Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Dookola (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14792)

ArturS 28.09.2012 19:47

Lipa jeszcze większa - w najlepszym przypadku regler mu zjarało. Niech facet kombinuje, może zamieni chinkę na jakiego ruska ;)

mishieck 28.09.2012 21:04

Z FB:
Cytat:

Ja już nic nie rozumem. Po pożarze, akumulator się całkowicie rozładował. Ładowałem go 2 godz i nie tylko motocykl zwyczajnie zapala, ale i łomotanie w silniku zniknęło. Przez ten czas wokół motocykla zebrało się kilku miejscowych motocyklistów i cóż ... „porwali” mnie do siebie. Ciekawe jak to się skończy. Chyba jednak jutrzejszym bólem głowy.
I najlepszy komentarz:
Cytat:

Chłopie, nie rób z siebie ofermy. Napisz coś o podróży i ludziach. Jeśli co chwilę będziesz pisał tylko o tym co się psuje to do czego to zmierza ? Masz przed sobą długą drogę, krótkie dni, deszcze jesienne, zimne wieczory i noce, błoto, pokaż, że sobie radzisz. Nie umrzesz, bo Rosjanie Ci nie pozwolą.
:Thumbs_Up:

NaczelnyFilozof 01.10.2012 20:38

Zapominacie o jednej rzeczy.

On jest Polakiem.

Da rade. :Thumbs_Up:

Brambi 02.10.2012 12:53

Właśnie Filozof !!!

Ale tak czytam i sobie myślę że uszy to ma czerwone i mu się czka strasznie bo
jedzie sobie po swojemu, opowiada po swojemu, a ludzie go smagają ozorami ze aż przykro.
Może za dwa lata pojawi się pod kolumną z poszarpanych galotach z ramą junaka na szyi i będzie nasz Polski podróżnik i jaki będzie wspaniały, ale teraz zabrać dowód rejestracyjny ku… dobrze że uciekł za granice !!!

Agent 02.10.2012 14:26

Tak, to prawda. Wszyscy tylko by krytykowali bo sami nie potrafią, albo się boją. Na pewno.
Na wschodzie gdzie jeździ wszystko i wszędzie, gdzie nie przestrzega się przepisów bezpieczeństwa, które ktoś wymyślił by uprzykrzyć wszystkim życie i wydusić z ludzi kasę, na pewno nikt się nie przejmie, że ten motocykl nie spełnia tych wszystkich norm.
Jak nie zabije siebie, ani nikogo innego to wszystko będzie ok. Zostanie 'bohaterem' i dożywotnio w knajpach będą mu stawiać browar by posłuchać jego przygód.
Gorzej jak komuś coś się stanie, ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania, a nasz krajan będzie do końca życia płacił za 'błędy młodości'.

Brambi 02.10.2012 14:58

Nooo z grubej rury teraz pojechałeś
ale rozumiem myśl przewodnią, choć argumenty wagi ciężkiej
i z tym kamieniem coś mi się kojarzy wiesz niech ten rzuci pierwszy itd.
W każdym razie pojechał możemy być spokojni :)
Szkoda ze go nie miał kto uświadomić.

graphia 02.10.2012 17:14

Rosja to pół biedy ale przecież on chce jechać dookoła świata.... a więc prędzej czy później wjedzie do kraju gdzie ktoś go zważy i zatrzyma dowód :) (jest też szansa, że wcześniej powyrzuca większość bambetli :))

rambo 17.10.2012 14:39

1 Załącznik(ów)
Zgaduj zgadula :D

Załącznik 34638

ArturS 17.10.2012 16:51

Chyba wózek boczny z jakiego IŻa, więc wagowo będzie już fiat 126p :cold: Jeszcze mnie zastanawia jak to to wydala z prądem - grzane manety, gacie, kamizelka, skarpety, dwa szperacze, radio jakieś, jak dojdzie wózek boczny, to się pewno nie będzie szczypał i dojdzie lodówka :D i kto wie co jeszcze. W tenerce załącze drugi reflektor H4 i już ledwo zipi, a ten daje radę :confused:

rambo 17.10.2012 17:25

Ja też nie wiem jakim cudem on dalej jedzie bo wydajność prądnicy jest ze dwa razy mniejsza niż w afryce czyli pewnie ze 180~200wat.
WIdocznie czegoś nie wiem o prawach fizyki ale gość ma wyjątkowego farta :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33.