![]() |
Mam od cbr954 z dodatkowym "magicznym" kabelkiem i nie mam z nim żadnych problemów.
|
dzis mialem na warsztacie trampka z 1994 w stanie salonowym z przebiegiem 30 tys km. wszystko w oryginale, lacznie z reglerem i instalacja. na wolnych przy zapalonych swiatlach dlugich 13,6v po dodaniu gazu 14,0 - 14,2v, wiec niech mi tu nikt nie opowiada bajek o mchu i paproci...
pomiar na klemach |
Cytat:
|
Cytat:
|
koles z forum ta z przemysla adam nie znam ksywy bedzie chcial to sie przyzna
p.s. trampek 1997 na wolnych 14,2v - amen |
walnalem se prawie 400km. wnioski.
akumulator naladowany na 12.9V, czyli generalnie laduje sie chyba elegancko. podczas jazdy trzyma pieknie 13.8V. rów-niu-tko. na rozgrzanym silniku, jak zahamuje silnikiem i zwonie do 'stop', i stoje na jałowych obrotach (mam jakies 1100-1200obr, wiem, ciut za nisko jest ustawione) jest ładowanie 12.2-12.5V i powolusku sobie wzrasta o 0.1V az do 13.8. ciekawe :) jak dodam w gaz stojac, wzrosnie od razu do 13.8V. generalnie działa i ładuje na wystarczajacym poziomie. ale coś ciągle jest dziwnie, inaczej niż kiedys. mam grzane manetki które czasem działaja, ale przeważnie nie działaja (od daaaawna). mam gniazdko zapalniczki które nie działa ( od daaaawna) jutro wezme nozyczki i odetne to w diably i wyrzuce. zobacze czy bedzie jakaś zmiana :) po co mi odbiorniki, ktore nie działaja a moga robić bałagan. no i jeżdze. |
Gerard jak masz takie ladowanie na wlaczonych swiatlach to jest ok a co chcesz większe ladowanie zeby wygotowal sie akumulator?
|
tak jak pisalem. to napięcie nie wydaje sie groźne, ładowanie jest na pewno nei przeładowuje.
jedno co nei daje mi spokoju - że jest inaczej niz bylo kiedys :) ot, odmiana której wytłumaczyć nie potrafie :) |
inny regler - inny typ tranzystorów - inna praca.
|
to nie to :)
przed podmianą bylo tak samo. a zamienilismy tourmaxa, na tourmaxa. dobra, pora spać! a jutro jeździm dalej. temat do zamrażarki, coś sie wysypie na amen to będe raportował dziekuje za wszystkie podpowiedzi i porady! nauczylem sie czegoś-tam |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |