![]() |
Cytat:
|
Byłem w sobotę na rowerze ze znajomymi z Bardejova, mówią że rząd przygotowuje się do zamknięcia granic i ograniczenia przemieszczania.
|
Ma ktoś świeże i sprawdzone informacje na temat wjazdu do Włoch? Znajduję jakieś sprzeczne informacje a nie chciałbym się odbić od granicy czy wylądować na kwarantannie.
|
Cytat:
|
Obostrzenia od soboty mogą wprowadzać autonomicznie gubernatorzy regionów, niezależnie od wytycznych rządu. Na Sycylii i Sardynii są wykonywane obowiązkowe testy w porcie, czy na lotnisku. W innych regionach takiego obowiązku jeszcze nie ma, ale jest za to godzina policyjna od 23 do 5 i tylko z autocertificazione możesz się poruszać. Region Campagna od wczoraj wprowadził zakaz przemieszczania się powyżej 5 km od miejsca zamieszkania. Dziś wchodzi w życie nowy dekret, wiec mogą coś pozmieniać. Dziś jest 15 tys. dziennie, jak będzie 30 to zamkną w pizdu wszystko w regionach gdzie będzie największy przyrost, takie są założenia.
W jakie region jedziesz? Mogę się dowiedzieć jak tam to wygląda. |
Dzięki za odzew. Adagiio, jadę bez większego planu. Początek Wenecja, potem może na Bolonię, Florencję, San Gimignano itp. Potem okolice Rzymu i ile się da na południe. Byle ciepło, niekoniecznie po dużych miastach.
|
Jakieś wieści odnośnie Węgier, Słowacji
Ładny weekend szykuje się, może jakiś Budapeszt zrobił by, ale coś słysząłem o testach covidowych, żeby wjechać na teren Węgier jeżeli nie jest to kilkugodzinny tranzyt. |
Cytat:
Od piątku na 30 dni w Romie i regionie Lazio godzina policyjna od 24 do 5, knajpy, bary, puby do 22. Nie można konsumować kupionego jedzenia przed lokalem, ani w miejscu publicznym. Ograniczenia w środkach transportu publicznego i pociągach 50% miejsc. Maska na zewnątrz obowiązkowa. Ale, jeśli cała Polska znajdzie się w czerwonej strefie to nie wykluczone że wprowadzą dla nas kwarantannę. Zadzwoń do ambasady IT i zapytaj, może coś wiedzą. |
Czosnek - Włochy płoną. Pchać się tam w tak niestabilnym czasie to szaleństwo.
|
Przez Niemcy od 24.10.20 r. nie przejedziesz.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:47. |