Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

radiolog 20.05.2017 18:15

Ale to sie urwie tylko przy masakrycznym offie, coś jak tarka,inaczej nie ma prawa

VIPER 20.05.2017 21:49

Cytat:

Napisał cygan (Post 532221)
w ASO powiedzieli mi że nie jest to przewidziane do instalacji nawigacji z uchwytami Touratecha a tylko ... :(

Jak słyszę wywody niektórych filozofów z ASO to mi się nóż w kieszeni otwiera.

No to szczęśliwi ci, którym diler przy zakupie motorka poszerzał horyzonty i namawiał na uchwyt Touratecha bo to jedyny słuszny do NAT, następnie zamawiał i montował taki uchwyt z ZUMO 595 ;) - sam to przeżyłem, ale się nie skusiłem - bo mi kolor uchwytu nie leżał. Ciekawy jestem co ci usłyszą jak stelaż pęknie.

Osobiście założyłem na pałąk ZUMO 590 na uchwycie dedykowanym dla BMW 1200 - metalowy, na kluczyk, łączna waga z navi jakieś 850 g, ramię 11 cm. W moim ASO się podobało.

Bardziej skłaniam się do stwierdzenia RADIOLOGa: "... sie urwie tylko przy masakrycznym offie ...".

yeuop 20.05.2017 22:32

gdzie w CRF 1000L jest zamontowany akumulator? jest latwo dostępny czy trzeba najpierw wymontować silnik i tylne kolo, by do niego dojść?

VIPER 20.05.2017 22:57

Cytat:

Napisał yeuop (Post 532249)
gdzie w CRF 1000L jest zamontowany akumulator? jest latwo dostępny czy trzeba najpierw wymontować silnik i tylne kolo, by do niego dojść?

A co, chcesz do kosiarki przekładać ? ;)

yeuop 20.05.2017 23:02

Ale ja nie mam kosiarki.

bukowski 21.05.2017 00:11

Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 532183)
Kurde, ale to zasłania obraz konsoli, trzeba dusić hondę o wymianę i zmianę konstrukcyjną

Jak montujesz telewizor, to przesłania :P

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

cygan 22.05.2017 11:14

Cytat:

Napisał VIPER (Post 532244)
Jak słyszę wywody niektórych filozofów z ASO to mi się nóż w kieszeni otwiera.

No to szczęśliwi ci, którym diler przy zakupie motorka poszerzał horyzonty i namawiał na uchwyt Touratecha bo to jedyny słuszny do NAT, następnie zamawiał i montował taki uchwyt z ZUMO 595 ;) - sam to przeżyłem, ale się nie skusiłem - bo mi kolor uchwytu nie leżał. Ciekawy jestem co ci usłyszą jak stelaż pęknie.

Osobiście założyłem na pałąk ZUMO 590 na uchwycie dedykowanym dla BMW 1200 - metalowy, na kluczyk, łączna waga z navi jakieś 850 g, ramię 11 cm. W moim ASO się podobało.

Bardziej skłaniam się do stwierdzenia RADIOLOGa: "... sie urwie tylko przy masakrycznym offie ...".

Ja jeszcze w off nie pojechałem ale zrobiłem traskę po bieszczadzkich bocznych asfaltach i kilka razy przeleciałem po wybojach i to wystarczyło :(

jorge 22.05.2017 12:53

Mam pytanie do właścicieli NAT, którzy mieli AT - jak byście opisali jakość użytych materiałów (metal, plastik, guma) współcześnie - to coś lepszego czy gorszego ??

Zet Johny 22.05.2017 14:02

Z tego co ktoś pisał to "plastiki" wyjątkowo mało elastyczne ale też czekam na opinie użytkowników.
Ps. Jorge czyżby Ci chodziły po głowie jakieś dziwne myśli związane z nową AT? Nie przejmuj się mi też po tym jak się niedawno do niej przymierzyłem.

MajQ 22.05.2017 14:43

Plastiki rzeczywiście wyglądaja na takie "łamliwe". Póki co na mojej nawinąłem tylko 2000 km niecałe i raczej po drogach. Teraz prawie na 2 tygodnie jadę na niej na Ukrainę i pojeżdżę po ich legendarnych drogach, zwłaszcza na wschodzie kraju (legendarnych bo wszyscy o nich słyszeli ale nikt nie widział :P) Powinienem w okolicach 3000 km dołozyć.
Zobaczymy czy będą trzeszczeć po powrocie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21.