![]() |
Niestety seryjne Dunlopy Trailmax (takie przynajmniej są seryjnie w UK) to shit jakich mało na czarnym, a na mokrym są wręcz niebezpieczne.
Generalnie z oponami do CRF1000 ze względu na rozmiar i dętkę wielkiego wyboru niestety nie ma. Podobno najlepsze na asfalt (powiedzmy 80% asfalt) są Continental Trail Attack 2 i takie założę jak się moje oryginalne Dunlopy trochę zużyją. |
Ale zes mądrości napisal. Nie wiadomo jak ci odpowiedziec.
|
Cytat:
|
Odpisalem na wpis Radarmana.Jest troche opon na asfalt w rozmiarzedo nowej AT i co wazniejsze juz z homologacja do niej.A nawiasem mowiac to CTA2 wcale nie jest takie dobre szczegolnie na mokrym.Ludzie je lubia,ale sympatia nie swiadczy o jakosci.
|
Cytat:
|
Cytat:
In my opinii to nie ma co compare K60 do Pirelli Scorpion Trail 2 czy tych metzeler something. K60 to ani w pole ani na drogę. Ja wybrałem opony 100 % asfalt. Będę się męczył w plenerze i już |
Na poprzednim moto F800GS zjezdziłem 2 kpl. k60 i złego słowa nie powiem! dobrze radziły sobie na suchym jak i na mokrym, na Alpejskich winklach jak i na Albańskich szutrach i kamieniach i nigdzie sie nie męczyłem :)
do tego są zajebiście trwałe i w dobrej cenie. wymieniałem po 20tys. ale spokojnie 5 tys. dały by jeszcze rade , z tym ze przód wył już tak że szlak mnie trafiał:D -to jedyna ich wada według mnie.(przy takiej konstrukcji opony/bieżnika to norma) F800GS jak i NAT nie są motocyklami strikte w teren ani asfalt :D więc te opony wg mnie idealnie sie wpisują w typ motocykla :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja oryginalne opony zmieniłem na continentale tkc 70. Na mokrym niebo a ziemia. Na drogach gruntowych też ładnie się sprawują. Powyżej 170 zaczyna trzepać kierownicą, ale nie wiem czy to od opon, kufra czy jeszcze coś innego.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:17. |