![]() |
Cytat:
A w solidzie na pamięć wiem ile razy przycisnąć do danej litery i jedynie zerkam kontrolnie na tekst . Sporadycznie jakaś poprawka. Możesz robić jednocześnie cokolwiek innego w tym czasie i oczami i drugą ręką. Co do baterii , w ciągu 10 godzin wykonałem kilkadziesiąt telefonów od krótkich do kilkuminutowych i parę smsów .......zeżarło 2 kreski. Żeglując , mało dzwonienia , czasem sms , ok 5 dni bez trudu. |
Dzieju ale smartfonowi możesz podyktować esemesa i powiedzieć do kogo ma wysłać , bez dotykania :)
|
Z tym dyktowaniem działa to od Androida 3.cos, a komuś pokażesz dziś to robi wielkie łał. Gro ludzi nawet nie wie po co ten mikrofon przy klawiaturze. Tak to nawet smsy prowadząc auto da się w miarę bezpiecznie pisać.
Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka |
Ten mikrofon przy klawiaturze to może jest potrzebny ale trzeba jeszcze nauczyć nasze urządzenie nie wiem swoje nowy miało być twojej wymowy swojej a nie swojej swojej a nie twojej teraz jest dobrze proszę nic.Powiedziałem. I nawet zadziałało
|
A mój telefon służy do dzwonienia :) Normalnie mówię do niego, ktoś słyszy, a ludzie w szoku, że mówię i nie ma SMS :) Taki sobie mało śmieszny żarcik filozoficzny :) Że mamy czas na dyktowanie SMS zamiast rozmowy :D
|
Cytat:
Używam tej funkcji w służbowym przy podawaniu adresów do nawigacji , o ile akurat wszystko działa. Ostatni miesiąc można dostać szału z tym galaxy , rzuca dotyk , jak już nawiguje to cuda odstawia , w trakcie ma swoje pomysły , czasem żyje swoim życiem........ więc nie można na nim polegać , a skoro nie można polegać to nadaje się tylko do spuszczenia w sedesie. Cytat:
Nie zapomnę też sytuacji jak niosłem jakieś paczki , odbieram solida , przyciskam ramieniem do ucha idę gadając dalej a on po chwili jakoś mi się wysuwa , spadając odbija się od buta i ląduje w kałuży...... po czym go podnoszę , strząchuję wodę i dalej gadam....... miny przechodniów to widzących bezcenne :haha2: |
Cytat:
|
Cytat:
Samsung ma asystenta Bixbi czy coś takiego, działa podobnie. |
Wypowiadasz magiczne -"Ok google" a następnie np.
- "sms wesołych świąt do np. mama" - potwierdzasz i już ;) oczywiście net włączony. Na galaxy s7 działa i na s5 też działało |
A nie można do mamy zadzwonić i jej to powiedzieć zamiast się cieszyć, że można podyktować i wysłać? :) Pytanie retoryczne :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:50. |