![]() |
|
To spisałem z motocykla... tego czasopisma :). I nigdzie nie jest napisane, że OBD1 jest do emisji spalin, po prostu ma być i tyle.
A z tą przepustnicą tak właśnie napisali, że do obniżenia hałasu, może sami błąd popełnili. Myślę, że NAT była od razu robiona pod euro4, wiele motocykli zniknie z Europy, bo nie opłaca się ich przerabiać pod euro4 i babrać z robieniem nowej homologacji. |
Cytat:
ODB no właśnie może ktoś z Hondy coś napisze... |
CRF1000L model 2017 ma złącze diagnostyczne DLC.
Karol, Honda Plaza |
Cytat:
czy zatem oprócz Euro4 i tego złącza są jeszcze jakieś zmiany? |
W którym miejscu umieścili złącze DLC?
|
A do czego służy w CRF 1000 '16 złącze z czerwoną kostką (4pin) pod siedzeniem strona prawa?
|
To jest właśnie złącze diagnostyczne . Chciałem tam podłączyć nawigację ( bo jeden z pinów ma 12v),ale mechanik z serwisu odradzał .
|
są dwie kostki jedna pod dupą kierowcy druga pod pasażera :)
ja pod kierowcą mam pociągnięte sterowanie 12v jeśli zapłon jest 'ON' zaś pod pasażera chyba jest stałe 12v tak mi się wydaje. |
Pod siedzeniem pasażera strona lewa masz: + stały, + po włączeniu stacyjki, masa (-), a czwartego nie pamiętam, chyba światła awaryjne. Jest to gniazdo akcesoryjne - wtyczka 6pin, 4 pin wykorzystane j.w..
Ja tam podłączyłem navi (z bezpiecznikiem 3A) i dodatkowe gniazdo 12v. Jak by co to ta kostka jest na bezpieczniku 7,5A |
No właśnie, też mi się wydawało, że czerwona kostka pod siedzeniem kierownika to złącze diagnostyczne DLC. Oj, czerwone nie dotykać! Pan mechanik dobrze gadał, zna się. :bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:05. |
|