![]() |
Też byłbym prosił się zastanowić, czy warto wieźć tam fajki i wódkę. Można sobie sporo problemów finansowych narobić.
Jednego nie rozumiem do tej pory: skąd tam są takie różnice w cenie pieczywa? Na górę jak najbardziej warto, choćby poczuć przestrzeń i ciszę. Może w tym roku uda mi się młodego tam dowieźć... |
W Polsce w sklepiku, w którym robię zakupy, najtańszy 700gramowy bochenek chleba kosztuje 2pln z groszem, a najdroższy ponad 9pln więc można zadać to samo pytanie u nas :)
|
Cytat:
Jeżdżąc tam z tymi fajkami jazda przestaje być taka nudna:D Chyba w przyszłym uda się tam pojechać.No zacząłem fundusze gromadzić w razie W to się kredyt weźmie nie.:D |
Cytat:
Jazda po za głównymi drogami tu nie jest nudna |
U nas na forum znalazłem taką mapkę do zwiedzania (interesujący mnie rejon). Nie wiecie, gdzie znaleźć opisy o tym, co stoi za adresami?
https://tourstart.org/tour/Norway_Th...of_Norway_6364 |
Pomysłu ze sprzedażą fajek na wache nie oceniam ale będę śledził wątek z zaciekawieniem.
Jeśli pewne nicki przestaną się pojawiać będzie wiadomo ze wygrał polski syndrom :) Ciagnie mnie tam na północ jak cholera. Jaka jest statystyka w tej chwili? Kiedyś słyszałem ze co drugi rok ładne lato. Prawda to? |
Ciężko jednoznacznie stwierdzić Matjasku.
Wojtku mapka słaba nawet jako zarys planu. |
Takem myślał... to zapewne jak wróżenie z fusów.
Przyjdzie pora, czas i jakieś siano to po prostu pojadę. Pogoda na pewno będzie :) Fajnie ze doradzasz Dubel z perspektywy tambylca. M |
W tym roku czerwiec był piękny i gorący a lipiec zimny i deszczowy. Jeśli miał bym decydować termin to najbardziej obstawiał bym koniec czerwca początek lipca ale to tak jak napisałeś loteria. Bardzo często wrzesień też jest dobra opcja.
|
w tym roku byłem na początku sierpnia 7dni super 7lało i zimno i żeby było śmieszniej to na dalekiej północy było dużo cieplej i słonecznie...
2010r. 2 tygodnie i zero deszczu (koniec czerwca początek lipca) niby statystyka ale sprawdziło się. Norwegia mnie nauczyła jednego "nie licz na szczęście" trzeba się nastawić na wszystko. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:00. |