Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Koniec produkcji 990 adventure!!!!!!!!!!!! (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=15018)

Misza 14.10.2012 21:49

Tylko co to znaczy 'prawdziwy teren' :) Ciężko będzie stwierdzić czy to motocykl lepiej robi czy kierownik, niektórzy więcej spędzają czasu w piachu inni w górach. Jakby co to na dolnym śląsku są i piachy i góry, błoto i szybkie szutry, rwące rzeki do przekraczania. Inna sprawa że bez problemu można ułożyć taką trase, że boksery zawisną, słabsze motocykle nie nadążą, te z niskimi wlotami się zaleją wodą, za ciężkie wsiąkną w błocie a kateemom skończy się paliwo :) i co wtedy :) wyjdzie, że żaden motocykl nie jest git bo nikt nie dojechał do końca :)

EDIT: A w praktyce wygląda to tak, że dobry jeździec na wszystkim pojedzie tak samo, tylko faktycznie boksery mają ten niefart bycia znacznie szerszymi. Co naprawdę może się zemścić na wąskich singletrackach z kamulcami. Z awaryjnością to nie wiem jak jest, to głównie problem posiadacza. Jak dba tak ma. Dziwne, że jak nie dbam w ogóle a toto jeździ ciągle i nie zamierza przestawać. Liczy się adwęczer i fun z jazdy a nie literki na baku chociaż niektóre z tych literek faktycznie zajebiście wyglądają. Ludzie wydają coraz większe pieniądze na nowsze technologie w motocyklach, no spoko nikt im nie broni. Ostatnio się wybrałem z kolegą z rejonu pojeździć po górach, on ma afryke na zawieszeniu ktma z niby dobieranymi sprężynami indywidualnie itp pierdy. No fakt na rajd to bym takie zawiecho przytulił ale do niedzielnego pomykania po górach... po co :) Zresztą jego zdanie było podobne :)

motormaniak 14.10.2012 22:40

Cytat:

Napisał Misza (Post 263296)
dobry jeździec na wszystkim pojedzie tak samo

Troszkę się zapędziłeś z tym stwierdzeniem. A prawdziwy teren znaczy urozmaicony teren tam - gdzie nie wjeżdżam skuterem. - a szuterki robię bez problemów. Wiem że wielu z forumowiczów jest mistrzami kierownicy..., ale ciągle siedzi mi w głowie jak na rozpoczęciu w Wildze autor hymnu afrykańskiego objechał wszystkich na GS1200 w konkurencji sprawnościowej... Może czas się skonfrontować a nie "bajać".

ex1 15.10.2012 01:45

i może holan i dopra przyjadą na HP2 :D

dopra 15.10.2012 11:22

Cytat:

Napisał ex1 (Post 263336)
i może holan i dopra przyjadą na HP2 :D

ja rok nie jeździłem a offie, poza tym się nie zrosłem do końca, także ze mnie pożytku nie będzie

Patiomkin 15.10.2012 12:21

Cytat:

Napisał ex1 (Post 263288)
noo właśnie zróbmy w końcu jakieś zawody :D

Deklaruję obecność i udział.

Wystawiam AT RD03 po przeszczepie - przód WP, tył WP. Wydech lekki, kierowca nie:)

ex1 15.10.2012 15:55

ja też bym chętnie powalczył, cienki ze mnie kierownik, nooo ale za to sprzęt mi nadrabia :D

też.mam WP z przodu i z tyłu :D

Lepi 15.10.2012 16:10

Nie kombinujcie, do "wyścigu" powinny stanąć motocykle bez żadnych przeróbek. Tylko seria! Dajmy równe szanse :)

motormaniak 15.10.2012 16:22

Cytat:

Napisał Lepi (Post 263408)
Nie kombinujcie, do "wyścigu" powinny stanąć motocykle bez żadnych przeróbek. Tylko seria!

Po co się ograniczać - wszak i tak są to różne klasy motocykli.. Jak zabawa - to zabawa- nie będziemy też ważyć zawodników :)

kruk 15.10.2012 16:27

Uwazam ze wszystkie motongi powinien przetestowas Stig coby bylo sprawiedliwie

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Fizolof 15.10.2012 16:32

Cytat:

Napisał Lepi (Post 263408)
Nie kombinujcie, do "wyścigu" powinny stanąć motocykle bez żadnych przeróbek. Tylko seria! Dajmy równe szanse :)

I powinno być komisyjne tankowanie na jednej stacji benzynowej z tego samego dystrybutora, żeby później nie było, że ktoś miał "chrzczone i maszyna mu nie szła", inny w "w ferworze walki" zalał ON a krezusy na Vervie czy tam Shell V Power latają i mają przez to 30KM więcej :haha2::haha2::haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.