Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Osłona na reflektory - ala touratech (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=279)

Matek 02.02.2009 12:02

Witam,
jestem zainteresowany osłoną na reflektor.
Proszę o jakies zdjęcia i opis na priv.

Pozdrawiam

daniel_87 02.02.2009 14:01

juz odpisuje zainteresowanym, w strefie africa twin jest pokazana taka ładna profilowana do rd07 (kocie oczy) z poliweglanu, Hiszpan ma zamiar wykonac taka z blachy aluminiowej czyli blaszka ma miec powycinane otworki jak siatka. Próbujemy wykombinowac cos na podstawie fotek ale najlepiej bylo by zebrac miare z afryczki. Niestety ja jestem z łodzi a on z dębicy moze ktorys tam mieszka w okolicy?

podos 02.02.2009 20:52

Cytat:

Napisał daniel_87 (Post 42019)
juz odpisuje zainteresowanym, w strefie africa twin jest pokazana taka ładna profilowana do rd07 (kocie oczy) z poliweglanu, Hiszpan ma zamiar wykonac taka z blachy aluminiowej czyli blaszka ma miec powycinane otworki jak siatka. Próbujemy wykombinowac cos na podstawie fotek ale najlepiej bylo by zebrac miare z afryczki. Niestety ja jestem z łodzi a on z dębicy moze ktorys tam mieszka w okolicy?

Ale to się mija z celem... moim zdaniem oczywiście.
Zaletą poliwęglanu jest to, ze syf scierasz z plaskiej plazdiczanej powierzchni...
Jak bedziesz mył reflektor pod tą śliczną, dopasowaną alu blaszką? Za każdym razem odkręcał?

daniel_87 03.02.2009 00:21

Panie najster to ne bedzie dopasowane idealnie chodzi mi o kształt oczu a nie o taki profil ze ma wygladac jak owiewka, bedzie wygladac jak siatka tylko zamiast takich wywalonyk bezksztaltnych siatczanych oczu ma miec ksztalt (zarys) jak ta poliwęglanowa

podos 03.02.2009 09:51

1. to tylko pamietaj ze jak nie odsuniesz tego na 4-5 cm nie wsuniesz dłoni i nie umyjesz szkieł.
2. przemyśl materiał. Byli tacy co robili takie wycinanki z nierdzewki. Alu nie bedzie z miękkie?

eRTe 03.02.2009 10:34

Tak mi się wydaje, poprawcie jesli się mylę:
- siatka czy inna wycinanka może pomóc przy większych kamykach, te małe w złośliwości swojej i tak (za przeproszeniem) przelecą przez te dziurki.
- poliwęglan czy inne tworzywa sprawdzą się przy tych małych bo większy i tak je skasuje.
- przy parkowaniu w zadku ciężarówki czy dumnym jeleniu (tu nie mówimy o zadku) nic nam nie pomoże.
Czy nie dorabiamy ideologii? To chyba tylko "gadżet", chociaż rękawice suszyć można...

podos 03.02.2009 10:38

A jechałeś kiedyś z "mądrym" kolegą co na kamieniach odkręca manetę obsypując wszystkich z tyłu kamieniami? Całkiem duże latają. Małe nic Ci nie zrobia. To nie ma chronić przed dzwonem i jest oczywiście gadżetem. W dodatku rozprasza światło i nie ma homologacji...
Ale lampa kosztuje też parę stówek...

eRTe 03.02.2009 11:23

ok, ok... zgadzam się a wniosek?

p.s. zdaję sobie sprawę, że na dzwona nie ma rady...że lampa kosztuje...itp,
masz rację a tak na spokojnie - mała masa i duża prędkość... też może narobić. Wszystko kwestią wyboru.
pozdrawiam!

Pawel 03.02.2009 23:17

A ja osłone z plexi mam i nie narzekam. Trochę krzywo wyciołem, ale teraz już wiem że sie sprawdza i przy okazji pobytu w Polsce kazałem sobie profesjonalnie wyciąć sztuk dwie. Jak najdzie mnie ochota to sobie zmienię i będę miał ładną.

Czy kamień ja połamie? Pewnie tak tylko pytanie jaki duży?

Pewnie taki że jak trafi we mnie to mnie z moto zrzuci.

No i nie zapominajcie że w kaskach też są plastikowe wizjery i jak dostanie kamieniem to nic specjalnego się nie dzieje. Pewnie zaraz ktoś powie, że w kasku to mniejsze i do tego wygiętę. Prawda, a jak pęknie to znaczy, że gdybym jej nie miał to szukałbym reflektora, a tak to tylko do garażu wymienić na nowe.
Dodam tylko, że koszt wycięcia takiej osłony to 12zł.

Zdrowia :zdrufko:

daniel_87 04.02.2009 00:22

ja bede mial niedlugo 1 sztuke jak sprawdzi sie na tluczniu wapiennym i w myciu daje wam foto cene i co tam chcecie jeszcze

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20.