![]() |
Cytat:
|
Zdecydowanie jak powiada Czosnek, możesz też wrzucic na tył e09 a na przód tkc:)
|
C02 i motoz desert na przód. Jeśli mało chcesz na tym jeździć to wytrzymałość na przebieg Cię nie ogranicza a ja nie widzę różnicy na przyczepność na asfalcie, a poza różnica jest aż nadto zauważalna
|
Na tył c-02, a na przód jakiego mitaska? Kiedyś, gdzieś polecano c-11 ale nie mogę znaleźć w rozmiarze.
Te motoz desert to jakaś sprawdzona marka, bo pierwsze słyszę? Na mazury albo w góry mam ok. 350km więc ostatecznie jeśli bardzo kiepsko będzie się na tym jechało po asfalcie i będą za szybko znikać to ten raz w roku na urlopik mogę wrzucić moto na lawetkę, więc na przebieg nie patrze. |
Motoz bardzo sprawdzona. Mi C02 zszedł w 3tys km i 6tys km, Motoz też gdzieś koło 5tys km wytrzymuje maksymalnie. Natychmiast się nie kończą jak inne bardziej hc modele/typy. Jeździ się normalnie, niby indeksy prędkości niskie bo chyba 130kmh ale jechałem maksymalnie ze 180 i nic nie było. To były krótkie epizody, głównie po asfalcie latam 120-140 i przednia przy tej prędkości mocno ząbkuje, ale nie ma tragedii. Mam wrażenie, że tylnej najbardziej szkodzi gumowanie. Jakby jechać b.spokojnie z prawidłowym ciśnieniem to można uzyskać podejrzewam dość wysokie przebiegi
|
Pewnie było, ale wolę zapytać, bo nie mogę znaleźć:
E07 tył i E09 - przód ma sens ? Generalnie jestem fanem kompletów tego samego rodzaju, ale jest okazja - więc pytam :bow: |
A więcej asfaltu czy terenu?
Ja mam komplet E07 tył +TKC. Zapowiada się dobrze :) E09 przód i E07 tył raczej bym nie założył, bo na asfalcie E09 głośne, słabe na mokrym, a w terenie póki błota nie będzie to na innych bardziej szosowych pojedziesz bez problemu ;) |
Cytat:
|
Nawiązując do wypowiedzi Miszy , błędem jest zakładanie opon z indeksem mniejszym niż fabryczna prędkość max pojazdu.
Jeśli nawet "przekonacie" diagnostę i nawet na drodze Policjant nie będzie sprawdzał indeksów to w razie kolizji czy bardziej wypadku ubezpieczyciel może ( i najpewniej to zrobi) odmowić odszkodowania. Jeśli w wypadku będzie jakiś poszkodowany to całkiem możliwe że z prywatnej kieszeni trzeba będzie jemu płacić ....... może i do końca życia rentę. Dlatego trzeba przemyśleć co się zakłada albo liczyć że się uda. Znam osobiście przypadek opon z indeksem 160 w Wiadrze , pogoniłem sprzęt na kawałku 198 km/h ale jak sobie przypomniałem co ma założone to szybko zwalniałem. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:54. |