Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Rdza na ramie Afry 2017??? jaja czy co? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31324)

Grzechu2012 23.02.2018 10:24

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał madafakinges (Post 572002)
Ruda rudą ale naprawdę wolałbym sobie podczyścić i ciapnąć hamerajdem w własnym zakresie niż dać do naszysz cudownych serwisów, żeby mi ramę uczniowie na praktykach przekładali....

Tiaa, albo silnik podrapać

machoni 23.02.2018 10:30

ja mam tak jak Mada żadnej rdzy ani na ramie ani na szprychach , nalatane 20 tys, moto ma rok.

Andrez 23.02.2018 14:29

No paczajta, a moja z roku 1994 jakoś nie chce zardzewieć....

stopa-uć 23.02.2018 14:29

Jeśli na spawach złazi farba to jest szansa że spawy-miejsca połączeń pracują
i tworzą się mikro pęknięcia w które włazi woda.
Może być konstrukcyjnie błąd- "za wiotkie"

Ciał

Birtka 23.02.2018 14:43

Mi diler Hondy w Szczecinie zaproponował 2 opcje:
1.Wymiana ramy-odpada bo sam pracownik Hondy powiedział że wymiana ramy wiąże się z rozebraniem moto na części i powiedział otwarcie, że nikt mi tego moto już tak nie złoży jak w fabryce. To potwierdziło paru moich znajomych którzy pracowali lub mają nie autoryzowane serwisy motocyklowe. Wiec nie będę z ramą ryzykował. A druga sprawa to czas i papierologia i nie wiadomo czy bardziej gównianej ramy nie dostałbym.

2. Zrobienie zaprawek i podmalowanie ramyi chyba tak zrobię tylko pytanie czy dam do Hondy czy zrobię na własną rękę

Ps. Jak tu kużwa wrzucić można zdjęcia na to forum bo ja nie kumam????

Dubel 23.02.2018 14:43

I legendarna jakosc Hondy poszla w pizdu ........ ksiegowi rzadza wszedzie :(
Szprychy, mocowanie podnozka, anoda na lagach, rdza kurwa na ramie, mocowanie seta pasazera i co tam jeszcze???
Przy tym furie pompa i regler to pikus.

Birtka 23.02.2018 15:06

Najgorsze jest to, że problemy z ramami były juz w 2016 roku. bo są na necie posty na forach anglojęzycznych i kużwa honda nic z tym nie zrobiła!!!

chemik 23.02.2018 15:12

Cytat:

Napisał Birtka (Post 572065)
... i kużwa honda nic z tym nie zrobiła!!!

Bo dajecie sobie wciskać kit, że zrobi się zaprawki i będzie gites.
Zaprawki to się ze szwagrem robi, w garażu przy flaszce, a nie w ramach gwarancji w serwisie poważnego producenta.

Mhv 23.02.2018 15:15

A skąd kuźwa wiesz że nic nie zrobiła?? a może kuźwa od 2018 tego problemu nie ma?? Kolejny wszechwiedzący.
Nie róbmy z tego jakiejś tragedii o niewyobrażalnej skali. Jest wtopa wizerunkowo-jakościowa, ale nikomu się przez to nic nie stanie - dochodźcie swoich praw.

madafakinges 23.02.2018 15:17

Co miała zrobić... sprzedano 50tyś. sztuk crf przez 2 lata, mieli cofnąć wszystkie z europy do fabryki do Japonii rozebrać do zera i malować?

Kupiliśmy pierwsze roczniki i i praktycznie zawsze wychodzą jakieś wady wieku dziecięcego...

Duże prawdopodobieństwo, że po 2018 problemy zostały rozwiązane.

Ja mam trochę inne podejście to tych tematów. Mnie afra kosztowała 42tyś. mimo kiepskiej anody i łamiącego się podnóżka w tych pieniądzach nie ma i nie było alternatywy dla tego motocykla. Za podobne pieniądze mogłem mieć prawie 10letniego ktm z 30tyś przebiegu wybór jest prosty. Jak mi sprychy zaczną rdzewieć i zerdzewieją całkiem, kupie sobie za 600zł komplet nowych nierdzewnych, lagi sobie wyanoduje itp.
Ważne że mam całkowite zaufanie do tego, że moto mnie zawiezie i przywiezie bezproblemowo z końca świata/z weekendowej pojeżdżawki (niepotrzebne skreślić).

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:31.