![]() |
Nie wyjmuję, ładuję przez dedykowaną końcówkę na moto.
Założyłem tę z trzema diodami kontrolnymi. |
Cytat:
|
testowałem LTM14 Skyrich
deklarowany prąd rozruchu 250A (fabryczny 230A) w temperaturze poniżej 10st. C ledwo kręci moto odpala dopiero za 3-4 razem ewidentnie brak mu prądu konsola przygasa a na fabrycznym bez problemu. także na ten model szkoda kasy. |
Kumulator JMT litowo-jonowy w Ktm EXC, w pełni naładowany. Teoretycznie daje 120A przy wymaganych 50A. Przy +5 stopniach nie odpala. Wsadzam gówniany kwasowy -odpala. Przy +20 litowy kręci jak wściekły. One nie lubią chłodu.
|
Ja kupiłem Litowo jonowy JMT do Freeride - i oddałem - bo gorzej się zachowywał jak 3 letni fabryczny.
One po pierwsze nie lubią chłodu - po drugie wzbudzają się . Tzn kręcę raz rozrusznikiem i zostawiam na 20 sekund - jest odczuwalna różnica w prądzie jaki oddaje akumulator |
Widziałęm procedure że trzeba światłą włączyć na kilkanaście sekund i wtedy się wzbudzi i będzie kręcił pięknie.
|
z wszelkiej maści danych wynika iż te ogniwa w niskich temperaturach wykazują dużo lepszę wydajność jak Pb więc w czym problem może producent podaje bajkę 250A albo trafił się wadliwy...
|
Od 1,5 roku użytkuję JMT w DRce i złego słowa nie moge powiedzieć. W niskich temperaturach, czy w wysokich zawsze kręcił żwawo.
|
Panowie, czy da się włożyć do NAT2018 żelowy akumulator YUASA? Sporo jest przeróbek kieszeni?
Jak wygląda miejsce na akumulator w NAT 2016-2017? Akumulator Litowo Jonowy dla NAT'18 ma wymiary 11 x 7 x 11(h). Jak dużą kieszeń ma wcześniejsza wersja? Jak duży akumulator (w centymetrach) wchodzi do wcześniejszych wersji? Miejsce na baterię jest w takim samym miejscu czyli za silnikiem z dostępem zza skrzynki na narzędzia? |
Długość:...150 mm
Szerokość:...87 mm Wysokość:..110 mm Wymiary ori baterii 2016 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |