![]() |
Nie wszystkie szlifierki które maja 3s do sety są niewygodne.
|
Dzisiaj siadlem na zywo na 1290 s, powiem tak, jak powlerwszy raz wsiadalem na NAT to sercem byla piękna, ATAS jeszcze wieksze emocje wzbudza, na ktm jest jakos tak nisko i wydaje sie mniejszy.
Chyba jednak poczekam na 1100 atas. |
Cytat:
|
Siedzialem, moze minimalna
|
Cytat:
Myślę że wtedy rozjaśni Ci sie kwestia wysokości..:haha2: |
Jeździłęm na 1290r zapierdala to okrutnie, jednak jest to już 'poważny motocykl'.
Mocy ma tyle za na 3. przy 140 wstaje na koło z gazu i ciągnie pod 200 na gumie. Zawias lux, heble lux, jednak w porównaniu do 990 jest mniej zabawowy. Stare LC8 mimi że o 50% słabsze żywiołowo reagowało na ruch manetką, można było się powygłupiać na kole i polatać bokami. Tutaj te 1300 pojemnoścu zmusza do tego, żeby skupić się przy każdym odwinięciu, jest odczówalnie cięży(na wadze z pełnym bakiem pokazał 242kg). Stare lc8 to było enduro na sterydach, 1290 to szosówka przygotowana do jazdy w terenie. Przeszkadało mi; -opóżniona reakcja na gaz, po otwarciu ma takie 0,5s zawachanie i dopiero przyspiesza -bezkluczykowość jakoś nie ufam w tym temacie KTM... -mnogość elektroniki, żeby wyłączyć TC i ABS trzeba poświęcić z 10s za każdym razem jak odpali się moto wterenie będzie to bardzo irytujące, choć z drugiej strony, tak jak uważam że w NAT TC jest zbędne, tak w tym potworze lepiej żeby było... Nieakceptowalne dla mnie, w szczególności po przesiadce z NAT jest grzanie w nogi, jeździłem w 24stopniach, w wysokich butach i spodniach moto(taki strój załątwiał sprawe grzania w 9x0) i przez większość czasu utrzymywałęm duże prędkości, a mimo to zgrzało mi nogi, nie wyobrażam sobie przejazd przez zakorkowane miasto w 30st. upale. Podsumowując; MOC, MOC, MOC... nie kupiłby go sobie. |
1 Załącznik(ów)
Załącznik 89438
Trzeba było jechać że mną byś sobie wygrzał jajka w 37 stopniach w podgoricy. |
Na afryce bym sobie chłodził.
Już 11, a ty wciąż na tyle trzeźwy, żeby coś napisać i wkleić zdjęcie na forum... nie przestajesz mnie zaskakiwać. |
1 Załącznik(ów)
Jest kultura. Nie chlejemy. Będziemy jechać koło południa do Vlory pewnie się weźmie z 3 noclegi przy plaży.
Motorek jeździ super. Hajka ma co robić żeby nadążyć. Z babina i bagażami nie ma problemów żeby robić slajdy na winklach. Załącznik 89439 |
W takim razie wysyłam wam moją nienawiść siedząć w pracy.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |