![]() |
Czy ???
A teraz pytanie do panów fachmanów od opon, czy mitas E09 jest oponą kierunkową bo spostrzegłem strzałki i napis rotation, a na TKC 80 strzałka i napis front, tę drugą założyłem odwrotnie, a nie chce mi się zmieniać w końcu to kostka i jakby nią nie obracać bieżnik taki sam - czy może się mylę i ma to znaczenie??
|
Kostka może wygląda tak samo ale układ karkasu może być kierunkowy. Pamiętaj że o ile tylna guma pracuje bardziej przy przyspieszaniu to przednia przy hamowaniu - tym samym może się okazać że nieświadomie pogorszyłeś sobie własności opony i własne bezpieczeństwo.
Skoro fabryka narysowała strzałkę to pewnie jakiś powód był. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kolejne dla Mitaska 09 Dakar pochwały.W Maroku na trasie 5500 spisaly sie wspaniale Piach , kamienie szutry i odrobina asfaltu.. Kostki co prawda sie zaaokrągliły ,ale zadna nie jest naderwana. W tym czasie kolega na LC 4 zdarł dwa komplety - Michelin Desert i T 63...Nie ma chyba lepszej kostki na dalekie letnie wyprawy szutrowo/piaskowo/asfaltowe. MITAS E09 DAKAR jest najlepszy:D
|
U mnie nie było takiej kostki, która nie była by naderwana. Żadna nie odpadła w całości ale brakowało pokaźnych fragmentoów. Myslę, że jadąc na 950tce zmieniłbym dwa komplety dakarów w pył.
|
Mam mitasy E 09 komplet. Przód wyząbkowało po 3 tysiącach, mam podskakujący przód w okolicach 50-70km/h i mimo głośnego wydechu denerwuje wyciem opony.
Czy wsadzenie na przód E 07 rozwiąże problem? Jak u niej z przebiegami, ząbkowaniem, hałasem i wibracjami? 40% teren |
Przebrnąłem przez te 53 str tematu. Uhh.
Planuję wrzucić do AT e07 komplet lub na przód shinko e705 i na tył 07. Odziwo, to drugie zestawienie bardzo dobrze spisywało się w Super Tenere 30% teren/ 70 asfalt. Tylko z tego co widziałem shinko nie ma 90/90/21 dętkowej i nie wiem czy to podejdzie do AT 94. |
http://www.mitas.cz/index.php?strank...&inch=0&inch=0
takie coś miał ktoś na tyle? |
zdaje się że to są treleborgi - swego czasu IzI bardzo zachwalał tę oponę, ja próbowałem podobną zakupić - ale mitas się dłużył i generalnie odpuścili ją w handlu w Polsce - nie wiem jak w tym roku z tym ... podpytam i powinienem wiedzieć coś może jutro
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:03. |