![]() |
Nie rozumiem w czym Problem z tymi 18 toma litrami paliwa??W sumie to nic nie rozumiem z ostatniego postu
|
statystycznie człowiek którego stać na moto za ok 60.000zł z wyposażeniem nie będzie go topił w błocie ani przeprawiał przez rzeki
Biedny ten bogaty czlowiek, kiedy kupuje motocykl wyprawowy i jezdzi do serwisow bojac sie zamoczyc oslone silnika. Masakra to musi byc uczucie majac takie ograniczenia w glowie. Ja tam wole stare i wolnosc w jezdzie. A nowym tez bym pojechal tam gdzie chce. Ps. Juz rozumiem tych tlustych gejesiarzy dlaczego nie zjezdzaja z asfaltu i jezdza najchetnie do kafeterii.... |
Zasadniczo też lubię jeździć tam gdzie chcę , często nawet jest to wyjazd na kawę
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...d3e33b4222.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...42f53833c7.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...fd23d2af60.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...85fb66085d.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...d654785b21.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...7221dc68b4.jpg Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka |
|
Cytat:
https://scontent.cdninstagram.com/hp...16959582_n.jpg |
Kto nie lubi Hondy?
https://scontent.cdninstagram.com/hp...38230871_n.jpg |
Cytat:
P.S. Powiedzie "Wolę stare i wolność, niż nowe i ograniczenia" jest podręcznikowym przykładem mechanizmu znanego w psychologii jako "racjonalizacja". Lepiej być biednym i zdrowym, niż bogatym i chorym, brzydkim i mądrym niż pięknym i głupim itp. |
Arkan ,zagladaj tu czesciej prosze.Jestes fajna logiczna odmiana dla tych bzdetow ala dowcipow :dizzy:.Zgadzam sie z toba i nie widze powodu do snucia dretwych teorii i wywodow :D
|
Marku,ja wlasnie za tydzien startuje na Taki Cafe Tour.Mam ogromna ochote na kawe,a Fassik bedzie w siodmym niebie :D
|
Czyżbym miał w końcu szansę napić się zmTobą kawy?
|
Nooo byloby super,bez ciastka sie nie obedzie :D
|
Nowa Afryka
Tylko ja raczej tylko domowe ciastka, a najbardziej ze wszystkich ciastek to lubię śledzie
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...868bc69cf7.jpg Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka |
Fassi, co to za panienki nam w dziale rejwach robią? Kawusia ,ciasteczka, kocyk w garazu ...:-)))
|
Taaak sledzik,ale tez wlasnego wypieku.Puszku,sa tez na tym swiecie,oprocz mezczyzn kompletnych,genderowcy :D
|
Cytat:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...bb798c5ca5.jpg Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka |
Czyli na sledzika mam juz nowa Afra przyjechac??Kein Problem Marku :D
|
I tego ci życzę :)
|
Hahahah..ja tez :D
|
Cytat:
|
Arkan a co mowi wyrocznia na temat ludzi taplajacych sie na starych transalpach po wszystkich kaluzach, a jak kupili se beemwe albo duzego kata to nagle znajdywali tysionce powodow aby do tych samych kaluz nie wjechac? Czyzby nagle im sie plany zmienily? Czy moze w mozgu im cos kliknelo i nagle nie "przystoi" tak sie zachowywac?
Czyzby racjonalizacja zalezala od tego co sie ma miedzy nogami i dlugosci tego tego? Czy moze masy i znaczku na baku? :D |
W tym przypadku to jest racjonalizacja finansowa. Na trampku za 5 kafli dzidujesz i masz wyjebane, na beemce za 50 kafli zdajesz sobie sprawę, że na drugą nieprędko nazbierasz :D
|
Tak to pokazujecie jakby ktos z Trampka za 5 kafli przesiadal sie na nowego Gsa za 50 kafli.Mozna przeciez kupic uzywke,moze nawet okazje i sie nie szczypac.Przestancie demonizowac,bo ktos jeszcze uwierzy.Jesli kogos stac na moto za 50 kafli a chce sie talpac w blocie to napewno znajdzie piatke na trampka.Moze poprostu nie chce mu sie juz tego robic.
|
Czyli jednak wieksza kasa zmienia czlowieka na bardziej ograniczonego.... biedne te ludzie
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Posiadanie starego sprawdzonego sprzeta ma wiele zalet chyba. Oczywiscie zgadzam sie ze kazdy moze miec co chce, chwalic swoje itd. Moim zdaniem nie ma sensu walka nowe vs stare. Wazne z kim nie na czym i gdzie. |
Cytat:
Nie masz Ty lekkiego wyboru w życiu Chłopie - albo z rodziną będziesz żarł słomę na przednówku, albo będziesz idiotą ....:haha2::D |
Ja tam znam samych na Katach co do krzaków jadą... więc spokojnie.. a i kilku GS-owców też.. :D ii powiedział bym że znam więcej na Afrykach co im szkoda niż tych pozostałych...
Z resztą.Fazii nie ma co tu gadać zobacz jak jest na zlotach trampka czy afry.... jaki odsetek jedzie w trasę.off..? 5-10% maks! :D więc o czym ta mowa.. ;) |
Jeśli masz problem z tym co miedzy nogami i długością tego czegoś, lub np znaczkiem na baku - to jak najbardziej tak. Jeśli nie masz problemu, to racjonalizacja nie wystąpi.
...tak jak mówiłem - racjonalizacja w podręcznikowym wydaniu Arkan, to zaprzeczenie bo zadnego problemu nie mam z tym miedzy nogami ani z marka mojego motura :D Czemu po prostu nie powiedza: nie jedziemy bo mi szkoda tego motura albo szkoda mu jak sie wywali. Ale nie, bo opony nie te, bo go reka boli, bo zona nagle zadzwonila i dzieci chore i musi wracac.... Miliony powodow i mysla ze my sie nie domyslimy. Po prostu stracili jaja poprzez kupno kupy zelaza. Jesli ja sobie kupilbym nowego sprzeta to by tak samo jezdzil jak moja stara afra. Kupilem sobie XTeka 600 w 98 roku, na wiosce w PL nie bylo bardziej "bogatego" niz ja. reszta upalala na WSKach i jawach, zreszta ja z nimi przedtem tez na WSce upalalem. No i nawet ten XTek za kupe kasy oral z nimi te same sciezki. Fakt ze kazde uszkodzenie kosztowalo mnie kupe czasu i kasy aby czesci z zachodu zalatwic ale nie zarazilem sie fenomenem "posiadania" Ex, Wy sie nie liczycie bo kurde wymiatacie ostro na tych swoich potworach i zajebiscie. Otowrzcie jaka szkole jak prawidlowo sie takie sprzety uzywa :) ps. i nie mowie ze kazdy, ale wiekszosc. Wyjatek potwierdza regula, a tym wyjatkiem jest mafia EXa naprzyklad |
Cytat:
|
Cytat:
Jak ktoś jeździł transalpem to pewnie młody był a ten GS przyszedł póżniej i niestety większość mając trochę więcej lat jeździ ostrożniej , nie twierdzę że wszyscy . Mnie na ten przykład chyba trochę blokuje wypadek który miałem i już nie wiszę komuś na zderzaku, co wcześniej było normą. Mam też więcej czarnych myśli podczas jazdy , co także pewnie trochę blokuje. Poczekajmy na pierwsze zakupy AT i być może doczekamy się odpowiednika afrykańskiego gieesiarza , czyli afrykarza. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Jak słucham niektórych Twoich wypowiedzi, to przypomina mi się film o grupie fińskich white powerowców. Jeden się zakochał w pannie mającej kolorowe dziecko z poprzedniego związku i nie chciał iść na bijatykę z bezdomnymi wymawiając się obowiązkami w pracy. Komentarz lidera grupy był w znanym Ci tonie " Czemu nie powiesz że pokochałeś czarnuchów i nierobów, tylko wymawiasz się robotą, tatą. mamą...I co myślałeś, że się nie domyślimy?!" |
Cytat:
Fassi, ale nie wiem w czym problem... dlaczego "inni" nie mogą motocyklować po swojemu tylko według jakiś jedynie słusznych teorii? każdy widzi inaczej swoje dwa kółka i po co to krytykować? dla jednego wyzwanie to Azja a dla innego Bieszczady i emocje, wrażenia i radocha z jazdy mogą być na tym samym poziomie. Niedawno sprzedałem swoją AT, klient, który kupił miał ok 600km, chciał jechać z przyczepką więc zapytałem dlaczego nie wsiądzie w busa za 50 zeta i nie wróci na kołach... stwierdził, że to jego pierwszy motocykl tego typu i na pewno nie przejedzie tyle km, po dłuższej namowie i uzasadnieniu ekonomicznym wracał na kołach, po powrocie zadzwonił i z godzinę mi opowiadał wrażenia, naprawdę miło było przypomnieć sobie swoją pierwszą trasę :) Dlaczego wybrał AT? bardzo świadomie bo mieszka kilka km polną drogą do asfaltu a w okolicy jest sporo zadupi i kiepskich dróg :) a na dłuższą trasę się nie wybiera ze względu na pracę i ograniczenia czasowe... a ja myślałem, że przyjedzie "zaprawiony podróżnik :)" bo AT miała wszystkie usprawnienia z Wilbersem włącznie... Dodam, że mega sympatyczny gość i bardzo mu zazdroszczę bo dopiero zaczyna swoją przygodę. Wracając z Bieszczad spotkałem człeka na R1200GS LC ADV, ubrany książkowo z kuframi..., po bardzo sympatycznej pogawędce dowiedziałem się, że kupił sobie moto miesiąc temu.. na urodziny :) tak poprostu... i to pierwsza dłuższa trasa... ja tam nie widzę w tym żadnego problemu :):) no może jeden mnie na takie urodziny zwyczajnie nie stać :( |
kolego czy ta Afra nie była czasem z 93 r w jasnych kolorach jak HRC? Bo chyba znam klienta.
|
Śmiać mi się chce z wywodów i teorii Fassiego. Ale ten typ tak ma i albo się z nimi zgadzasz albo traktujesz je z przymrużeniem oka :D.Nie ma się co napinac.Pamiętam raz Niemca na ładnym GSA na Islandii . Zamurowalo mnie jak widziałem co na nim robił. Ale że Polak lubi popie ..olic, najczęściej bez sensu , stad takie dyskusje ;)
|
:lukacz:
Afrykański KKK vs Racjonalni Gejesiarze :D Idę wydech przykręcić,a potem utopić zabytek w bagnie :at: :D :D |
Cytat:
|
Nie znam się, to się wypowiem.
Gdy kupię nowy motor - napewno będę grzeczniej jeździł. Wszak radość z jazdy da mi już samo posiadanie i jego możliwości bez konieczności ich udowadniania. Zresztą, mój obecny off jest lajtowy - bo zdaję sobie sprawę, że to przeprawówka jest a nie cross od latania po czubkach drzew. Współczuję natomiast tym, co kupują kloca, sami mając nadwagę a udają 16 latków popisujących się przed pannami. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiesz Puszku....drogi.Na Islandii jest taka rzeka.Moze kiedys tam pojedziesz,to dam ci namiar.Sam dojazd do niej jest ciekawy :o.I trafilo mi sie jak Niemiaszek swoim sloniem przez nia przejezdzal.Ja wtedy pedalowalem,bo jako gender nie przystoi inaczej.Byl to 2010,wiec krotko przed koncem swiata.A Kolo zrobil ja jakby to byl wiejski srumykj w twojej okolicy.Oczywiscie na brzegu tej rzeki Stoja duze ciezarowe auta,na duuuzych kolach,zeby przewozic inne auta.Dzien wczesniej jak slyszálem,jakis Kolo utopil tam terenowke...poplynela.A ten German zrobil ja 12GSA.Wiec przestancie tu Pier..olic glodne kawalki,ze BMW takie...,a kolesie w kurtkach z szachownica tacy.Jestescie smieszni,nic wiecej :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Lądujesz w podpisie :bow: |
Hehe...a najlepsze ze większość i tak nie zatrybi :D
|
GS-iarstwo - TO JEST WĄTEK NOWA AFRYKA. Sobie załóżcie wątek Nowy Komputerowo - plastikowo - wodno - cycaty - moloch - na dwóch kołach i tam go brońcie :D.
A wracając do wątku. Jadę sobie ostatnio z fabryki i tak myślę: "Po co mi nowa afryka skoro ta jeździ i nic jej nie dolega?" To jak z nowymi telefonami - potrzebne nam są ? |
Gadzeciarz jestes wiec kupuj i przyjade katem oblukac :)
|
Nowa Afryka dla Afrykarzy:cool:
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Pozdr, |
Cytat:
Wysportowana sylwetką już nie kusisz, to może chociaż klocem i portfelem. Co do możliwości GS na Islandii - wyjątki są wszędzie, ale nie tworzą reguły. Dlaczego NOWA AFRA? Bo ma to, czego brakowało w starej - więcej MOCY. |
Wyjątki nie tworzą reguły. ..no no. .ciekawa myśl :haha2:
|
Poza tym nowa Afra ma wszystko czego stara nie miała. Nawet cenę :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |