Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   Chlewik dla Dzików, czyli "Wątek o motocyklach marki KTM powyżej 690 cm sześciennych" (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35338)

Neo 09.07.2019 09:47

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 643177)
GG a raczej "SMS Express" to juz nowa epoka, wczesniej IRC byl niepodzielnym krolem ! Pozniej "Swiatowi" ICQ uzywali, i sluchali "empetrojek" na winampie :)

Przepraszam za ciągnięcie wątku wybitnie pobocznego: taki bardzo stary nie jestem (rocznik '75 ;)) ale coś mi świta jeszcze z epoki wdzwaniania modemem i zostawiania wpisów na tablicach BBS :)

bukowski 09.07.2019 09:52

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 643177)
GG a raczej "SMS Express" to juz nowa epoka, wczesniej IRC byl niepodzielnym krolem ! Pozniej "Swiatowi" ICQ uzywali, i sluchali "empetrojek" na winampie :)

icq było parę lat przed GG, a GG było pierwszym komunikatorem, do którego dobrala sie gimbaza.
choć pamiętam jeszcze BBS i Gophera, to początkiem socialu był Usenet (czyli grupy dyskusyjne oparte o NNTP) oraz ICQ właśnie.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

matjas 09.07.2019 10:02

No cóż rzec... czekamy teraz na wielkie przygody na tym wielkim motocyklu.

Jarek 09.07.2019 10:08

chyba juz starszy od węgla jestem bo nie jarzę tych textów:)- tak czy siak mirkosławski witaj w gronie pomarańczowej zarazy:):) - powiedz tylko czy Twoja locha jest z abs-em a jeśli tak to jak sobie radzisz z wyłączaniem przed wjazdem w teren? (tzn pamiętasz o tym?)
pzdr

mirkoslawski 09.07.2019 21:04

Cytat:

Napisał matjas (Post 643193)
No cóż rzec... czekamy teraz na wielkie przygody na tym wielkim motocyklu.

I ja czekam ;)

Cytat:

Napisał Jarek (Post 643194)
chyba juz starszy od węgla jestem bo nie jarzę tych textów:)- tak czy siak mirkosławski witaj w gronie pomarańczowej zarazy:):) - powiedz tylko czy Twoja locha jest z abs-em a jeśli tak to jak sobie radzisz z wyłączaniem przed wjazdem w teren? (tzn pamiętasz o tym?)
pzdr

Dzięki za przywitanie :Thumbs_Up::D
Moja jest z ABS'em i na razie zapominam a więc wpadłem na pomysł, że jak odpalam i wiem, że mogę zjechać z asfaltów to od razu robię ABS off :D:D czyli właściwie zawsze latam z wyłączonym (choć na razie dopiero zaczynamy wspólne urzędowanie):Thumbs_Up:

mirkoslawski 11.07.2019 22:16

Założyłem dzisiaj zębatkę 45z, odpaliłem na podwórku i wsiadłem. Jak wsiadłem - ruszyłem - i nie mogę uwierzyć - 3 zęby różnicy (bo jeszcze oryginalny napęd był i na tyle 42 zęby) a moja Locha stała się niemalże przyjacielska! Już do soboty się doczekać nie mogę :D

mygosia 11.07.2019 22:49

Cytat:

Napisał mirkoslawski (Post 643670)
Z i nie mogę uwierzyć - 3 zęby różnicy a moja Locha stała się niemalże przyjacielska!

O tak - 3 zęby robi dużą różnicę loszce ;-)

plonk był dobry!
:D
I poczta na kki.net.pl ;-)

Fizolof 11.07.2019 23:08

Cytat:

Napisał mirkoslawski (Post 642975)
2) Po resecie ustawień kompa reakcja na rolgaz jest jakby płynniejsza i jakby mniej agresywniej oddaje moc ale...

Cytat:

Napisał mirkoslawski (Post 642975)
Założyłem dzisiaj zębatkę 45z, odpaliłem na podwórku i wsiadłem. Jak wsiadłem - ruszyłem - i nie mogę uwierzyć - 3 zęby różnicy (bo jeszcze oryginalny napęd był i na tyle 42 zęby) a moja Locha stała się niemalże przyjacielska! Już do soboty się doczekać nie mogę
09.07.2019 20:04

Kupiłeś Dzika a robisz powoli z Niego domową grzeczną świnię :Sarcastic:
Nie idź tą drogą:oldman:

Tak mi się jakoś skojarzyło ;)
https://img18.dmty.pl//uploads/20190...xgxpm2_600.jpg

Ps. Jak masz akrapy to bardo możliwe, że masz wgrane mapy Akrapa i wtedy faktycznie bardziej nerwowo od zwykłej reaguje na ruch prawego nadgarstka.

mirkoslawski 11.07.2019 23:27

Na 42 z w offie da się jechać albo dzida albo stoisz. Teraz powinno być trochę lepiej ale do spokojnej świni to jeszcze daleko ;) już więcej nie zlagodnieje :)

SikorP 12.07.2019 00:22

A ja paczę i paczę i oczom nie wierzę co z tego może zrobić zakochany kierownik ;-) A ja siebie miałem za gadżeciarza :-D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:58.