![]() |
Ok czekam na możliwość przymiarki. Kasków nie ma na miejscu, ale może ściągną.
TT E1 Airoh toru x4 Shoei Hornet |
Hej
Czy ktoś z Was używa Suomy MX Tourera ? Niska waga przynajmniej w fabrycznych opisach koło 1200 g . No i blenda . Dzięki za info |
Ho Ho Ho krakusy.
Moje poszukiwania trwają nadal, i mam w zwiazkuz tym pytanko, czy w Krakowie jest jakieś miejsce gdzie na miejscu obejrzę któryś z kasków z mojego ostatniego posta? Do tej pory w Sz-nie udało się obejrzeć tylko Arai. Jest bardzo spoko, ale chce porównać. |
Cytat:
Dzieki właśnie takiemu rozmiarowi jest najwiecej promocji...a my przecież kochamy to magiczne słowo |
Cytat:
Mają tam te kaski. |
Dzięki, o defenderze już słyszałem. Zajadę do nich z pewnością.
|
Schuberth e1, mierzyłem i:
+Materiały doskonale, +wykonanie super +wygodny, choć na policzkach nieco uciskał +pin lock, dlenda, szczeka, daszek - gogle nie wchodzą - tylko czarny kolor - cena Nie zdecyduje się na E1. |
Ja mam zamiar kupić właśnie E1. Mam na niego całkiem niezłą cenę. Może się jakiś użytkownik wypowiedzieć na jego temat?
|
Tez przymierzam się do e1. Z chęcią wysłucham uwag.
Co do kasków - najlepszy z atestem na jaki nas stać. Z kilku względów: - im lepszy kask tym cichszy - na starość nie chciałbym być głuchy a głośny szum w kiepskim kasku uszkadza słuch. Zbadane - z racji zawodu miałem wątpliwa przyjemność pożegnania na tym świecie kilkunastu młodych osób pomurazach głowy. Każdy sposób żeby zmniejszyć ryzyko poważnych obrażeń powinien być zastosowany - im lepszy kask tym bardziej opływowy i lżejszy -niebagatelny wpływ na kondycję kręgosłupa szyjnego. Kręgarz nie zawsze pomoże. Itd Generalnie lepiej zapobiegać niż potem leczyć (o ile jeszcze są jakieś szanse ). Pamiętacie wypadek Schumahera? |
"im lepszy kask tym cichszy" - ta funkcja nie jest liniowa.
"najlepszy z atestem na jaki nas stać" - to jednak wciąż jednak kompromis "im lepszy kask tym bardziej opływowy i lżejszy" - cóż, szczękowiec ma pewne zalety, które tworzą go "lepszym", niestety nie lżejszym.... Posiadam kask Caberg Duke - jeden z najlepszych jeśli chodzi o bezpieczeństwo wśród szczękowców. Jednakże pioruńsko głośny. Do tego przeciętna wentylacja. Można się szarpnąć na kask z najwyższej półki, ale czy kosztem kurtki, spodni, butów, rękawic? Mając kasę - no problem, zastanawiać się można na fasonem a nie jakością. Ale jak się ma mniej kasy? Tu stwierdzenie kup najlepszy na jaki Cię stać nic nie znaczy. NAJLEPSZY - a który to? I na to pytanie prostej odpowiedzi już nie ma.... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |