![]() |
ups, generalnie te kleje potrzebują dostęp do powietrza bo twardnieją pod wpływem wilgoci z tego powietrza...
|
lepi jesteś pewny?
Klej anaerobowy - klej, który wiąże pod wpływem kontaktu z metalem (stal, aluminium, miedź) i przy braku tlenu. Służy do klejenia, mocowania elementów metalowych: śrub, tulei, łożysk. Musi być przechowywany w pojemnikach, które przepuszczają powietrze. Produkowane między innymi przez: Permabond, Chester Molecular, Loctite, Chemence. |
o tej porze nie jestem. Sprawdze jutro.
|
koleżanka mówi, że nie mam racji. Ot stary a gupi :)
|
spoko... nikt tu nie jest alfa i omega :D wszak po to tu jestesmy co by se pomagać.
|
Dobra, wracając do tematu.
Korzystając z okazji, że silnik na stole zdemontowałem ową zębatkę. Te trzy śrubki zabezpieczające w części gdzie wchodzą w rowek straciły około 5% średnicy. Ścierają się, raczej nie powinny, może ścinają? :mur: Dodam, że zębatka ma minimalny luz osiowy i promieniowy. Po następnym tysiącu sprawdzę ponownie. Już na wszelki wypadek zamawiam normalną... |
Dlatego (ja myślę) ze jeżeli ktoś ma wałek napędowy już wyrobiony-powinien zastosować technikę "kleje locltiem",a kto ma wałek jak nówka jeździ na oryginalnej zębatce.
Myślę ze to wyjdzie dużo taniej niż wymiana całego wałka . Ale mogę się mylić,bo co ja tam w sumie wiem :-) |
kurcze, ja jednak bym wolał nie ryzykować i wymieniać calość
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:18. |