![]() |
powiedzcie proszę jak prawidłowo ma być założone zabezpieczenie ??? zeszlifowana koronka do zębatki czy na zewnątrz????
|
Nie bardzo łapię o co ci chodzi z tą koronką ale jest piątek, rozumiesz...
Ja też mam sunstara i założona jest tak jak na drugim zdjęciu...chyba:D |
Miałem to ostatnio. W sumie wiem dlaczego :Sarcastic: zdjąłem osłone zębatki na tydzień i po problemie. Teraz jestem na 22 dołku
|
Cytat:
Odsadzenie ma być na zewnątrz jak na zdjęciu drugim. Przy widocznym' kierunku ' zębów zębatkę należy już wymienić. Niszczy łańcuch Sorry , widzę ż Podos już to napisał , tyle że nadaje się tylko do wymiany |
Zdjęcie drugie, zębatka była dobrze założona i skos zębów właściwy tak ma byc, wypustem na zewnątrz.
Jeśli chcesz ją założyć do nowego łancucha, to porzuć tę myśl, stary łańcuch i ta zębatka jeszcze trochę pożyją, a najlepiej kup nową hondowską ok.80zł. pozdr. |
Ej,
przeciez to ta sama zębatka... Nie moze byc raz dobrze a raz zle założona... W którą stronę gną się zęby? Bo moze jestem w wielkim błedzie? znowu... |
1 Załącznik(ów)
Odpowiedzialem sobie sam. Ale musialem narysować...
Zbychu ma racje a Franz nie. Przy krecącym sie wałku zdawczym w lewo ogniwa lancucha wyrabiają ząb - pow. tarcia na czerwono zaś siła oczywiscie skierowana jest do tyłu. To co wygląda jak zagięciue jest w istocie kształtem nie zużytego zęba! (na zielono) Zatem zebatka była załozona dobrze, a czy jest zużyta to zostawiam innym bo ja sie nie znam i bym jeszcze ją orał. Załącznik 12087 |
1 Załącznik(ów)
Zyszek to na takiej dojechał do domu, chociaż nowy zestaw leżał w kufrze:DZałącznik 12088
Powiesiłem ją w serwisie KTM-a jako dowód że mozna 31kkm. |
Cytat:
:dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy:: dizzy::dizzy::dizzy: |
he he he he , mam podobną jak nie wiedzialem ze sie zmienia co 10kkm.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:08. |