![]() |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
ja mam tak jak Mada żadnej rdzy ani na ramie ani na szprychach , nalatane 20 tys, moto ma rok.
|
No paczajta, a moja z roku 1994 jakoś nie chce zardzewieć....
|
Jeśli na spawach złazi farba to jest szansa że spawy-miejsca połączeń pracują
i tworzą się mikro pęknięcia w które włazi woda. Może być konstrukcyjnie błąd- "za wiotkie" Ciał |
Mi diler Hondy w Szczecinie zaproponował 2 opcje:
1.Wymiana ramy-odpada bo sam pracownik Hondy powiedział że wymiana ramy wiąże się z rozebraniem moto na części i powiedział otwarcie, że nikt mi tego moto już tak nie złoży jak w fabryce. To potwierdziło paru moich znajomych którzy pracowali lub mają nie autoryzowane serwisy motocyklowe. Wiec nie będę z ramą ryzykował. A druga sprawa to czas i papierologia i nie wiadomo czy bardziej gównianej ramy nie dostałbym. 2. Zrobienie zaprawek i podmalowanie ramyi chyba tak zrobię tylko pytanie czy dam do Hondy czy zrobię na własną rękę Ps. Jak tu kużwa wrzucić można zdjęcia na to forum bo ja nie kumam???? |
I legendarna jakosc Hondy poszla w pizdu ........ ksiegowi rzadza wszedzie :(
Szprychy, mocowanie podnozka, anoda na lagach, rdza kurwa na ramie, mocowanie seta pasazera i co tam jeszcze??? Przy tym furie pompa i regler to pikus. |
Najgorsze jest to, że problemy z ramami były juz w 2016 roku. bo są na necie posty na forach anglojęzycznych i kużwa honda nic z tym nie zrobiła!!!
|
Cytat:
Zaprawki to się ze szwagrem robi, w garażu przy flaszce, a nie w ramach gwarancji w serwisie poważnego producenta. |
A skąd kuźwa wiesz że nic nie zrobiła?? a może kuźwa od 2018 tego problemu nie ma?? Kolejny wszechwiedzący.
Nie róbmy z tego jakiejś tragedii o niewyobrażalnej skali. Jest wtopa wizerunkowo-jakościowa, ale nikomu się przez to nic nie stanie - dochodźcie swoich praw. |
Co miała zrobić... sprzedano 50tyś. sztuk crf przez 2 lata, mieli cofnąć wszystkie z europy do fabryki do Japonii rozebrać do zera i malować?
Kupiliśmy pierwsze roczniki i i praktycznie zawsze wychodzą jakieś wady wieku dziecięcego... Duże prawdopodobieństwo, że po 2018 problemy zostały rozwiązane. Ja mam trochę inne podejście to tych tematów. Mnie afra kosztowała 42tyś. mimo kiepskiej anody i łamiącego się podnóżka w tych pieniądzach nie ma i nie było alternatywy dla tego motocykla. Za podobne pieniądze mogłem mieć prawie 10letniego ktm z 30tyś przebiegu wybór jest prosty. Jak mi sprychy zaczną rdzewieć i zerdzewieją całkiem, kupie sobie za 600zł komplet nowych nierdzewnych, lagi sobie wyanoduje itp. Ważne że mam całkowite zaufanie do tego, że moto mnie zawiezie i przywiezie bezproblemowo z końca świata/z weekendowej pojeżdżawki (niepotrzebne skreślić). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:31. |