![]() |
|
Gdyby załadował te kuferki to by cienko piszczał na tych hopkach :)
|
W touratechu są za 250 Euro sprężyny zwiększające przeswit o 20mm. Oczywiście przód i tył. Myślę że to zalatwia wątpliwości. Choć patrząc na konkurencję to u tak jest bardziej niż ok
|
W jaki to cudowny sposób sama wymiana sprężyn zwiększy prześwit o 20mm.
Żeby realny prześwit zwiększyć trzeba zwiększyć skok zawieszenia w przypadku afry z 22cm do 24cm, a do tego potrzebne są nowe kadridże do przodu i ingerencja w tylni amortyzator, a raczej wymiana. Touratech zrobil taki zestaw do 1190 zwiększający skok z 21 do 23 cm i kosztuje to 3000eu |
Na stronie TT jest napisane że to właśnie zwiększa wysokość siedzenia o 20mm i że w teren będzie ok.
|
Nie wierz w wszystko co pisze TT ;)
Sprężyna może jedynie usztywnić moto, jeżeli jesteś wstanie na ori sprzężynie ustawić odpowiedni SAG to zmienianie jest bezsensownym wydawaniem kasy. Na odpowiednią prace zawieszenia wpływ na odpowiedni settin+ sprężyna. |
:lol8::lol8::lol8::lol8::lol8:
|
A serio to mam ochotę to sprawdzic. Choć myślę że tu chodzi o poprawienie właściwości off więc także o prześwit
|
Jeśli chcesz żeby zawieszenie lepiej pracowało to zadz. to firm które zajmują się tunungiem zawieszeń, i oni dobiorą ci odpowiednie sprężyny, a nie wydawaj bezsensu kasy w TT.
Ja osobiście polecam SANCHEZA choć chłopaki robili zawieszenia BFG suspension(gość robi zawieszenie Sonikowi na dakar). Inna kwestia, że ledwo kupiłeś nową Afre i nie wierze, że już pojeździłeś w terenie tak żeby stwierdzić, że brakuje Ci zawieszenia... |
No i znowu g.....no z żalu za serce ściska, że jest coś nowego, może lepszego :P
Zapiernicza NAT jak trza, kierowca tylko musi chcieć i umieć wykorzystać możliwości jakie daje nowy motocykl. |
Oczywiście że masz rację. Jeszcze nic nie po jeździłem a nawet jak pojezdze to nic mi nie będzie brakować. Ale widzę że wielum tu brakuje choć jej nie mają i jeszcze długo mieć nie będą. Dla mnie nowa crf jest optymalna a czas pokarze ochotę na danaberie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:39. |
|