Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Szynszyll garaż (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38530)

szynszyll 20.09.2024 13:35

nie ogarniam jak mozna pisac takie androny. poczytaj o tym kim byl Otto, Diesel, Daimler, Benz, a potem bierz sie za pisanie glupot. doloz sobie von Brauna i niemieckie odrzutowce z 1944 :O a garbusa skopiowano z Tatry a nie Skody.

szynszyll 20.09.2024 13:51

1 Załącznik(ów)
Toyota TS010 1991 - wykradzina czechom

Emek 20.09.2024 13:59

V10. Miód. Genialna konstrukcja.
Cytat:

Miała tylko dwie wady. Pierwsza ujawniła się już podczas testów przed startami. Gdy zawodnik na prostej drodze odpuszczał gaz, silnik… wybuchał. Jego elementy ruchome były poddawane tak ogromnym siłom w tej kręcącej się do 12 tys. obr./min jednostce, że korbowody w tym momencie się rozciągały i rozrywały blok od środka. Na zmiany inżynieryjne było już za późno. Kierowcom pozostało mieć stale nerwy i nigdy nie odpuszczać gazu na prostych

szynszyll 20.09.2024 15:07

i dzieki temu Skoda dojechala pierwsza :) a goscie mieli w kieszeniach chinskie noze :)

Hawk1985 20.09.2024 16:43

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 860888)
jak najlepsze. gdybys byl swietym mikolajem poprosilbym Cie o T800XC z pierwszych lat produkcji. moja pierwsza przejazdzka na tym moto kilka lat temu była jak pierwsza nastoletnia zabawa cycuszkiem - samo dobro :D świetne motocykle.

No i co najlepszego narobiłeś!
Mam Vstroma 650 2005r, i przy mojej ograniczonej ilości czasu jest ok, choć brakuje nieco zawieszenia poza asfaltem i czasami mocy.

Do nowej królowej wzdycham, ale 40k nie wyłożę na moto.

A taki Tiger 800XC:
- waży tyle co Vstrom
- tego co czytam lepszy pod każdym względem
- w terenie już coś podziała
- lżejszy od NAT, no i można kupić roczniki 2011-2014 już za 25k.

Wizualnie się dla mnie podoba, ale takie ustrojstwo jak Gilera Fuoco też mi się podobało
, więc na etapie rozwoju prenatalnego coś mogło pójść nie tak :P

Wytapatalkowano

deftones 20.09.2024 22:04

Tam lepszy zawias wchodził od 2015. Wcześniejsze podobno dupy nie urywały.
Też mam Vstroma tyle że 2011 i też myślę na co by zmienić. Co by było równie wygodne, w podobnej masie na lepszym zawieszeniu i lepszych hamulcach plus trochę więcej mocy,

szynszyll 21.09.2024 06:57

2 Załącznik(ów)
kumpel wkladal do Tigera 2011 na przod cale kompletne akcesoryjne bebechy jakiejs wloskiej firmy. takze jakby ktos potrzebowal to mam kompletne srodki przednich lag do oddania. to kolegi z 2011 nie mialo zadnych regulacji i troche wierzgalo. slabo wybieralo nierownosci. mozna bylo to jakos niwelowac olejem czy wierceniem w tloczysku ale Grzes kupil caly nowy srodek z full regulacjami.

tak wyglada pudelko po tych akcesoryjnych środkach a druga fotka to to co mi zostalo. ktos chetny niech zabiera bo mi to z 10 lat juz lezy. wyjete z Tigera 800 xc 2011 bez ABS.

szynszyll 28.09.2024 13:20

4 Załącznik(ów)
jak to mówią lekarze: pacjent się nam zatrzymał. podczas ostrego dzidowania coś głośno ebło i nie dało się w pełni obrócić wałem. jak widac na obrazkach urwał się grzybek od jednego zaworu wydechowego i narobił w cylindrze 'góralskiego wesela nad ranem'. korba przeżyła - do smieci są: głowica i tłok + cylinder do szlifu, jeżeli jest z czego jeszcze zebrać.

Jarczoq 28.09.2024 21:46

Eetam ... to wygląda jeszcze całkiem. Miałem onegdaj przypadek z wbitym zaworem w tłok - to był tłok z kwiatuszkiem. :D

MrWaski 28.09.2024 22:43

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 861581)
jak widac na obrazkach urwał się grzybek od jednego zaworu wydechowego i narobił w cylindrze 'góralskiego wesela nad ranem'.

Wydechowego, mówisz...
Na jakim paliwie to się stało, 95 czy 98?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:16.