Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Fan Klub Mitas (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=165)

kulka 18.09.2011 11:21

Cytat:

Napisał JarekAT (Post 196662)
E09 z tyłu nigdy mi się nie skończył przed przebiegiem 12 tyś km,

:D ty , a moze ty nosisz ten motocykl? :D

widocznie bardzo ostroznie jezdzisz (dla mnie zero przyjemnosci :D )
moja wytrzymala moze ze 2kkm :D tak 50/50 % off-on
no :D

aciu 18.09.2011 13:21

pewnie jakbym kupił AT na Mitasach czy TKC to nie byłoby problemu, kwestia przyzwyczajenia. A prawdę mówiąc jazda po publicznych drogach "w koło komina" nie daje tyle frajdy co buszowanie po skrótach i szuterkach na których nigdy człowiek nie był bo rozwaliłby zawieche w aucie. Jednakże będąc samowystarczalnym warto mieć również jakieś szosówki na zapas ;)

JarekAT 18.09.2011 16:54

nie będę się przepychał słownie z kulką
aciu pojeździsz to sam zobaczysz
ja cały czas na E09 od 2,5 roku ( przód i tył) i sobie chwalę
kilka kompletów już zjechałem i mam jakiś obraz
Jeden komplet tylko nie zrobił takiego przebiegu bo byłem na nim w Norwegii(5000km) + 4500 po Polsce. A niektóre szosówki po wycieczce do Norwegii są do wyrzucenia.

A teraz idę sobie ponosić Afrykę co by E09 miały większe przebiegi.

diverek 18.09.2011 17:49

Cytat:

Napisał JarekAT (Post 196679)
nie będę się przepychał słownie z kulką
aciu pojeździsz to sam zobaczysz
ja cały czas na E09 od 2,5 roku ( przód i tył) i sobie chwalę
kilka kompletów już zjechałem i mam jakiś obraz
Jeden komplet tylko nie zrobił takiego przebiegu bo byłem na nim w Norwegii(5000km) + 4500 po Polsce. A niektóre szosówki po wycieczce do Norwegii są do wyrzucenia.

A teraz idę sobie ponosić Afrykę co by E09 miały większe przebiegi.

Potwierdzam podobny przebieg. Dokładnie w lutym zeszłego roku założyłem komplet nowych E09. Do chwili obecnej najechałem na nich ok 15 kkm (50/50 % asfalt/off). Przodu już nie ma. Totalnie wyząbkowana. Niektóre kostki starły się już do końca. Natomiast tył ma się jeszcze całkiem nieźle. Jeszcze kilka kkm dało by się zrobić. Ze względu na dyskopatie też nie często noszę Afri na plecach :)

JarekAT 18.09.2011 18:03

diverek to na pewno jesteś stetryczały troszkę tak jak ja i nie odkręcasz jak kulka ;)
Chyba już czas żebym się pogodził z wiekiem i reomatyzmem który ogranicza pracę mojego nadgarstka na manetce ;)

Misza 18.09.2011 18:47

Rekordzista skończył E09 w 2000km... a nie palił jej. Inny rekordzista skończył nówkę e09 w 15 minut... no ale to głównie palił.

Mój rekord minimalny to 3000km, maksymalny 12000km. Też trochę kompletów zjeździłem.

PS Widać hłoptzy z dolnego śląska mają zadziwiającą zdolność do kończenia opon szybciej ;)

hans 18.09.2011 19:33

srednio E-09 tyl ok. 9-10 000km

aciu 18.09.2011 20:06

hmm no to nie tak źle jak piszecie, E09 kosztuje tyle co pół Anakee więc chyba warto co nie? Tym bardziej że można w lesie pobuszować ;) Dziś zrobiłem tak spacerowo jakieś 200km i nie ma tragedii, popadało ździebko i wcale nie rzuca tak jak sobie to wyobrażałem ;) więc alles klar ;)

kulka 18.09.2011 20:17

qwa , znaczy sie puntek mi jakas podrube opylil :D

Henryk-Knox 19.09.2011 11:26

Cytat:

Napisał aciu (Post 196608)
Pytanie mam...czy każdy kto przesiadł się z Anaków na E09 odczuł pewien dyskomfort i wręcz przerażenie na asfalcie?? Sucho jest oczywiście dzisiaj a już brakuje mi wyobraźni co będzie np w deszczu :( Oponki są super trochę dużo w piachu mielą no ale też motor nie waży 120kg. za to daje zarąbiście kamieniami za siebie :D Podsumowując uspokójcie mnie że można na nich jeździć 50/50 on i off bez wygibasów na zakrętach :] Na koniec dodam że pierwszy raz w życiu zmieniałem oponki w moto samodzielnie i wynik czasowy za dwa kapcie to 1h40min z konserwacją utlenionej felgi :) hura

powiem tak ; na przedzie TKC, tyŁ E09 , przejechałem 12 tys. juz mi sie konczy tył. Nową oponkę trza przytrzeć na szuterze bo inaczej na asfalcie robi sie gorąco . Jak jest suchy asfalt mozna nawet ostro wchodzic w zakret , natomiast na mokrym juz trza łagodniej , nie wspomnę o hamowaniu jak ktos ma stare przyzwyczajenie , hamowanie tyłem .Te oponki szybko sie zjadaja na asfalcie powyzej 120km , chcesz dłużej jezdzic na takiej oponce to szybkosć 100-120 .

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:37.