![]() |
Nie da się wejść na ten odnośnik
|
Gangi i grupy zamknięte - "Pomarańczowi"
|
4 Załącznik(ów)
Dopiero dzisiaj mam w ręce uszczelniacz.
Wiara w honde wróciła. 1. Nie masz szans tego wyrwać, a jeżeli już tak to założyć bez rozpolawiania, bo Jest to przede wszystkim odlew metalowy grubości 1 mm, pokrytego gumą, zero plastyczności, rant też jest metalowy. Jak ktoś to wyrwie to chyba z kawałkiem kartera. 2. Uszczelniacz wałka to kawaleczek uszczelki wewnątrz pierscienia metalowego, ze spreżynką od tyłu. 3. Uszkodzenie u mnie to tylko sponiewierana powierzchownie guma na zewnetrznym obrysie metalu, do uszczelniacza wałka nawet sie nie zbliża. 4. Honda jednak nie dała dupy, jest to rozwiazanie trwałe. 5. Temat wymiany olewam, ponieważ nie cieknie, a zdarty kawalek gumy mnie nie rusza. Załącznik 82504Załącznik 82505Załącznik 82506Załącznik 82507 Przy okazji aso w Krakowie miało rację, a honda plaza pisze od rzeczy, w rzeczonej plazie ciekawe co by zrobilo gdyby wyrywali na siłę. Jak słusznie zwuważono, za szybko mi uszło ciśnienie. Przepraszam za osobistą wycieczkę |
I żyli długo i szczęśliwie....
|
Cytat:
Tak czy owak :D serio - niech mi ktoś wytłumaczy na chusteczkę to tak jest zrobione. Nawet 'zjebane' BMW ma normalne uszczelniacze /DWA/ które się wyjmuje i zakłada się nowe. Nawet ONI, mistrzowie drenowania kieszeni, propagatorzy fabrycznie nietrwałych i zjebanych rozwiązań /pisze to bez cienia szyderstwa - serio tak myślę/ nie wpadli na tak idiotyczny pomysł. No nic. Czas pokaże. W takim układzie Radiolog nie napijemy się piwa, niemniej jednak cieszę się, że nie musisz pruć pieca. Dżizas - to by była forumowa akcja wszechczasów i nowe wcielenie Furii Wałka :haha2: m |
Napijemy, i piwa dwa są Twoje 😁
|
[edit: Z racji tego, ze post stracił rację bytu, to go usunąłem- Tank;)]
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
dla mnie rozwiazanie zaproponowane przez honde jest mocno nieudane. w krajach zachodnich gdzie koszty serwisu sa nieporownywalnie wyzsze niz u nas wymiana uszczelniacza za kilka euro bedzie sie wiazala z tysiacami euro/dolarow za usluge. zupelnie nie rozumiem zastosowania w tym miejscu takiego uszczelnienia. w starych AT sprawe zalatwiala blaszka nr 6, ktora utrzymywala simera na swoim miejscu. rozwiazania z CRF nie rozumiem ZUPELNIE.
|
2 Załącznik(ów)
Wydaje mi się że takie rozwiązanie wynika z tego, że przez środek uszczelniacze przechodzi 'połowienie' karteru, dlatego zwykły uszczelniacz mógł by nie działać w tym miejscu tak samo jak w jednoczęściowym karterze.
Załącznik 82509 Załącznik 82510 tak wygląda taki uszczelniacz po otwarciu silnika. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27. |