![]() |
Nie możesz polecieć w celach turystycznych, do 31 kwietnia został przedłużony stan pandemiczny i w raz z nim wszystkie obostrzenia.
Od marca to regiony będą decydować o obostrzeniach bazując na swoich danych. Realnie to czerwiec, optymistycznie może maj. Test tylko w przypadku pracy, czynności służbowych, czy wyjątkowych sytuacji rodzinnych. |
na wschód też raczej w tym roku się nie da. Tam wszystko zależy od Rosji, a ta ine żyje specjalnie z turystyki. Zresztą wystarcza im, że bogaci Ruscy nie pojechali w świat i zostawili swoją kasę na miejscu. Wygląda na to, że możecie zapomnieć w tym roku o Mongoliach i Pamirach. Teoretycznie Kirgistan, Uzbekistan i Tadżykistan są otwarte - tyle że nie ma tam jak dojechać. Pewnie zrobię transport lub dwa żeby tam sobie pojeździć lokalnie - przez zimę przybyło mi dużo nowych kropek na mapie Kirgistanu.
Spodziewam się, że i w Europie będzie trudniej... |
Cytat:
Mało optymistyczne informacje. |
Czy ktos mozne potwierdzic czy w Albania i Serbia nie ma obowiazku kwaratanny i czy mozna sie tam dostac na obecna chwile ?
|
Można. Kwarantanny nie ma. W SRB wymagają testu na covid chyba że tranzytem lecisz to wtedy nie trzeba.
Albania ma w dupie wsio. |
Cytat:
wiec na ta chwile kierunek wyjazdu balkany..... |
Hehehehehe :)
A przez Czechy, Słowację, Wągry normalnie tranzyt jest?? Pracowo wiem ze narazie do CZ nie jadę - wjazd z testem, test na miejscu i bodaj 5 lub 7 dni kwarantanny na miejscu. Potem możesz jeździć. Nie wiem czy ktokolwiek to sprawdza na granicy ale jak Cię z PL blacha dupną na autobahnie bez testów to może dupsko zaboleć... Info sprawdzone od moich Czechów. Tak wiec Alabania fajnie fajnie ale chyba teleporterem narazie. M |
Na razie tranzyt jedzie przez Czechy i Słowację normalnie , ale w następnym tygodniu nasz rząd ma zamknąc południowa granice i wjazd będzie z ważnym testem i najprawdopodobniej kwarantanna.
|
Panie Matjas wszak do Albanii można się dostać w inny sposób niż przez Czechy i Węgry. Tamtędy po prostu najkrótsza trasa leci ale nie jedyna.
|
Emek , wtedy trasa wydłuży się średnio o 1000 km w jedną stronę ponieważ Niemcy zamknęły granicę z Czechami i Tyrolem w Austrii.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |