![]() |
Ja nie podzielam tej teorii jak wiesz.
|
Pewnie zależy od nogi. Jakby były połówki to wziąłbym o pół większe niż cywilne. Rozmiar normalny niby ok ale przyciasno było, o numer większy są git. Mówię o crossfireach
|
Ja wziąłem o numer większe aby w zimne dni zakładać grube skarpety. Jak dla mnie to ma sens. W cienkich dopinam mocniej dół i jest git.
|
To kwestia indywidualna, w moim przypadku ADV => nr cywilny Crossfire => nr cywilny + 1
|
Cytat:
Teraz na all. masz w ratach po 65 zł x 20 rat |
Podłączę się pod temat. Powinienem kupić nowe buty. Prawie 8 lat jeżdże całorocznie w Daytonach trans open gtx z goretexem. Nigdy niczym nie smarowane, pastowane. Myte deszczem. Nigdy nie miałem mokrych stóp (ok, raz - górą weszło). Jeżdżone całorocznie po mieście prawie codziennie i na asfaltowe wyjazdy. W teren mam inne.
Stoję przed wyborem SIDI adventure 2 z goretexem albo kolejne daytony takie jak mam. Waham się bo odnoszę wrażenie, że nowe daytony są mniej pancerne od moich :( . Pomożecie wybrać? ;) |
To i ja zadam pytanie...używam tych bucików od 3 lat. Po ostatnim wyjeździe w gorące lato na Ukrainę wydaje mi się, że trzeba by je było odświeżyć od środka bo coś nie teges z zapachem:). Normalnie je wyprać w jakimś środku do gore czy normalnie szare mydełko? Nogi myję i skarpety zmieniam- to dla tych co chcą służyć takimi poradami:)
|
Ja się z Sidi nie pieszczę. Środek piorę tak: wsypuję do wnętrza garść proszku do prania. Zalewam całość wodą (but wody na zewnątrz nie wypuszcza i działa jak wiadro). Odstawiam na godzinę, dwie. Potem całość wylewam. Ponownie nalelniam wodą aby wypłukać. Czynnośc powtarzam aż przestanie się pienić. A potem jeszcze ze 2-3 razy dla pewności.
|
Do gore-tex nie używamy detergentów do prania
Prochy je mają. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |