Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   AJP pr7 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28005)

KristoF 07.12.2016 19:55

Z lusterkiem sprawa po macoszemu pewnie: i tak wymienią lub zdejmą. Arkan- nie byłbym taki pewny, pamiętaj o denominacji w latach 90. 1:10000 :)
Dual 4 life! To je złoty środek. I pozwiedzać teren z namiotem i coś deko powygłupiać się oraz podjechać po czarnym bez stresu, nawet hajłejem bokiem ale ze spokojną głową. Kwestia ile za ile oferują.

mikelos 07.12.2016 20:54

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 509584)
Tak jak pisał Arkan;
[...]
Co do porównania do 701.
Na plus brak sterowania ridebywire(choć nie słyszałem, żeby był z tym jakiś problem, choć wiadomo, że awaria elektronika nie jest przyjemna)
Skok zawieszenia 300vs275 na korzyść ajp, ale czy na prawde w tego typu motocyklu to znaczna różnica?
ajp ma zbiornik 17l 701 13l
[...].

Po zeszłorocznej integracji na UKR nasz kolega wrócił z Katem 690 do bazy w Ilżu na pace. Wystarczyło kilka solidnych kałuż by ride-by-wire się zesrał. Trzeba baaaaardzo dokładnie czyścić manetę :)

Co do serwisów autoryzowanych KTM - znam kilka brzydkich historii ale nie będę powtarzał, obiecałem sobie że dziś nie będę rzucał już mięsem.

Co do akcesoriów do Husky - to jest nieporównywalnie mniejsza niż do K690. Trzeba kilku lat by rynek się zapełnił.

Ktoś dalej porównuje w tym wątku ceny: to że akurat jest promo na Husky wynika z końca rocznika i zmiany w piecu. Swoją drogą, po co w singlu 74 KM ? Normalna cena to 41 KPLN vs 43 KPLN za PR7 i to trzeba ze sobą porównywać. Jak kurs Euro poleci w górę, to zatęsknimy za motkami po 40 tysi PLN :(

Tak czy siak: ważne że jest alternatywa dla Husky/K690. Nie ma co się okłamywać - stare strucle na których jeździmy się kończą i czas rozejrzeć się za kolejną generacją :)

JarekO 07.12.2016 21:12

Ciekawe ile teraz kosztowałby nowy LC4 ADV? Ja w PR7 upatruję dla siebie następcę małego ADV. Chętnie przymierzę się w Warszawie jak będzie taka możliwość.

borys609 07.12.2016 21:19

Jarku, dokładnie tak samo na tą sprawę patrzę... Wierzę natomiast w to, że zanim w końcu uciułam choćby na połowę nowego PR7 (by drugą połowę wziąć w kredycie), mój LC4 ADV udźwignie misję wożenia mojego tyłka :).

Powtórzę się pewnie. PR7 nie kosztuje dużo. On kosztuje normalnie. To my za mało zarabiamy...

Sidorowski 07.12.2016 23:08

Cytat:

Napisał mikelos (Post 509697)
Po zeszłorocznej integracji na UKR nasz kolega wrócił z Katem 690 do bazy w Ilżu na pace. Wystarczyło kilka solidnych kałuż by ride-by-wire się zesrał. Trzeba baaaaardzo dokładnie czyścić manetę :)

Co do serwisów autoryzowanych KTM - znam kilka brzydkich historii ale nie będę powtarzał, obiecałem sobie że dziś nie będę rzucał już mięsem.

Co do akcesoriów do Husky - to jest nieporównywalnie mniejsza niż do K690. Trzeba kilku lat by rynek się zapełnił.

Ktoś dalej porównuje w tym wątku ceny: to że akurat jest promo na Husky wynika z końca rocznika i zmiany w piecu. Swoją drogą, po co w singlu 74 KM ? Normalna cena to 41 KPLN vs 43 KPLN za PR7 i to trzeba ze sobą porównywać. Jak kurs Euro poleci w górę, to zatęsknimy za motkami po 40 tysi PLN :(

Tak czy siak: ważne że jest alternatywa dla Husky/K690. Nie ma co się okłamywać - stare strucle na których jeździmy się kończą i czas rozejrzeć się za kolejną generacją :)

Michał, nie ride by wire tylko guzik ignition był zawalony błotem, jak wysechł to przestał zamykać obwód i nie startował rozrusznik. Postał w nocy na deszczu, rano zaskoczył i wróciłem na kołach.
Najfajniejsze jest to, że rozbieraliśmy ten guziczek i czyściliśmy , niestety nieskutecznie....

Wysłane z Nokii 3310

Misza 07.12.2016 23:22

Nie widziałem PR7 ale widziałem jakiś mniejszy. Bliźniak mi pokazywał. Moim zdaniem to trochę za mało tego produkują. Z tego wynik duży koszt jednostkowy wyprodukowania i za dużo chcą zarobić na jednej sztuce. Niestety nie wzbudził we mnie zaufania ten mniejszy model. Materiały trochę nie takie jakie by się chciało w motocyklu który ma ganiać po wertepach w pizdu w pustynię. Zobacze jak Bliźniak będzie miał u siebie Pr7 to może coś innego tam powsadzali. Sorry ale pewnie jakby założyli sprzedaż 3 razy większą to mogliby zainwestować w lepsze materiały i chętni byliby też bardziej skorzy na eksperymenty w kupowanie nieznanych marek.

Bardzo możliwe, że będzie to jeździć całkiem przyzwoicie no ale jeśli ma to byc motor do wygłupów to musi te wygłupy jeszcze wytrzymywać a nie się połamać czy rozkręcać. Pomacamy - zobaczymy

Cezarus 07.12.2016 23:44

https://www.youtube.com/watch?v=sRB5diJSV08

Ma normalne uchwyty lusterek :)

borys609 07.12.2016 23:50

Mówcie co chcecie, wygląda zajebiście! Ale płytę pod silnik i kolektor musi mieć!

tyran 07.12.2016 23:56

Fajny. Ale jak okaże się że zaraz trzeba zmotać koła na Exel i dać płytę pod silnik, to już niefajny. :)

Boski-Kolasek 08.12.2016 01:25

to ze ladne to fakt, trzeba kupic i jezdzic a pozniej marudzic albo i nie :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:22.