć to dalej jest teoria, bo bez jazdy mogę sobie dalej gdybać. - Szyba niestety wydaje sie blizej kierowcy Szyba powinna być bliżej kierownicy moim zdaniem, im bliżej tym lepiej acz bez przesady.. - Kierownica wydaje sie nizej - kiera niżej to hujówka przy jeździe enduro i OFF.. + nizsze siedznie 850/870 vs 880 mm. Jak już wyżej napisałem. Niżej lepiej (mam 176cm) |
PS Niestety nie widzę na tej fotce umiejscowienia podnóżków w KTM.
Ogólnie KTM dalej bedzie dzikiem, i AT chyba nie dorówna 990 jej sportowych aspiracji. |
Cytat:
Jak pikowalem z 1ki, pozniej zwalnialem do 50km/h to tak pomyslalem, ze chetnie oddalbym 10KM na rzecz serwisow i zywotnosci. |
Czym ty sie przejmujesz,zupelnie niepotrzebnie :)
|
No i jak to się ma do tytułu wątku? :)
|
Cytat:
|
afriKa TwiM ma więcej liter w nazwie. Ma nawet R. Będzie lepsza, bo przecież te literki coś oznaczają.
Szczególnie niektóre pisane czerwonym kolorem, zwykle oznaczają od razu moc silnika. jak np. tdi, tdi czy tdi :D Cytat:
|
|
Nie pamiętam czy było, znane są interwały serwisowe?
|
Znane jest tylko to co oficjalnie ogłosiła Honda 24 lipca.
http://hondanews.com/powersports/rel...0l-africa-twin |
|
Jejku,ta oslona,gmole i halogeny to od jakiejs lokomotywy.Mysle,ze Touratech wszytkich zakasuje :p
|
1 Załącznik(ów)
Wole taka Afre
|
Cytat:
Przepraszam ale nie wytrzymalem. |
Cytat:
|
Myku ,motocykl na Twoim foto jest piękny :drif:
|
Cytat:
|
Hahah...i zaczyna sie koncert zyczen od nowa :D.Ten napis Grzechu to taka sciema,zeby ci biedniejsi wzieli kredyty :D
|
Cytat:
:oldman: |
A ja wolę, że jest większa :-). Trampkiem we dwie osoby słabo się podróżuje, AT już bardzo wygodnie. Również mam nadzieję, że kolejny trampek będzie mniej trans a bardziej alp :-).
|
Dzisiaj takie czasy że wszystko TRANS się robi :D
|
Cytat:
|
Cytat:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...41078872_o.jpg Wersja Adventure to tylko kwestia czas. |
Dawno nie było...
Pozdrowienia, D |
Jak dla mnie to ona jest swietna i za te 10 lat kto wie moze i lc8 podmienie :)
|
1 Załącznik(ów)
legenda jest tylko jedna
|
Za te 10 lat to bedzie LC16 ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
-Na razie jest "tylko" 8! :lol8:;) |
Jeśli chodzi o RD07 za 40tys. to teraz też można.
Chętnie swoją odstąpię :) |
A ja i tak wolę swą stara africzkę wszystko pokona i nie marudzi, no może oprócz
pompy paliwa lecz i to się da obejść, nowa afri to nie to. Niechaj pokaże na Dakarze co potrafi potem pogadamy ,wygląd to nic nie znaczy. |
A stara była już na dakarze?
|
Ze tobie sie Lepi chce,....hahaha.To lepsze niz teletubisie ;)
|
tera na dakar to małolitrażówki. A zdewociali w hotelach sypiają :0 taki advenczur na miarę gender.
|
1 Załącznik(ów)
|
:p:p:p:p
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście żartuje. Ale naprawdę widzę trend w przesade technologii. Afryka w tej samej technologii. DCT w takim motocyklu nie widzę. Jak to będzie jeździć po górskich drogach to nie wiem. Z kolei kolega ma NC w automacie i chwali. Ale to jego pierwszy motor i chyba nie wie o co chodzi. |
Może dlatego że nie ma ograniczeń w umyśle?
Inżynier myslał, myślał ale schematami a Kaziu przyszedł i zrobił, bo nie wiedział że tak nie wolno :D Też się kiedyś nasluchałem jaki to automat jest be. Dziś sam używam automatu i jest mega zadowolony, szczególnie gdy masz możliwość sekwencji. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |