![]() |
A masz możliwość uzyskania nr VIN sprzęta, z którego pochodzi sprzęgło ?
|
Cytat:
a na tym forum piszą , że to to samo co Deauville http://www.visordown.com/forum/forum...4793/v/1/cp/1/ |
Myślę że bez numeru VIN się nie obejdzie ...
Z tego wynika że Devilka ma numer części : 22100MBL610 http://www.cmsnl.com/products/outer-...h_22100mbl610/ Mnie niepokoi jedna rzecz. W tej instrukcji, którą wkleiłeś jest taki "special tool" pod nazwą "clutch center holder". Zastanawia mnie po co się to stosuje ? Czy jeśli nie użyje się tego przyrządu centrującego to można coś krzywo skręcić do kupy ? http://hawkworks.net/manual/images/7/7-13-img03.jpg |
To special tool to nic więcej jak tylko owo narzędzie służące do przytrzymania kosza podczas odkręcania lub dokręcania... No a z tym sprzęgłem od Deauville to zapytam pana z serwisu CHądy... może coś doradzi...
Otóż znalazłem człowieka w Sokołowie Podlaskim, czyli nie daleko ma NTV Deauville z 2000 r na części ... umówiliśmy się że wezmę swoje sprzęgło od Afri podjadę do niego porównamy oba sprzęgła no i będzie wiadomo o co kaman... ale to po niedzieli... |
3 Załącznik(ów)
Ot i zakupiłem sprzęgło od Deauville... jest jednak pewien haczyk... wieniec na koszu od Deauville ma o 1 ząb mniej od tego na koszu Afriki..bo sprzęgło w idealnym stanie i niczym nie różni się od tego w Africe... ale postali my podumali i wpadli na pomysła, żeby w takim razie wziąć do kompletu koło zębate z wału napędzające kosz Deauvilki ( 2 zęby więcej niż w Afri)... w sumie zmieni się przełożenie pierwotne tylko pytanie jak bardzo ... no ale to okaże się w praniu... ale tak czy siak, za kompletne sprzęgło... plus te koło napędzające i tulejka kosza... zapłaciłem.. całe 150 zł... no i jak tu nie brać... kosz nie ma luzów, spręzynki siedzą sztywno i solidnie, tarcze jak nówki... Jeśli cała operacja nie wypali to ostatecznie roznituje i przerzuce tylko sprężnki ... i zostawię tyko całą tą część z wieńcem od Afri... a całą resztę sprzęgła wezmę od Deauvilki.
Z prawej kosz od Deavilki z kołem napędzającym z lewej Afri Załącznik 2680 Toarcze, docisk (czy jak tam to zwał ) co żeśmy z Szymonem połamali :) Załącznik 2681 No i komplecik, przełożenie pierwotne od Deavilki w silniku Afri. Załącznik 2682 Czekam teraz na uszczelkę do pokrywy sprzęgła i na główną część eksperymentu... będzie to robiło czy nie ... ? |
Cytat:
|
mi tam to sprzegło nap..la chyba od kupna czyli 2005 rok. Hubcio sam świadkiem że nie ma targedi ;) ale ok. jedni nie zjeżdżają z asfaltu i nawet Wietszny ich szanuje, no to SZACUNNNN !!!!:p
ale tak BTW. czy komuś sie to sprzęgło urwało albo co..? i drugie BTW przecie jak sie jedzie to tego nie słychać ;) to cy sie katujecie tym w garaży czy co bo nie czaje bazy :p |
Cytat:
Podzieliłem się całym doświadczeniem na stronie Adventure Rider.com no i mam dość pocieszające przypuszczenia ... po zastosowaniu przełożenia głównego od Deauvilki 67x38 (ilość zębów na koszu x ilość zębów na wale korbowym) w miejsce oryginalnego 68x36 przełożenia nieznacznie się wydłużą o jakieś 6% w stosunku do oryginału... czyli przełożenie oryginalne 1,888 i nowe 1,763 ... co daje 93,7 % oryginalnego przełożenia... prawdopodobnie bedzie to porównywalne ze zmianą o jeden ząb (dodany) na przedniej zębatce w przełożeniu finalnym . |
Cibor nie gadaj tylko składaj. Opowiadaj jak już będziesz jeździł :)
|
Nadejszła wiekopomna chwila... poskładałem na szybkiego Africzkę, bestia nie chciała odpalić , ale w końcu zagadała... pojeździć nie pojeździłem.. tylko na jedyneczce po podwórku... ale efekt jest zadowalający... sprzęgło pracuje cichutko, żadnych stuków, puków , rzężenia... czy to na wciśniętej klamce , czy to na nie wciśniętej... Jeszcze nie wiem jak z tymi przełożeniami...czy będzie to odczuwalne... ale niebawem sprawdzę... Póki co z efektów przeszczepu jestem bardzo rad... :oldman:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:57. |