![]() |
Z tym stelażem to nie tylko Twój problem. Myślę, że z tego może być jakaś akcja serwisowa :)
|
Że się tak zapytam, czy Honda kiedykolwiek robiła jakąkolwiek oficjalną akcje serwisową na swoje motocykle? Bo mam wrażenie, że raczej niechętnie przyznają się do swoich baboli.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=_C4ym072iJ4 6:30 minuta i dalej , spawarka i ognia ;) |
Bo ten stelaż nie był chyba projektowany jako mocowanie do navi. Podobnie jak ori "gmole" które są podparciem dla halogenów.
|
Cytat:
No chyba ,że cały olej już dawno spierd...ił . :( Edit: Nie dawało mi to spokoju , więc jeszcze raz zajrzałem do uszczelniaczy . Ściągnąłem w dół pierwsze zbierające syf i przeczyściłem je :0 Gnój i ścierniwo z błota , następnie przy pomocy grubej tzw. (trytytki ,opaski do kabli ),czy jak tam zwał ;) samą końcówką (jeżeli można to tak nazwać) objechałem w koło uszczelniacze olejowe .... i wtedy wylał się czarny olej + jakieś masło zostało na trytytce . Po tym zabiegu, kilkakrotnie naciskałem przedni widelec i nic na razie nie leci . Tak że, do częstych czynności serwisowych ( w przypadku jazdy poza czarnym ) trzeba dopisać kontrolę i czyszczenie uszczelniaczy ... a nawet ich wymianę . Pozdro. |
Cytat:
nie wiem o co chodzi w CRF ale jak uszczelniacze padają po kilkuset km szutrów to chyba kogoś pogięło z HONDY. to do czego jest ten motocykl? |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Na gwarancji pierścienie były wymieniane na nowe-poprawione. Koszt tej akcji na pewno był b.duży. Więc jest nadzieja że zrobią porządek z lagami... Załącznik 72876 Gdyby nie to że strasznie jaram się hamulcami w afrze to już robiłbym swapa na dwókomorowe KYB sss od YZ. Jest wszystko ładnie opisane. Gość wrzucił lagi od yz z 2010r. Nie zmieniając w środku nic. Na ori spręzynach od YZ jest w stanie ustawić SAG i mówi że działają 10000razy lepiej niż ori lagi po wymiane spręzyn i tuningu w profesjonalnym zakładzie. Nawet skakał i lagi ani razu mu nie dobiły, a nawet zostało mu 1,5cala zapasu, jednak trzeba zrezygnować z jednego zacisku, co przy jeżdzie w dwie osoby mi się nie widzi. |
No oby bo w sumie fajny motocykl.
|
Pasują lagi od YZ? Wydaje mi się że YZ ma 48 mm. Podrzuć linka jakiego.
|
Co z ABS? Bo przy takim skoku to raczej nie będzie dobrze działać?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |