![]() |
Może jakieś newsy czy nastąpiły
zmiany we Włoszech co do turystyki ? |
Cytat:
Maseczki w miejscach publicznych, jak wszędzie. |
ja się dzisiaj dowiedziałem, że raczej tak na luzie nie wjadę do Ruskich...
jakieś specjalne papiery potrzebne - żółte mam ale ponoć nie wystarczą... m |
Czy to prawda że granica niemiecka ma być zamykana?
|
Cytat:
|
Cytat:
Chwila moment i nas tez nie wpuszczą, skoro na dziki budują :-) |
Cytat:
Bo na chwilę obecną Niemcy podają, że obszarami zagrożenia są obszary: Austria - za obszary ryzyka uznaje się obecnie następujące kraje związkowe (Bundeslandy): Bundesland Wien (od 16. września) Bundesland Vorarlberg (od 23. września) Bundesland Tirol (od 25. września), Dania – za obszary ryzyka uznaje się obecnie następujące regiony: Region Hovedstaden (od 23. września), Holandia - za obszary ryzyka uznaje się obecnie następujące prowincje lub kraje autonomiczne: Nordholland (Noord-Holland) (od 16. września) Südholland (Zuid-Holland) (od 16. wrzesnia) Utrecht (od 23. września) Aruba (od 26. sierpnia) St. Maarten (od 26. sierpnia), Luxemburg (14. lipca – 20. sierpnia i od 25. września), Francja – Następujące obszary / regiony zamorskie są obecnie uważane za obszary ryzyka: Auvergne-Rhone-Alpes (od 9. września) Bretagne (od 23. września) Centre-Val de Loire (od 23. września) Hauts-de-France (od 16. wrzesnia) Île-de-France (od 24. sierpnia) Korsika (od 9. września) Normandie (od 23. września) Nouvelle-Aquitaine (od 9. września) Occitanie (od 9. września) Provence-Alpes-Côte d’Azur (Prowansja-Alpy-Lazurowe Wybrzeże) - (od 24. sierpnia) Terytorium zamorskie: Französisch-Guyana (od 21. sierpnia) Terytorium zamorskie: Guadeloupe (od 26. sierpnia) Terytorium zamorskie: St. Martin (od 26. sierpnia) Terytorium zamorskie: La Réunion (od 16. września), Szwajcaria – za obszary ryzyka uznaje się następujące kantony: Freiburg (Fribourg) - (od 16. września) Genf (Genewa) - (od 9. września) Waadt (Vaud) - (od 9. września). Znaczy to tyle, że wracając z pobytu (z własnej woli) w obszarze zagrożonym (do Niemiec) należy przejść kwarantannę. Tak zabezpieczają się niemieccy pracodawcy mówiąc dalej, że za okres kwarantanny (dwa tygodnie) nie będzie przysługiwać wynagrodzenie. Wskazałem wyłącznie kraje graniczące z Niemcami. O Polsce na razie nie ma mowy. |
|
Cytat:
|
Jakby komuś przyszło do głowy lecieć do uk z nl to nie polecam.
M |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |