![]() |
okazało się że bateria była całkowicie padnięta....i czy ktoś posiada ten kabelek tą płytką gdzie są cztery bolce, z którą łączy się navi....bo okazuje się ze u mnie od drgań dwa bolce się wytarły trochę i na razie działa ale jak długo nie wiem....myślałem że mam w samochodowej to samo jednak tam nie ma tej płytki....chętnie przygarnę lub odkupię....
|
......a zapomniałem najważniejszego.....ATomku dziękuję jeszcze raz za gratisową baterię.
|
Baterię dostałem na zapas od Zbyszka, miałeś szczęście...:)
I tak oto życie wokoło staje się piękniejsze, wypełnione dobrymi uczynkami o których musi dowiedzieć się cały świat!:) |
ATomku, dzięki za śrubkę (i nie tylko :-))
|
Stałem się szczęśliwym posiadaczem akcesoryjnej baterii nokii, którą naladowałem przez gniazdo usb. W momencie odkładania włączonej nawigacji na stół ta samoczynnie wyłączała się. Tak było kilka razy. Za każdym razem trzymając ją w ręku zaskakiwała bez problemu. Postanowiłem ja rozkręcić. To co zobaczyłem z lekka zamurowało mnie. http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f813b5c67a.jpg
Styki baterii oderwały się od lutu. W tak newralgicznym miejscu nie zastosowano przejścia i lutowania na drugiej stronie płytki. W ruch poszła lutownica . Na razie jest ok, luty poprawione. Teraz czas na testy. Wysłane z nokii 3510i |
Hej.
Moj Lark po odpaleniu ma przesuniety ekran i miga,,, o co mu chodzi ? nie doznal zadnych urazow ani przemoczenia. Pozdrawiam. |
Ktoś się orientuje co może być przyczyną długiego uruchamiania się larka, tzn. po wciśnięciu na chwilę przycisku on/off ekran startowy pojawia się dopiero po ok. dwóch minutach ? Przycisk on/off na pewno sprawny - nawigacja wyłącza się natychmiast po przytrzymaniu przycisku. Robiony factory reset, na zasilaniu jak i na samej baterii jest to samo. Wcześniej nie było tego problemu.
|
Po prostu, wasze Larki już was powiadomiły, że potrzebują zmiany.
Mój, nie/stety jeszcze dziarsko bryka. Tak jest z larkami 50/50, albo chodzi latami albo szybko zdycha |
9/10 zdechło :Thumbs_Down:
|
2/10 jeszcze działa liczę mój i Mairas-a :)
Paweł. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:24. |