![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ano OK, mialem na mysli oryginaly Hondowskie. Sciagacz mialby sens jak masz serwis, i robisz to co chwilę. A tak?
|
Cytat:
przecież wiesz |
Cytat:
|
Do rozcięcia starej bieżni polecam technika dentystycznego.Mają mikrosilniki i tarcze do obróbki stali -każdej nawet tytanu. Usługa dośc nietypowa ale zapytac warto.
|
Zdjęcia bieżni łożyska główki ramy po masakrze piłą mechaniczną i nie tylko... :)
Jako, że obiecałem juz wcześniej zdjęcia zmasakrowanej bieżni łożyska główki ramy przesyłam linka do galerii na picasie...jest kilka zdjęć. Dodatkowo dokładam zdjęcie uszczelki zbiorniczka płynu hamulcowego w celu przedstawienia jaki wpływ na gumę ma płyn hamulcowy - kształt mnie rozbawił :)
http://picasaweb.google.pl/pawel.dzi...eat=directlink Pozdrawiam i życzę przyjemności przy tej wymianie :) |
Kształt uszczelki jest w pożądku. Mam tak samo.
Troche inaczej wyobrażałem sobie rozcinanie bieżni.... Nie obraź się, ale nie bedziemy go raczej proponować w Afripedii :) PS: Jak się przyjrzeć to widać, że w końcu pękło.... |
Nie obrażę się bo nie ma o co. Zdaje sobie sprawę, że wygląda to mało estetycznie i krajobraz jest jak po wojnie. Robiłem to pierwszy raz i teraz już wiem jak wymieniać to następnym razem. Zdjęcia przedstawiają bieżnię po kilkunastu próbach gdzie dopiero ostatnia okazała się skuteczna (nacięcie prowadzące z lewej górnej strony do prawej dolnej) Gdybym zastosował tę technikę od razu nie byłoby ani problemu ani śladów tej masakry.
Pokazuję, to co zrobiłem, w ramach przestrogi (mimo tego, że sztycy nie uszkodziłem w najmniejszy sposób). Techniki, które wypróbowywałem przy zdjęciu bieżni były radami osób pracujących w warsztatach motocyklowych tak więc...próbowałem. Dremel poradził koleś w serwisie Hondy w Poznaniu - zadziałało dopiero to i wiem że takiej metody będę używał następnym razem. Zdjęcia mogą posłużyć jako przykład - jak tego nie robić jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:31. |